時事熱話

跳至

首頁
45678...15

尾頁

大宅

回覆 小小郭夫人 的帖子

好多人覺得無可能,但我之前都無諗過會咁多人圍警局、立法會、中聯辦,一邊破壞一邊仲有咁多人支持,所以,我覺得凡事有可能。

大宅

貓甦 發表於 19-8-14 22:02
回覆 YouNeverKnow 的帖子

但係我覺得係呢樣野(冷靜+"你打我吧")正正係佢自救既最佳方法, 反正做任何野在 ...

我覺得佢好勁,咁樣都仲可以保持冷靜,調返轉,如果佢示弱,真係係有機會傷過而家。

大宅

Liontigerma 發表於 19-8-14 23:17
你講得啱!但係我想補充少少

暴徒唔出嚟搞事,警察係唔會出現!

同佢地講,無示威者搞事,就唔會有警察驅散利動,佢地就會話:無林鄭搞出黎咪無示威者囉。

問心,香港既問題,有無林鄭都無分別,只係你地有個藉口轉移視線者。

大宅

sn123 發表於 19-8-15 20:14
好同意, 我之前比黃絲朋友叫我唔好睇 TVB, 咁我就睇下 now, cable. 一樣陽到暴徒暴行, 我就開始唔明點解佢 ...

如果佢地覺得道歉ok,咁林鄭一早都道左歉啦,佢地又繼續將暴力升級?

同樣,如果道歉ok,殺左台灣個男仔道歉咪得囉,做咩要受法律制裁?

大宅

YouNeverKnow 發表於 19-8-13 22:21
善惡到頭終有報,若然未報,只是時晨未到。
有班人為左一己私利,達到自己目的,推人地出黎死,仲要講到大 ...

講得好好

YouNeverKnow    發表於 19-8-15 20:37

大宅

笑左,既然佢地唔受硬,唯有試下軟啦。

大宅

YouNeverKnow 發表於 19-8-15 20:36
笑左,既然佢地唔受硬,唯有試下軟啦。

係呀!年輕人係 too simple too naive. 用下軟功可能都可動搖部份人

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

樓主講得好,但兩個多月了,要聽的都聽了,所以唔好再浪費時間,香港消費唔起,係時候落重典令社會回正軌。

大宅

sn123 發表於 19-8-15 20:41
係呀!年輕人係 too simple too naive. 用下軟功可能都可動搖部份人

就算動搖唔到,輕鬆一下都好。

大宅

滅曱甴 發表於 19-8-15 21:13
認真問,你地有冇留意,身邊深黃既人,好多都係婚姻不如意,又或者生cancer既人?我見朋友堆入面幾個深黃都 ...

我身邊見到有部份極黃人士,係個種怨天怨地,無努力又覺得世界欠左佢地既人。。

大宅

YouNeverKnow 發表於 19-8-15 22:50
就算動搖唔到,輕鬆一下都好。

https://www.hk01.com/article/363949

呢個都好笑

貓甦    發表於 19-8-16 01:19

大宅

414928 發表於 19-8-15 21:20
樓主講得好,但兩個多月了,要聽的都聽了,所以唔好再浪費時間,香港消費唔起,係時候落重典令社會回正軌。 ...

無錯,今時今日,香港繼續唔進步就會畀人超越,而家仲內鬥,就只會一沉不起。

禁止訪問

大宅

sn123 發表於 19-8-15 22:52
https://www.hk01.com/article/363949

呢個都好笑

呀sir一定係畀警察一職耽誤左佢做戲劇大師既夢想。

大宅

YouNeverKnow 發表於 19-8-15 22:53
無錯,今時今日,香港繼續唔進步就會畀人超越,而家仲內鬥,就只會一沉不起。
...

老實講, 我其實好欣賞新加坡一黨獨大, 話晒事, 唔使煩。
香港就係乜都要民主, 成日要傾, 傾得多咪冇得做囉!非常落後。

大宅

回覆 YouNeverKnow 的帖子

絕對同意!佢地一味就係識講:反對!!但問佢反對的理由,佢只會答:反對就反對,唔洗理由。OK,反對了,咁可否俾建議?因為我地講咩建議都被反對,但佢地就係乜建議都提唔出(因為根本無腦)!乜都無付出過,就不斷想得到!!不勞而獲,呢4個大字,小學一年班都有教啦,不如返去小學重新讀過,清潔下個腦啦

複式洋房

滅曱甴 發表於 19-8-15 21:13
認真問,你地有冇留意,身邊深黃既人,好多都係婚姻不如意,又或者生cancer既人?我見朋友堆入面幾個深黃都 ...

係,八九成係,我果d係,幾年前賣左樓上唔返車,一直買唔到樓,基,les,失婚,嫁唔出,和同期同學相對事業不如意...我講個”警”字..未講個”察”字就好敏感,講野開始大聲...越來越激動..仲有,都係萍果訂户,完全唔睇yahoo ( 紅媒喎佢地話),當利君雅係女神,我有睇tvb 就叫我好心做人要有獨立思考.. .利申:黃藍媒都睇, cable rthk tvb now 都睇,但比人話..好無奈

男爵府

BK Milk勳章

99kim 發表於 19-8-14 21:42
我睇到你篇嘢好感動, 兩個月以黎, 完全唔想睇fb, 我啲舊同學 做醫生做因航空, 深黃, 有幾個舊同學會考都有 ...

讀書叻唔等於明白事理 ,好多人讀書叻更自覺自己一定啱。

YouNeverKnow    發表於 19-8-17 08:27

首頁
45678...15

尾頁

跳至