懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆:本地媽媽的自白,我地發火喇!香港政府!

樓主講得好,我都send左email俾佢地,真係忍無可忍!

coyi_lam  多謝支持!拎番大家應有福利!  發表於 11-7-14 23:10

複式洋房

香港政府不知所謂!! 我哋年年交足稅, 就比呢班狗官攞去貼大陸人!!去食屎啦, 你班狗官! 不如唔使大陸人過關先嚟到香港啦, 放晒佢哋全部落嚟生啦, 橫掂香港而家都比你班廢柴攪死晒啦!!!!!

翡翠宮

回覆:susuchoi 的帖子

讚成

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

樓主講得好

男爵府

好似講人人派$6,000我都覺唔應該啦,d錢邊度黎架?退稅好過啦!依家庫房多錢就搞咁多野去用錢,用係香港人度我唔介意,但用係d大陸人度我唔服囉!

alice_ngws  退稅好, 用者自付原則, 有得比稅, 有得退, 無本事比稅, 無得攞著數.  發表於 11-7-16 19:44

複式洋房

支持樓主~

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 coyi_lam 的帖子

鬧得好, 白痴政府養埋班廢柴9官, 垃圾議員

大宅

有錢就派,第日無錢就加我地稅,佢地就關人鬼事!不知所謂!

大宅

剛send了!!

to: [email protected]

主旨: 強烈反對非港人在港分娩!反對港人內地妻子可三萬九到私院產子!!

行政長官,

本人是100%土生土長的香港人, 畢業出來工作, 年年準時交稅, 到婚後丈夫同樣交稅至今, 但我真的不明白, 為何政府完全忽視我們這一班對社會有貢獻的公民!!!!

本人今年懷孕, 深切感受到我們這一班香港孕婦所受到的迫害, 為什麼我們得不到應有福利, 現時政府醫院所提供服務, 已經被瓜分得所餘無己!是不是我們不做些激烈行動, 就可以無視我們的訴求、感受?政府不是為公民謀求更好福利的嗎? 為什麼多年要求丈夫有產假之事宜如石沉大海? 為什麼我們的政府往往也只會向外人/惡人低頭?

本人得知政府已和私家醫院協商, 為港人內地妻子在港私家醫院生產及她們只需付三萬九千劃一收費之事宜, 本人作為香港孕婦實在覺得不可接受. 亦不明白為何港人內地妻子可以用更平宜之價錢享用一直宣稱以港人為服務首要對象之私家醫院分娩!

不少數目之港孕婦亦很想到私院分娩, 但現況卻每每令港孕婦失望、傍偟!為什麼我們港孕婦懷孕不足6週便要為床位奔波, 而不是公民的卻有政府出手協助??? 就這次協商, 完全沒有咨詢民意, 令人感到此舉太草率, 亦對港孕婦極不公平!

一再懇請政府不要再無視我們這一羣真正受害的港孕婦!請作回一個以保障公民權益為首任的政府!!!

coyi_lam  好!講得好!  發表於 11-7-14 23:11
soupsoup  十卜!!  發表於 11-7-14 22:15

別墅

支持!!!讚成樓主!!!

禁止訪問

畀面勳章

別墅

鬧得好~身同感受!!
好憎d大6婆, 無錢就下下我地班納稅人幫補埋佢地, 仲要俾佢地拎綜援, 唔駛做有得食有得住!!
仲有d無能既港男, 質素低, 響香港搵唔到老婆, 要響大6搵d比佢地質素更低既大6婆~以佢地咁既質素同教育水平, 祝願佢地生出黎仔女同佢地一樣將來都係響社會做低下階層既人!

禁止訪問

男爵府

可惡!可恥!可悲 嘅香港政府!行政長官自己呼籲我們香港女人生三個小孩!試問點樣生係邊度生!個個自己留係屋企生嗎?公私營醫院都唔照顧我們港婦我們如何放心生仔呢?吹脹!

coyi_lam  我不嬲唔會去關心政府所有政策,但政府自打嘴巴真係令人覺得可恥!  發表於 11-7-14 23:55

大宅

畀面勳章 陪月勳章

已send比所有,不知所謂的官員,要反映 --->

我們香港人才是 "弱勢社群"

大陸人,一人一啖口水都浸死我地香港人!!!

伯爵府

遲啲賓賓都有居港權,香港真係死得

miracleinlife  人間地獄阿  發表於 11-7-28 11:24

禁止訪問

畀面勳章

引用:已send比所有,不知所謂的官員,要反映+---

禁止訪問

畀面勳章

引用:遲啲賓賓都有居港權,香港真係死得 +

大宅

鬧得好

首頁
12345...8

尾頁

跳至