跳至

首頁

尾頁

洋房

我八月初做完Interview, CO話做緊Third Party Check仲等緊結果,但其實佢七月中已經同我講做緊呢個check。

請問有冇人知呢個check做D咩?一般又要等幾耐?我仲係上海branch follow我個case的。

洋房

回覆樓主:

有冇人都申請緊NZ技術移民?可以交流一下喎:mother:

大宅

回覆:simzhk 的帖子

聽朋友話都會要d時間,2-3個月

洋房

Yukiruirui888 發表於 16-8-30 21:09
聽朋友話都會要d時間,2-3個月

我琴日收到CO信話呢個check搞掂啦,而家等緊SPC。

由申請移民到而家就係咁等等等,真係等到花兒也謝了

大宅

simzhk 發表於 16-8-31 13:00
我琴日收到CO信話呢個check搞掂啦,而家等緊SPC。

由申請移民到而家就係咁等等等,真係等到花兒也謝了:th ...

係咁的,依家多左好多人移民,所以會耐d同檢查比較嚴厲,有朋友的朋友有job offer都等左半年有多,所以只可以等等等

洋房

Yukiruirui888 發表於 16-8-31 18:56
係咁的,依家多左好多人移民,所以會耐d同檢查比較嚴厲,有朋友的朋友有job offer都等左半年有多,所以只 ...

今日終於收到AIP,估唔到呢個又咁快。

大宅

simzhk 發表於 16-8-31 21:48

複式洋房

simzhk 發表於 16-8-31 21:48

想問問你地係夠唔夠140分架,如果我地唔夠140分係咪冇chance,還是可以試下申請?thx

洋房

nandc 發表於 16-9-3 18:03
想問問你地係夠唔夠140分架,如果我地唔夠140分係咪冇chance,還是可以試下申請?thx
...

我夠140分的。

岩岩上網幫你check過8月31號個轉,唔夠應該select唔到。

https://www.immigration.govt.nz/documents/smc-fortnightly-selection

洋房

nandc 發表於 16-9-3 18:03
...

我記得submit EOI唔使錢,照submit冇壞,不過機會係細D。

複式洋房

simzhk 發表於 16-9-4 00:38
我記得submit EOI唔使錢,照submit冇壞,不過機會係細D。

Summit eoi好似要nz$500幾,所以有d考慮,同埋check過咁多年如果唔夠分,一定要有job offer先批架,所以我地唔夠分真係冇機會,btw thank you

別墅

請問interview係咪响香港做?
我本身冇JOB OFFER, 有160PTS, EOI 剛被SELECTED...
請問知唔知冇JOB OFFER有冇機會攞RESIDENCY 而唔係WORK TO RESIDENCE (9mths)?

洋房

mspaint 發表於 16-10-12 11:55
請問interview係咪响香港做?
我本身冇JOB OFFER, 有160PTS, EOI 剛被SELECTED...
請問知唔知冇JOB OFFER有 ...

恭喜晒
Interview喺電話做,CO之後會問你攞香港電話號碼。其實個Interview唔難,最緊要做足準備,你Google一下可以搵到好多問題做參考,我都係冇job offer就批左resident visa。

別墅

simzhk 發表於 16-10-12 20:00
恭喜晒
Interview喺電話做,CO之後會問你攞香港電話號碼。其實個Interview唔難,最緊要做足準備,你Google ...

多謝你,起碼都叫有希望 ^^

別墅

simzhk 發表於 16-10-12 20:00
恭喜晒
Interview喺電話做,CO之後會問你攞香港電話號碼。其實個Interview唔難,最緊要做足準備,你Google ...

請問係咪跟Jack Liu blog準備interview?

洋房

mspaint 發表於 16-10-13 13:45
請問係咪跟Jack Liu blog準備interview?

睇多D好D,你試下google "nz smc interview questions",有好多

別墅

simzhk 發表於 16-10-14 01:48
睇多D好D,你試下google "nz smc interview questions",有好多
thanks!

別墅

12Oct EOI selected, 今日收到Invitation to Apply!

請問做Certified Copy, 可以搵香港註冊醫生做嗎?
同埋佢要send original documents.... 請問佢幾耐會寄番俾我? thanks!

首頁

尾頁

跳至