夫婦情感

跳至

首頁
34567...71

尾頁

珍珠宮

回覆 bu-b 的帖子

我好想睇醫生, 都唔知睇咩科睇邊個. 我成日都想喊但係喊唔出, 又發洩唔到, 好辛苦呀!又唔知個C6仲有無攪三攪四.
做義工? 我唔識人又唔知點去做? 而且自己都未攪掂, 點會有心情去幫人?

揾興趣? 我呢排日日上網想揾興趣, 原來係無從入手, 都唔知去咩網頁.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

worthy 發表於 17-4-15 10:43
回覆 小虎豬媽媽 的帖子

未放棄離婚. 但我覺得我走咗去佢未必會覺悟. 咁我咪好唔抵!
原來你唔係真係想離婚,只不過想大亞伯而想令佢覺悟?就算你唔走,又或者用其他方法激佢,佢唔上心你做咩佢都唔會覺悟,只會覺得你越來越討厭

珍珠宮

回覆 黃花魚 的帖子

你要佢肯同我一齊先得架!!!!!
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

子爵府

worthy 發表於 17-4-15 11:36
回覆 jpwy 的帖子

我完全照顧唔到. 之前同依家都好多回覆叫我要照顧好自己, 對自己好, 要活得開心.我係完 ...

結婚唔係問題,問題係妳冇本事keep 好段婚姻啫。妳又冇吸引力又煩,淨係諗對方要點滿足妳,後悔嗰個,應該係亞伯。

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

吾抵,吾開心、係你既感覺!對方無動於衷、即是話佢無吾開心無吾抵,你係佢心目中咩都吾係,又何來可以報復到? 做人係做自己、善待自己才不負今生!

象牙宮

回覆樓主:

點報仇?我唔太知你咩事,但單係睇你呢幾版,即係個男人可能無心係呢個家,或者佢一向都係拖泥帶水既人囉!我唔識報復人,只會係唔瞅唔彩,視而不見,有錢比到就要就算,咁果個人應該都幾難受架喇!至於離唔離婚,就睇自己環境喇,有無地方住,有無積蓄,之後生活要點而定

翡翠宮

畀面勳章

如果你c6只係同朋友出街,又唔係玩女人同賭大錢,其實你又唔駛搞到咁大件事。對住一個人幾十年,有時都要透下氣,搵自己的娛樂同興趣。

我從來不覺得結左婚就乜都要一齊,呢種綑綁式的生活其實很令人窒息。

如其報復,不如活得開心,建立自己的興趣同朋友圈子,活出另一個精采的你,佢先有意欲關注你,你同佢之題的話題都會多左。

坦白講,有誰喜歡對住一個日日夜夜用盡方法審問自己的人?
日日是好日

水晶宮

回覆樓主:

下世佢回來報恩

大宅

樓主,呢段時間,你仲未諗清楚自己想點?
若要人似我,除非兩個我

坦白講,係你文字流露出如果離婚只係益左你先生(即係阿伯),俾佢更多機會同人chat,去街
究竟,你想你而家d時間係點過?一直帶住怨恨同阿伯鬥命長?用盡自己所有時間令自己唔開心?

你認為選擇繼續沈輪係而家呢個無限loop狀態,係對你最好的話,對現況唔會有改變架!

睇左你同阿伯的每個post,我只係諗到一句歌詞相贈「你要的愛太完美 我永遠都學不會」

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

....(佢好憎要為自己清白去講說話, 好畸形).....

真係咁難明? 有無係佢角度諗野?

水晶宮

畀面勳章

你唔肯離婚,已經係對你C6一大懲罰

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 worthy 的帖子

學識能照顧自己是一個人心志嘅成熟指標,不論是單身、性別都應該學曉嘅人生功課,只是有些人未結婚前便學了有些結了婚也未學曉,有些遇到人生危機才學懂、有些卻 衝擊過後還未掌握....... 因人而異

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

樓主,你既故事(已經發生左好耐),我們bk member都已經知道得好清楚,而大家都已經俾左好多意見你,但你都重係要鑽牛角尖成日攬到你自己咁唔開心咁生活,為muk?
講真,人一生唔好為左段唔開心既婚姻影響一世,要為自己好好生活,重新再開始過你會發現人一生除左愛情重有其他值得生存既空間,如果你成日都生活係一個要報仇既日子裡面,我好相信唔會活得快樂,可以的話試下放手啦(emoji)

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

好快又幾十版,大家苦口婆心,樓主永遠收唔到。

大宅

扼xpost千萬次

大宅

回覆樓主:

留得住個人都留唔住個心,你明嗎?你迫佢留係屋企都唔代表佢會理你!佢只係活在自己世界,所以玩手機,唔理你當你透明。你煩多句,就令個個人都怕咗你既煩音,唔想留係屋企,向外走!

你試下搵樣野學或做,令自己可以尊心,令間屋唔好成日家嘈屋閉。屋企要令家人感覺舒服,家人先會想留家架!

珊瑚宮

畀面勳章

worthy 發表於 17-4-15 10:43
回覆 小虎豬媽媽 的帖子

未放棄離婚. 但我覺得我走咗去佢未必會覺悟. 咁我咪好唔抵!

唔開心嘅日子係妳比妳自己。

大宅

扼xpost千萬次
世上吾會只有佢對你好 真係要對自已好點

禁止訪問

珊瑚宮

畀面勳章

Sumyeema1 發表於 17-4-15 11:57
好快又幾十版,大家苦口婆心,樓主永遠收唔到。

因為樓主固執如牛,仲不停鑽牛角尖,已經不可理喻。

首頁
34567...71

尾頁

跳至