潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大口仔Super Fans 大募集 (有7-11 大口仔交換)

鍾意大口仔嘅朋友,一齊傾

侯爵府

Re: 大口仔Super Fans 大募集

JasmineBaby,

我o係1996年開始鍾意大口仔, 同期開始大量購買大口仔精品。 1996年由我個朋友送第一隻大口仔公仔比我開始, 就做o左大口仔o既super fans喇!

其實我o既第一最愛係"Runabouts"(車仔)。 "車仔"o係我心目中o既地位由如至終都冇動搖過。 "車仔"o野我會見一樣、買一樣, 不過因為一直以o黎都唔係出好多o野, 每逢見到就好似發現新大陸咁! 以前一入精品店就勁搵"車仔"o野, 不過好多時都係失望而回, 不過有時覺得咁樣就顯得特別矜貴。 我真係唔明Sanrio點解唔力谷"車仔", 其實"車仔"都好得意o架!

再講多d比你聽...我o既第三最愛係Shinkansen(新幹線)。 由1999年新出開始, 我已經開始鍾意, 屋企一樣有好多Shinkansen精品。 Shinkansen 出好多bb用品、衫仔, 又有bb雅芳婷床上套裝(好似係7件頭)。如果我第時有baby boy, 我都會買好多Shinkansen bb野比佢用。

你有冇去過屯門市廣場o個間"甲班生"呀? 好多精品賣, 有時仲會有意想不到o既驚喜添!

子爵府

我係1999呀仔出世中意大口仔,因覺得呀仔好似大口仔成日張開個大口 我都會買好多大口仔 比呀仔用,不過就只買用得的用品!

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

my_tabo,

but "甲班生" 明顯係貴過'明思'bor! (you also lives in tuen mun???)

Sorry! within the office hour, I may be not often to here.

When I have a free time, talk to all of you again.

Jasmine

侯爵府

我唔係住屯門o架...不過好多時都會揸車去屯門市廣場shopping, 我想問"明思"o係邊度o架?

唔緊要...你得閒先上o黎傾啦!

侯爵府

Hi remy,

你個仔仔似大口仔, 一定係好得意o架喇!

大宅

hi,
我89年開始鐘意大口仔,果時d文具鋪時時都會發現有d特別的大口仔,唔會好似依家咁間間賣果d都差唔多,而且果時冇咁hit,唔會話舊款比人炒到貴哂,我最鐘意買公仔同杯碗,第一隻擁有既係一隻紅衫藍領(衫中間有大口仔、青蛙、狗仔同雞仔),但係唔知點解個label係冇年份,有段時間我都好瘋狂,見到就買,後尾越擺越多重比我老公詐型,其他野我唔係好多,公仔有廿幾隻,大部份係舊款,碗碟有三、四十件,有次重唔覺意比個friend打爛左隻磨沙游水大口仔破璃杯,肉痛到暈,呢幾年都好少買,因為多左個新歡,
麵包超人的細菌,佢出得唔算太多野,香港又唔係話咁多有得買,無咁易破產,不過一去親日本旅行去佢果兩間鋪行過圈,又會唔見一大舊錢喇!
update
minna_no_tobo ~ from 1989
my-tabo ~ from ??
mrswhat ~ from 1991
阿早 ~ from 1994
Taffymom ~ from 1990
Jasmine ~ from 1990
lamlam816~from1989

http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

版主

my_tabo,

"明思"咪響'甲班生'同一層,不過係賣pie & tart嗰邊.再唔怕遠d,就響置樂有間'金山',仲平過'"明思"ka!(碗仔翅隔離)

Jasmine

版主

Update List:

minna_no_tobo ~ from 1989
my-tabo ~ from 1996
mrswhat ~ from 1991
阿早 ~ from 1994
Taffymom ~ from 1990
Jasmine ~ from 1990
lamlam816~from1989

版主

wa....原來我地多數都鍾意咗at least 10 years, 真係有好多收藏品ka!

我最like 係 9x年出嗰套雪糕杯,真係好靚(made in Japan)你地呢?

Jasmine

大宅

我1992年開始鐘意大口仔
最瘋狂既時間係95-98年~~

不過我唔鐘意係trxxxland賣0個0的~
因為實在太唔靚啦!!!!!!!! :evil:

版主

andie_chow,

係ar!香港lic.出嗰d已經唔靚lu!仲有d'欖'嘅感覺tim!我都係主力買made in Japan, lic.多數都揀黎買law~!

Jasmine

大宅

大口仔20歲既野您地有冇買呀??

版主

andie_chow,

小小咁law! 仲咩樹ar?

Jasmine

侯爵府

"明思"o係pie & tat嗰邊? 我冇乜印象添! 我下次一定要去搵o下先得。 Thanks!

Hi andie_chow,
20週年o既o野我都有買, 其中最鍾意就o個個立體公仔相架(見下圖)。

Hi lamlam816,
嘩...你有咁多大口仔碗碟...好犀利呀! 早幾年我o係無意中o係一間精品店見到一隻90年出o既塑膠碟, 唔記得o左幾多錢, 不過印象中都算貴, 不過我見佢係絕版, 如果見到唔買, 過後一定會好後悔, 所以最終都有買o左。
你比個friend打爛o左o個隻杯之後, 你仲敢唔敢比人用其他打得爛o既大口仔碗碟呀? ?-(

版主

my_tabo,

最記得有一次 my hubby響'甲班生'買咗隻錶$499, 轉頭響'明思'見到,你估吓'明思'賣幾多$$?(於同一日)

Jasmine

侯爵府

Jasmine,

你咁問得...一定係平好多啦! 我估...$449啦!

版主

my_tabo,

haha....係$199~

so my hubby says he never go to '甲班生' anymore.

Jasmine

侯爵府

o下...唔係嘛..."甲班生"貴咁多o既! 真係聽到都嚇鬼死呀!

版主

my_tabo,

係ar!以前去d精品店,一入去就響樹係咁搵大口仔d

首頁

尾頁

跳至