烹飪搵食

跳至

首頁
45678...84

尾頁

大宅

叻叻勳章

回覆:Airfryer學習交流區~Part 2~(燒鵝肝P.4)

就調較到3分鐘,去2字時,上下2燈都熄,同到0字冇叮一聲!
或者
調較時間10分鐘或以上,間歇性去到2字時,上下2燈都熄,同到0字冇叮一聲!
我打左客戶服務查證,佢地向維修部師傅查詢左!!
師傅話:係正常情況下,無論手動或自動到0字,都"不會"2個燈熄唒,同冇叮一聲,理論上係timer 出現問題!實質要攞去維修部check下先知!要5-7日!

我要求換一部新!佢要我拎上去維修部!比c苦check,如果係timer問題就有得換!否則只可維修!
其實我買左20日左右!山長水遠拎出去,又好重,仲要5~7日,仲唔係一定有得換!

搏唔博好呢???

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:就調較到3分鐘,去2字時,上下2燈都熄,同

原帖由 max00mini 於 12-08-26 發表
或者
調較時間10分鐘或以上,間歇性去到2字時, ...
拎去邊??

但點解回覆我同你既吾同

身體健康,生活愉快

珍珠宮

引用:回覆+GH628+的帖子 我果本用係英文字母架,

原帖由 jandt818 於 12-08-25 發表
回覆 GH628 的帖子

我果本用係英文字母架, J 係 power-on light, K 係 heating-up light
1樣

身體健康,生活愉快

珍珠宮

引用:Quote:fanlee+發表於+12-8-24+20:48+我無次

原帖由 jandt818 於 12-08-25 發表
岩岩試左機, 第一次, 160度, 3分鐘, 上綠下黃燈一齊著, 但到2時, 二燈一齊熄, 計時器仲係倒數, 無叮一聲

...
同你情況一樣,但我試過5至0曾經都係2-3停左,2熄燈熄左,倒數器繼續。。。。

飛記覆話夠熱就會熄。。。。

身體健康,生活愉快

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

引用:就調較到3分鐘,去2字時,上下2燈都熄,同

原帖由 max00mini 於 12-08-26 發表
或者
調較時間10分鐘或以上,間歇性去到2字時, ...
我3分鐘返0又喺唔響..你地係咪都響"兇澤"買..我機身都冇貼紙..會唔會賣翻新機..

男爵府

引用:Quote:原帖由+jandt818+於+12-08-25+發表回

原帖由 fanlee 於 12-08-26 發表
1樣
我拍左條片..其他jm有咁既問題嗎?http://www.youtube.com/watch?v=8y75n-05KV0&feature=youtube_gdata_player

大宅

fanlee 發表於 12-8-26 09:39
同你情況一樣,但我試過5至0曾經都係2-3停左,2熄燈熄左,倒數器繼續。。。。

飛記覆話夠熱就會熄。。。。 ...
上面綠燈係電源燈, 下面黃色係加熱燈, 夠熱下面黃色會熄燈

你係上下2熄燈熄左, 似乎係壞壞地喎

珍珠宮

引用:Quote:fanlee 發表於 12-8-26 09:39 同你情

原帖由 jandt818 於 12-08-26 發表
上面綠燈係電源燈, 下面黃色係加熱燈, 夠熱下面黃色會熄燈

你係上下2熄燈熄左, 似乎係壞壞地喎
佢地話power燈都會熄,

身體健康,生活愉快

大宅

fanlee 發表於 12-8-26 11:38
佢地話power燈都會熄,

指針3分鐘, 可能零件少少唔準, 實際係2分鐘, 兩燈一齊熄, 無叮一聲, 算佢講得通, 說明書話最少要3分鐘
指計5分鐘, 兩燈一齊熄, 咁點解要2個燈呢 ? 無叮一聲仲唔係壞? 你要佢話比你聽乜野情況下, 先會淨熄下面黃燈, 你試下再打電話去問過第2個 cs 啦

