基督家庭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章

遲來的生日祝福

祝希希同細啷啷

生日快樂,主的恩常與你們同在~
我家有毛豆,毛毛家姐長長的,豆豆妹妹圓圓的,我愛毛豆。

子爵府

原帖由 queeniechung 於 10-3-4 04:07 PM 發表
遲來的生日祝福

祝希希同細啷啷

生日快樂,主的恩常與你們同在~

queenie ee,

唔緊要架 ! 祝無話分遲定早架! 我收到咪得law!

多謝哂你呀!

細啷啷上

子爵府

queenie,

妹妹個樣同家姐好唔同樣,係咪似你多d呀?

男爵府

陪月勳章

原帖由 Mcdull 於 10-3-5 02:00 PM 發表
queenie,

妹妹個樣同家姐好唔同樣,係咪似你多d呀?

咦,唔同樣?,但我覺得好似喎~

子爵府

原帖由 queeniechung 於 10-3-5 03:03 PM 發表

咦,唔同樣?,但我覺得好似喎~

或者因為你張大頭相大細啦 ! (我未上facebook睇)所以我覺得不太相似。

你坐月ok嗎? 有無人幫到你手?

男爵府

陪月勳章

原帖由 Mcdull 於 10-3-5 03:23 PM 發表

或者因為你張大頭相大細啦 ! (我未上facebook睇)所以我覺得不太相似。

你坐月ok嗎? 有無人幫到你手?

都OK,我有個姑媽黎幫到14號啦

伯爵府

ALL,

我地幾時去探QUEENIE同BB呢???

星期六,日係咪好D???

子爵府

原帖由 queeniechung 於 10-3-5 04:44 PM 發表

都OK,我有個姑媽黎幫到14號啦

咁就好啦! 咁你要盡量多d休息啦!今晚又話凍啦!千其唔好冷親呀!

子爵府

原帖由 米水 於 10-3-5 11:41 PM 發表
ALL,

我地幾時去探QUEENIE同BB呢???

星期六,日係咪好D???

我一定係! 之不過我睇怕都好難就到。我估你地約咗先,我join到就一齊啦!

伯爵府

原帖由 Mcdull 於 10-3-8 09:59 發表

我一定係! 之不過我睇怕都好難就到。我估你地約咗先,我join到就一齊啦!

MCDULL,

不如妳UP個日子黎睇下先啦~可能大家都OK呢?

我基本上任何星期六,日早上OR下午都OK呀! (除主日早上)

子爵府

原帖由 米水 於 10-3-8 11:59 AM 發表

MCDULL,

不如妳UP個日子黎睇下先啦~可能大家都OK呢?

我基本上任何星期六,日早上OR下午都OK呀! (除主日早上)

我13/3,27/3 下午 & 2, 3/4 都可以。

伯爵府

ALL,

原本MCDULL提果兩日我都得,依家發現唔得啦~咁,4月2 OR 3日大家得唔得?

4月2日(五) 4月3日(六)

米水 米水

子爵府

[quote]原帖由 米水 於 10-3-8 17:41 發表
ALL,

原本MCDULL提果兩日我都得,依家發現唔得啦~咁,4月2 OR 3日大家得唔得?

4月2日(五) 4月3日(六)

米水 米水
ypt

子爵府

ypt,

你個難題有定案未呀?得閒講下近啦!

koko,

你好d未呀? 你得閒都update下啦!

子爵府

原帖由 Mcdull 於 10-3-10 14:34 發表
ypt,

你個難題有定案未呀?得閒講下近啦!

koko,

你好d未呀? 你得閒都update下啦!

mcdull.....多謝關心!

暫時定案係︰奶奶會繼續幫手幫到我老公放暑假,7月中左右。暑假之後,睇下盈盈間學校有冇校車可以坐來我呢樹, 如果有,就比盈盈坐校車返學放學。如果冇校車,咁就要請工人,等工人熟習左之後,我再出去搵工做,幫補下。

暫時應該搬唔到屋, 因為租約未到期,要10月先到期。如果要搬的話, 都係10月先搬, 搬一次屋真係洗好多錢。按金、上期、地產費、搬屋費等, 次次都洗成5、6萬,好甘呢!所以暫時唔考慮搬住。

同盈盈轉校而家又太遲,全日制的學校已經冇位。

唉 ~~ 所以諗無可諗,只好叫奶奶再捱多幾個月。暑假之後再算!無辦法之下,只好請工人呢!

