2015年媽媽會

跳至

首頁
45678...18

尾頁

別墅

回覆 chingchingmak 的帖子

係呀,個藥劑師話如果平時有飲開奶或食materna都OK,但6個月BB會大得好快,要補鈣。
加油呀!返黎話我知係boy or girl :)

別墅

回覆 coffee2012 的帖子

我都係廣華呀,十二月八,但唐氏佢排到我7月14,到時懷孕中期準確度得六成。所以我琴日做左T21了。第一次產檢7月23,廣華門口好多媽咪會同souvenirs派哈哈

男爵府

引用:回覆 coffee2012 的帖子我都係廣華呀,十二

原帖由 Vivacandycrush 於 15-06-04 發表

我都係廣華呀,十二月八,但唐氏佢排到我7月14,到時懷孕中期準確度得六成。所以 ...
因為你太遲排期懷孕檢查新症,所以唐氏期只會比中期。。。。咁你產前檢查係幾號?

洋房

回覆:2015年12月預產揮手區

我18/12,法國生,尋日在贊育做了oscar....但姑娘無講男定女……

別墅

7月23號呀

男爵府

引用:回覆 coffee2012 的帖子7月23號呀

原帖由 Vivacandycrush 於 15-06-04 發表

7月23號呀
我7月28產前檢查

大宅

預產期12月15日,第一胎
今日係閃閃後第一次產檢,由上次見佢一粒豆,到今日見到佢成個人型,喺肚入面又掩頭又打拳既動作,真係好感動
醫生有幫佢度埋頸皮,仲話埋我知BB性別,大收獲

複式洋房

睇來幫你照個姑娘幾好,我嗰個直頭唔肯同我講,直接話照結構先知,又好大力咁做超聲波,我之前1喺私家從來無試過咁大力的,你個姑娘有無好大力?bb頸皮1.55mm^^

複式洋房

回覆 Vivacandycrush 的帖子

我今日開始唔食materna啦,因為食左後好似分泌有啲唔正常,险左尿會黃(呢個我知好多人都係咁),但我仲會留啲橙橙地既野應該會陰道分泌),都想問下有無人係咁,搞到我好不安,雖然唔知有無直接關係,試下唔食睇下會點。姑娘無同我講係男定女,話照結構時再睇,個姑娘可能做有啲倦。

複式洋房

回覆 jwingbb 的帖子

congras to you

你邊間醫院啊,咁好既?我都係見到佢隻手隻陏陏下同轉身好激動,諗番都會自己喺到笑...

別墅

打拳咁厲害哈哈?係咪男仔呀?一定好感動呀!請問你會幾時開始買BB野呀?我完全無頭緖

子爵府

Poo得好勳章

第二胎,預産期5/12
登記咗廣華,但去寶血生

子爵府

Poo得好勳章

其實⋯⋯係咪大多數12week都已經知仔定囡嘅呢

男爵府

引用:回覆 coffee2012 的帖子睇來幫你照個姑娘幾

原帖由 chingchingmak 於 15-06-05 發表

睇來幫你照個姑娘幾好,我嗰個直頭唔肯同我講,直接話照結構先知,又好大力咁做超 ...
我果個護士同我講會大力叫我忍,因為個b成日轉身,度頸皮都攪左一大輪,想睇男定女就個b夾住腳唔比睇。。。。

男爵府

引用:預產期12月15日,第一胎今日係閃閃後第一次

原帖由 jwingbb 於 15-06-05 發表
預產期12月15日,第一胎
今日係閃閃後第一次產檢,由上次見佢一粒豆,到今日見到佢成個人型,喺肚入面又掩 ...
唉,我個b就成日夾住腳唔比護士睇。。。想知都冇得知

大宅

引用:回覆 jwingbb 的帖子congras to you你邊間

原帖由 chingchingmak 於 15-06-05 發表

congras to you
嘻,係私家醫生產檢咋。我算遲,下星期二13週幾先去醫院做oscar

大宅

引用:回覆 jwingbb 的帖子打拳咁厲害哈哈?係咪

原帖由 Vivacandycrush 於 15-06-05 發表

打拳咁厲害哈哈?係咪男仔呀?一定好感動呀!請問你會幾時開始買BB野呀?我完全無頭 ...
醫生話好大機會係囡,睇嚟係殘雞妹
我諗照埋結構確認係男定女先買嘢,萬一oscar結果高危就做T21 express,咁到時就更準確了

大宅

引用:Quote:原帖由 jwingbb 於 15-06-05 發表預

原帖由 coffee2012 於 15-06-05 發表
唉,我個b就成日夾住腳唔比護士睇。。。想知都冇得知
你幾多週喇?

別墅

我星期三都T21 express. 今日下午診所已經打黎,姑娘留言話有報告結果叫我打返去,我嚇到心都離一離以為有咩事,明明話下個禮拜先知,touch wood姑娘話一切正常,唔駛擔心!仲問我想唔想知仔定囡?我話上次醫生照到,姑娘話驗血準D哈哈

男爵府

引用:Quote:原帖由 coffee2012 於 15-06-05 發表

原帖由 jwingbb 於 15-06-05 發表
你幾多週喇?
今日剛好13週

首頁
45678...18

尾頁

跳至