2015年媽媽會

跳至

首頁
45678...30

尾頁

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 DHA勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:回覆+kenamd+的帖子冇呀...我淨係去家計會

原帖由 happywedding 於 15-01-04 發表
回覆 kenamd 的帖子

冇呀...我淨係去家計會驗,比左個懷孕證明我,但冇睇醫生... ...
你到醫院排期, 只填你最後來經日子, 醫生會同你計預產期

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 DHA勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:恭喜各位jm,+我今朝驗綠d有淺線,紅d深粗,

原帖由 Sinyu929 於 15-01-04 發表
恭喜各位jm, 我今朝驗綠d有淺線,紅d深粗,但未去診所。請問醫院要幾週去排期先有唐氏做呀?

...
你第一時間去診所攞醫生證明先,都要睇埋醫院有無期比你

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Sinyu929 於 15-01-04 發表恭

原帖由 kenamd 於 15-01-04 發表
你第一時間去診所攞醫生證明先,都要睇埋醫院有無期比你
但我last m已經係9月尾,可以計到預產期嗎?醫院可按12週俾唐氏嗎?thank you

別墅

引用:你有無 check 體温如果中左 kept 住 36.7

原帖由 kenamd 於 15-01-04 發表
你有無 check 體温如果中左 kept 住 36.7 以上
因為想relax d,所以冇check體溫。
如果我今日去診所睇,有線係咪就會寫證明架?

男爵府

引用:Quote:原帖由+kenamd+於+15-01-04+發表你有

原帖由 wtp2032 於 15-01-04 發表
因為想relax d,所以冇check體溫。
如果我今日去診所睇,有線係咪就會寫證明架?
係呀!醫生會問你最後來經日子,會立即同你計幾時預產期

別墅

kenamd 發表於 15-1-4 14:02
係呀!醫生會問你最後來經日子,會立即同你計幾時預產期
唔該晒你呀~
咁我今日去睇左醫生先, 唔駛自己囉囉攣

男爵府

引用:Quote:原帖由+kenamd+於+15-01-04+發表你第

原帖由 Sinyu929 於 15-01-04 發表
但我last m已經係9月尾,可以計到預產期嗎?醫院可按12週俾唐氏嗎?thank you

...
從最後一次月經的月份減3(若不夠減則加9),日子加7即可得到大概的預產期

複式洋房

回覆:2015 年 9 月預產期揮手區

今日 book 左 13/1 去私家照超聲波,希望順利照到心跳啦

子爵府

畀面勳章

我last m 11/17, 預產期8月尾,今日應該7w,但今日照,得5-6w,預産期應該去到9月頭了

複式洋房

回覆:Milk2015 的帖子

我同你一樣24/11

複式洋房

引用:我last m係 24/11, 未去排

原帖由 Milk2015 於 15-01-02 發表
我last m係 24/11, 未去排
我同你一樣24/11

複式洋房

我黎報到啦,終於今日拎到醫生証明,明天去威爾斯登記 😁

Book左6week去第一次私家產檢,好緊張呀!

今日踏入5week個胃開始唔聽話。又成日好好好眼瞓!

複式洋房

引用:我黎報到啦,終於今日拎到醫生証明,明天去

原帖由 huwyoyo 於 15-01-05 發表
我黎報到啦,終於今日拎到醫生証明,明天去威爾斯登記 😁

Book左6week去第一次私家產檢,好緊張呀! ...
我都係呀!個胃成日頂住,好似好多胃氣,又成日 \"er\", 嘔又嘔唔出咁

我都係威爾斯呀

大宅

你地好!
我係上星期五2/1去診所驗到有,拎埋信~
個醫生剩係用我last個次去算預產期5w幾~
今朝打去健康院話10w先會幫檢查就我排到11/2先檢查
咁請問係檢查d咩架?
同埋你地係會幾多w先照?同搵邊位婦科醫生檢查?

別墅

報到
預產期9月7~
大家一齊加油!!

別墅

我last m係26/11,今日去左東區醫院排期,26/1就可以睇,預產期2/9

複式洋房

回覆:kenamd 的帖子

Hihi 我預產期1/9吖,今日先喺公司約婦檢15號

複式洋房

請問12月4-7日係day 1 of last m (唔係好記得係邊日),預產期即係邊日?

男爵府

引用:我last m係26/11,今日去左東區醫院排期,26

原帖由 yshiu 於 15-01-05 發表
我last m係26/11,今日去左東區醫院排期,26/1就可以睇,預產期2/9
我和你同一日預產期

大宅

引用:各位,我3/10最後經期第一日,但4/12紅d先c

原帖由 happywedding 於 15-01-04 發表
各位,我3/10最後經期第一日,但4/12紅d先check到排卵,15/12先check到綠d有條極淺線,依家拎左懷孕證明想 ...
你照用Last M個預產期去登記,佢會比唐氏期妳或者比期妳返醫院照一次,到時會照到BB幾大,之後就會改預產期

首頁
45678...30

尾頁

跳至