興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

More user friendly than XP

禁止訪問

王國會長

王國會長

kitwong 發表於 12-4-30 01:47
回覆 hkjackmail 的帖子

我用開 XP,老公公司用緊 win 7,老公話 win 7 好用 d,睇吓整機哥哥同唔同我裝 Win 7 先

你指整機哥哥同你裝開心版? 應該唔會有砌機鋪會同你裝的, 你同佢買埋正版就或者會.

王國會長

王國會長

timmi 發表於 12-5-11 21:07
Win7 Box set 同 oem 內容一唔一樣 ? box set 係咪有晒 32bit 同 64bit, 裝時先選 ?

Box set 同 oem 內容唔一樣, box set 有晒 32bit 同 64bit dvd, 而 oem 在買時要指明要 32 定 64bit 的.

民房

回覆:Windows 7 好用嗎?

winxp 易用,慳位
win 7 太多選項,大食,佔資源多

洋房

Not much problem with using Windows 7 for the past two years.
Also changed from xp, seems to have better networking support.

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

現已轉用了 win 7 , ok 幾好用
愛 我 就 別 傷 害 我

首頁

尾頁

跳至