興趣嗜好

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

回覆:請有養狗既人入來

我反而好同情驚狗嘅人,我會控制我啲狗,係街唔好掂到人地,唔准行埋人地身邊!我完全接受,更鼓勵可以先出聲講,而唔係無啦啦嚇親先鬧人。

對於果啲掉狗嘅人,由好憎到麻木。以寵物幸福為前提,無時間心情去憎去鬧呢類垃圾人。反而果種明明想掉狗,又扮唔係,想人認同,行為多餘又無聊,不如直接放棄,減少多方面痛苦!我從來都覺得俾寵物跟一個不真心愛佢嘅主人,成世都好痛苦!

大宅

畀面勳章

我家的狗狗就係俾人遺棄過兩次,(有一次仲比人掉左出街!)初初黎到我屋企係唔出聲瑟縮一角,行埋去就wu你,摸佢就咬你..不過經過我一年嘅努力依家都肯俾我摸,雖然都係唔俾抱..人類嘅遺棄對小動物係一個好深嘅傷害,真係好希望每個人選擇去養一個生命時真係要愛護佢一生!我嘅bb都就出世啦,我亦都知狗狗對bb未必會友善,但我會盡我能力教好狗狗同Bb!

alphabetagamma  祝你bb同小狗相處到, 快快樂樂健健康康  發表於 11-8-25 19:23

伯爵府

引用:Quote:simple430+發表於+11-8-25+17:23+亞

原帖由 kapomama 於 11-08-25 發表
有愛心既男仔~~~~
你都好有愛心,常常那些不喜歡狗的會都會覺得愛狗人士很偏激,在他們眼中人才是高高在上。
香港算比較好了,台灣流浪狗多的過份,瘧狗的更是層出不窮。所以我最討厭有狗的電影上映,一看完就一堆人去買狗。最早前的101狗到後來哈士奇和柴犬
長大不可愛就丟了。生命視為糞土

這世界唯一不變的就是變

翡翠宮

alphabetagamma 好呀. 係齒lai放相la 發表於 1 分鐘前

我等你架

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

翡翠宮

ula1219 發表於 11-8-25 19:13
你都好有愛心,常常那些不喜歡狗的會都會覺得愛狗人士很偏激,在他們眼中人才是高高在上。
香港算比較好了 ...
常常那些不喜歡狗的會都會覺得愛狗人士很偏激,在他們眼中人才是高高在上。

中丫~~~~~

我真係唔覺得係偏激
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我一定照顧到佢老C 為止
希望我長命過佢啦

icekwok  m2  發表於 11-8-25 19:34

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

我會愛我隻狗,同埋佢去左彩虹橋嘅兩個哥哥,直到地老天荒!

icekwok  讚  發表於 11-8-25 19:33

禁止訪問

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我愛我的小狗愛到飛起!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

咦,好衰嫁,遲左上黎,睇唔到你哋點評左我&引用左我D咩=_=,唔制呀>

大宅

引用:Quote:icekwok+發表於+11-8-25+17:36+我覺

原帖由 karkar39 於 11-08-25 發表
ME 2
我三歲未夠既仔仔話my family 係daddy,媽咪,細佬,姐姐同朱朱(我地隻狗仔), 小朋友都識

大宅

狗狗係寵物~~要寵愛佢~~
佢都有生命,有思想,有感情,好似小朋友咁,養佢就要當一家人咁~~
佢地發惡,本能地用口咬,但係人會用工具去傷害其他人~又會用心計~~人咪仲恐怖
每當有狗咬人,又唔諗下點解,一味責怪隻狗
最憎人用畜牲黎形容佢地,同埋d不負責任既狗主

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

要用心愛狗狗到佢的last day呀!尊重生命

大宅

唔好意思,借左個post 發洩一下,因為近期比個個不知所謂既狗主激親

禁止訪問

首頁
34567...8

尾頁

跳至