伯爵府

原帖由 ypt 於 10-3-10 15:44 發表

暫時定案係︰奶奶會繼續幫手幫到我老公放暑假,7月中左右。暑假之後,睇下盈盈間學校有冇校車可以坐來我呢樹, 如果有,就比盈盈坐校車返學放學。如果冇校車,咁就要請工人,等工人熟習左之後,我再出去搵工 ...

YPT,

同區學校,一定有保母車接送,妳快D去問下學校咪知囉~!

子爵府

原帖由 ypt 於 10-3-10 03:44 PM 發表

暫時定案係︰奶奶會繼續幫手幫到我老公放暑假,7月中左右。暑假之後,睇下盈盈間學校有冇校車可以坐來我呢樹, 如果有,就比盈盈坐校車返學放學。如果冇校車,咁就要請工人,等工人熟習左之後,我再出去搵工 ...

咁都幾好。

但係點解要等暑假後至睇下盈盈間學校有冇校車可以坐去你家呢?其實你宜家打電話去問下咪得law! 仲有請工人,如請local最快都要用上一個月時間搞手續,oversea就要3個月左右,所以你宜家差不多要準備架啦!

子爵府

原帖由 Mcdull 於 10-3-11 12:15 發表

咁都幾好。

但係點解要等暑假後至睇下盈盈間學校有冇校車可以坐去你家呢?其實你宜家打電話去問下咪得law! 仲有請工人,如請local最快都要用上一個月時間搞手續,oversea就要3個月左右,所以你宜家差不多要準備架啦! ...

mcdull, 米米......其實我已經問左校車,係因為佢校車公司暫時冇開我呢邊的路線,再加上今年已經冇位了。所以要等下年先再問到有冇校車位。

請工人仲未完全決定架!因為租約去到10月,唔知個業主會唔會臨時迫遷,所以都係要等到7、8月先決定搬唔搬屋,如果搬屋的話,會搵番盈盈學校附近的屋苑,咁我接送返學就放便d,即使唔請工人,自己辛苦d,都可以應付到。

所以一切都未有定案,見步行步吧!

伯爵府

原帖由 ypt 於 10-3-13 14:41 發表

mcdull, 米米......其實我已經問左校車,係因為佢校車公司暫時冇開我呢邊的路線,再加上今年已經冇位了。所以要等下年先再問到有冇校車位。

請工人仲未完全決定架!因為租約去到10月,唔知個業主會唔會臨時迫遷,所以都係 ...

YPT,

"校車公司",即係保母車?定學校自己校車? 如果係前者,可以試下開下第2 D保母車公司睇下有無呀!

一係自己帶佢返學,我見D工人姐姐都係咁,抱住個BB,拖住個大嘅,係就係辛苦D,都係一個解決而又想慳錢嘅方法呀!

子爵府

原帖由 米水 於 10-3-14 23:57 發表

YPT,

"校車公司",即係保母車?定學校自己校車? 如果係前者,可以試下開下第2 D保母車公司睇下有無呀!

一係自己帶佢返學,我見D工人姐姐都係咁,抱住個BB,拖住個大嘅,係就係辛苦D,都係一個解決而又想慳錢嘅方法呀! ...

米米,

係佢學校外判的保母車,但揸車果個阿叔好串 lo, 只係話冇位 & 冇開我呢邊路線 咁大把!我只好留名比佢, 話下年想坐保母車, 叫佢有呢邊線 & 有位的話, call我咋!而盈盈間學校就咩鬼都唔理, 叫我地家長自己問保母車叔叔。唉 ~~ 我成日都話盈盈呢間學校「cheap」, 其實真係好cheap的, 我真係諗唔到有咩字比個「cheap」字更好來形容佢, 請唔好見怪, 唔係話睇唔起佢, 事實上,呢間學校真係強差人意。唉 ~~~~ 無奈!!!!!

首頁

尾頁

跳至