時事熱話

跳至

首頁
34567...14

尾頁

別墅

Baobubu 發表於 19-8-22 15:06

咪就係囉,處理怪獸家長都練到有咁上吓功力啦!

我唔係話 警察家屬一定係怪獸家長, 我相信佢地都係受害者。
麻煩家長麻煩客戶 度度都有架啦 ,
但政府唔應該開個特權渠道俾警察 家屬 。 應該對所有學生公平 。 開左反而係害左佢地 。

就好似你返工 , 你個客事無大小 都向公司 CEO 投訴你 , 你都唔鐘意啦 。
客就話姐 , 家長不是出糧比我果個 wor

大宅

omekmh 發表於 19-8-22 13:52
曱甴同類自己先明,正常人係唔會明

要轉彎抺角開個post ,又要揾同路人,收啦

曱甴們無事黑警、有事報警...已經變成國際笑話,香港之恥。
希望曱甴們第日唔好搵警察,香港如果無晒警察,曱甴們咪可以打砸搶燒、姦淫擄掠咯!

大宅

肥豬寶B 發表於 19-8-22 15:15
我唔係話 警察家屬一定係怪獸家長, 我相信佢地都係受害者。
麻煩家長麻煩客戶 度度都有架啦 ,
但政府 ...

我知你無話警察家屬係怪獸呀,你睇清楚我寫咩先

公爵府

牛年勳章

cmpeter 發表於 19-8-22 15:14
好簡單, 你比無編號警察打一次就會明

首先唔係所有警察執行職務嘅時候都需要配戴編碼, 其次警察喺乜嘢情況底下打人呢? 最最最重要, 如果你覺得警察打人唔啱,可以從法律途徑追究責任 ,點解要搵人哋啲無辜嘅小朋友嚟報仇呢?

大宅

nardo 發表於 19-8-22 12:36
唔該你地班藍絲可唔可以冷靜少少?
其實我好耐冇出個POST
我只係想指出有親中團體成本關注組,主觀意願係幫警 ...

如果你話怕麻煩唔收邊類學生,咁我係大學校長一定唔收暴徒黃人學生啦!事實證明政見唔同校長都俾黃人圍同批鬥!呢個麻煩咪仲大

洋房

aurora2011 發表於 19-8-22 15:16
曱甴們無事黑警、有事報警...已經變成國際笑話,香港之恥。
希望曱甴們第日唔好搵警察 ...

警察係有出糧架...我地係有交稅架...
唔通我個菲傭做錯嘢, 我鬧完佢之後就唔可以再叫佢做嘢?

大宅

Jasmine-4711 發表於 19-8-22 15:03
好在你( 們)不是校長,

校長同老師係有責任教好學生, 而不是斬腳趾避沙蟲. 你地睇下港大張翔校長的風骨, 俾 ...

非常認同

別墅

yumw 發表於 19-8-22 15:22
如果你話怕麻煩唔收邊類學生,咁我係大學校長一定唔收暴徒黃人學生啦!事實證明政見唔同校長都俾黃人圍同 ...

大學收生睇公開試 成績,不看政見 。

咁係未 有 10A 的黃絲不收 ,
要收個 僅僅合格的藍絲 。

咁重需要公開試 ?
我嘅意見 , 要公平 , 政府 不要帶頭打压

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

肥豬寶B 發表於 19-8-22 14:58
俾返學校自己處理 最好 , 唔好下下政府 压落來 , 對大家都無好處。

你太睇少怪獸家長威力啦 ,

你們別玩分化, 令警察家眷逼配偶聯署反林鄭或示威罵林鄭將警察做人肉盾牌, 而不答應五大訴求, 害左佢地及家人.制造白色恐怖令警察同政府對立!

我想問下你,你一時話警察係黑警,全是 奸的,同黑社會勾结, 冇個好人;

但一時又話佢地只係打份工, 俾林鄭推出去受罪, 係好人. 應用政治解決問題, 五大訴求, 缺一不可.

咁你究竟覺得警察是忠定奸?

如警察全是奸的, 同黑社會勾结, 咁在校內有學生打警察子女, 但一放學出校門 應有白衣人拿藤條在等待?

暴力只招至更多暴力, 仇恨亦是惡性循環 .
家長及學校都有責任教好細路如何待人接物, 同學家長的職業和同學的品格無關. 欺凌人,才是冇品格!

洋房

nanadog 發表於 19-8-22 12:38
連登小學?
名牌黑社會小學
專出小學雞

同你地意見唔同就係曱甴?
你知唔知話人曱甴係嚴重嘅冒犯?
你地想學希特拉政權對付猶太人嘅態度?

大宅

nardo 發表於 19-8-22 15:22
...

咁點呀?你一個人出俾佢架?儲錢搵私人保鑣喇,低能。

大宅

出前一丁。 發表於 19-8-22 11:00
冇辦法喇,資訊太流通了,我個細女見到差佬都驚,這個暑假除了去泳池游水,都好少同佢出去行街咯。
...

係?
乜你地行街試過比差人打過?
我識既小朋友見到黑衫口罩人直情呢係我地後面
而家條街無乜警察巡邏我仲驚

大宅

...

仲有,我講既係阻車阻路阻人返工、暴利衝擊立法會、圍警署打市民、放火、破壞公物、坐地鐵唔俾錢既曱甴,你認為你係其中一員嗎?

大宅

nardo 發表於 19-8-22 15:35

你地連登小學雞衰過曱甴,
曱甴都有目的,你地無厘頭

大宅

...

做你工人真係慘
人地都有阿媽生,要尊重人呀,知唔知?

別墅

nardo 發表於 19-8-22 15:35

你地成日教小朋友叫黃絲小朋友做曱甴, 咁你叫人地曱甴, 同學仔一定不歡喜 , 唔同你玩 。 咁你個仔又話同學排斥佢 。
咁你係學校點解決 啦 ?

家長 , 積下口德 。 教佢要接納不同意見 。 唔好下下改人花名 , 我都無叫你曱甴啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

...

但你地宜家唔只鬧警察, 係誅連其家人, 覺得自己子女去蝦去打警察子女係冇問題播.
你鬧完工人姐姐, 可打她或她子女嗎?( 如同在香港).

咁如你自己在公司做錯事,老世有俾人工你, 可去打你及你的子女嗎?

乜人工包括打職員及家眷架, 勞工法例幾時改左?

子爵府

出前一丁。 發表於 19-8-22 11:13
開口埋口文宣,你九成係五毛啦

你被踢爆,老羞成怒呀

大宅

...

警察都要交稅架... 唔係得你有交稅架...
你係咪香港人架?公務員要交足稅架,你唔係唔知吓嘩?
你以為你淨係交稅養警察呀
打爛立法會,掘地磚拆欄杆,破壞交通燈四圍塗鴉, 甚至街邊比人掟爛哂d垃圾桶,呢d咪通通納稅人比$

珍珠宮

畀面勳章

nardo 發表於 19-8-22 10:31
"關注組會把資料轉交教育局和學校跟進".....即是投訴.....
如果我是校長或者負責收生的高層, 而我又明白學 ...

梗係淨係收警察子女啦....

黃絲仔女一陣學父母..抗爭唔考試唔交功課加埋父母帶去罷課....

我怕我寫報告寫到手斷都未寫完...

一陣抗議唔成玩埋跳樓仲大獲....

阿校長, 你真係唔識想

首頁
34567...14

尾頁

跳至