珍珠宮

引用:Quote:fanlee+發表於+12-8-26+11:38+佢地

原帖由 jandt818 於 12-08-26 發表
已經打左2次喇,我部問題係: a)用160度 3分鐘,佢一定係2停,仲要2燈一齊熄,計時器就繼續倒數,不過無叮,佢答佢地個部都係咁

b) 同樣160度,5分鐘,佢曾經試過2-3停,熄淨上要綠燈,但我係冷卻部機情況下開,問過cs,佢就答部機夠熱就會咁,我吾知係咪真勒,

c)同樣160度,5分鐘, 佢直頭係2就熄晒兩燈,繼續倒數,無叮

身體健康,生活愉快

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我部機琴日係吉吉島買,都係得一盞燈咋,點解你地部機係兩盞燈既

男爵府

回覆:Airfryer學習交流區~Part 2~(燒鵝肝P.4)

頭先整左炸雞搥..好好味好juicy

kawai120  gd  發表於 12-10-23 23:53

男爵府

引用:我部機琴日係吉吉島買,都係得一盞燈咋,點

原帖由 豬仔記 於 12-08-26 發表
我部機琴日係吉吉島買,都係得一盞燈咋,點解你地部機係兩盞燈既
會唔會一盞燈既喺新一批貨?

大宅

叻叻勳章

引用:我部機琴日係吉吉島買,都係得一盞燈咋,點

原帖由 豬仔記 於 12-08-26 發表
我2/8係吉島買有2盞燈!!

男爵府

我尋日係CMK買都係2盞燈

大宅

第一次就整左豬頸肉, 180度 pre-heat 3 分鐘, 然後180度 15分鐘, 中間開過2次, 黃燈著下停下, 綠燈一直著住, 外脆內多肉汁, 好好味, 不過完全唔熱, 唔知點解呢 ?

男爵府

睇咗有啲JM買嘅airfryer都有啲意見,我個人意見覺既然係咁,不如拎去檢查一下,唔好估估吓。相信佢地一定會幫你地整番好部機。
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

jandt818 發表於 12-8-26 23:05
第一次就整左豬頸肉, 180度 pre-heat 3 分鐘, 然後180度 15分鐘, 中間開過2次, 黃燈著下停下, 綠燈一直著住 ...
如果只係用180度15分鐘,應該係唔係熱整熟啲豬頸肉。你或者可以先用160度焗下等啲肉熟啲,再專用180度或200度焗到表面金黃色。講到啲燈著下停下,如果係夠熱燈就會停,但唔夠熱就會著番,所以會次次唔同。
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

大宅

bullbull1 發表於 12-8-27 16:08
睇咗有啲JM買嘅airfryer都有啲意見,我個人意見覺既然係咁,不如拎去檢查一下,唔好估估吓。相信佢地一定會幫你地整番好部機。

我部機暫時無其他問題, 只係指針好似斜左少少, 如果你部機指針4分鐘, 實際係4分鐘, 咁我跟你既食譜, 指針加多一份鐘就ok

bullbull1  因為每件肉size唔同,你自己都要ajust番時間喎,我做的只係作參考。  發表於 12-8-27 22:38

大宅

bullbull1 發表於 12-8-27 16:11
如果只係用180度15分鐘,應該係唔係熱整熟啲豬頸肉。你或者可以先用160度焗下等啲肉熟啲,再專用180度或200度焗到表面金黃色。講到啲燈著下停下,如果係夠熱燈就會停,但唔夠熱就會著番,所以會次次唔同。
唔該哂, 下次試下先

今日又試左整三文魚腩邊, 一包10條左右, 160度 pre-heat 3分鐘 (我部機指針4分鐘), 轉200度 10分鐘, 無問題 (係熱既)

bullbull1  good try!!  發表於 12-8-27 22:39

首頁
45678...84

尾頁

跳至