時事熱話

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

myshadow 發表於 19-10-6 10:14
第一。冇人射頭部,唔好老作。

第二。上google search 吓軀幹係指邊度。依家中槍個位唔係軀幹叫咩?

嗰個情況真係好危急,叫佢哋自己試吓俾人圍毆啊,用鐵棍斧頭喎。
[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

複式洋房

skwava 發表於 19-10-6 10:04
軀幹 。。。射向對方如軀幹等身體最大面積的部位,絕不應瞄準易致命的部位開槍,例如頭部。

心口不是致命 ...

向個個情況仲有得揀咩?? 講就容易
[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

複式洋房

skwava 發表於 19-10-1 19:47
自衛還自衛,根據警隊內部指引,警員若要開槍阻止,應射向對方如軀幹等身體最大面積部位,絕不應瞄準易致命 ...

中五生主動襲擊警察,個個手持武器,見舉槍都唔驚,自己都預左,仲可以怪邊個

yeesumyin    發表於 19-10-6 11:05

大宅

犯法就犯法啦!難道學生可以為爭取民主而打人放火?襲警??點解記者又唔報?全世界的警察係咁既環境下第一反應都係開槍保護自己生命!仲邊有時間研究打邊個部位?如果樓主你係當事人可能已經打中巨要害死左啦⋯⋯
就係你地呢d歪理推d學生去送死!

大宅

yukiman213 發表於 19-10-6 10:57
中五生主動襲擊警察,個個手持武器,見舉槍都唔驚,自己都預左,仲可以怪邊個
...

係!個學生想攞安撫金就真

大宅

skwava 發表於 19-10-6 10:04
軀幹 。。。射向對方如軀幹等身體最大面積的部位,絕不應瞄準易致命的部位開槍,例如頭部。

心口不是致命 ...

原來樓主的眼睛都是盲的!天子犯法與庶民同罪!人在做天在看!全世界都梯緊直播係個暴徒用鋒銳的武器想致警察於死地!你竟然幫學生講嘢 梯黎你都係黃絲網宣係度搞分化!市民雪亮的眼睛就是事實的真相

大宅

arieslao 發表於 19-10-2 23:21
係㗎,得幾秒時間
請你不要忘記個暴徒係會旭嚟旭去

別墅

自衛還自衛,根據警隊內部指引,警員若要開槍阻止,應射向對方如軀幹等身體最大面積部位,絕不應瞄準易致命 ...

中五生就學人做暴徒,重要襲警。。。唉.....真係唔知啲學校點教 !!

別墅

dobbybabie 發表於 19-10-2 10:49
我是我仔口中的港猪,三個月來逢遊行我沒出過街。我指責暴徒搞港鐵,搞市民。我细仔在衝击立法會時衝左上 ...

香港嘅核心價值已經比你哋班黃屍曱甴破壞曬啦。。。重好意思講保護??!!

大宅

我最5明為什麼不革除佢学藉,有哂証據 ,拉得啦,校長、校董還是要偏袒,做就錯誤觀念!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

佢當時嘅身分係手持武器襲警嘅暴徒,而唔係中五學生

男爵府

太多眼盲,心盲的黃絲。好明顯警察只見到一個兇狠手持鐵枝的暴徒,連舉警槍都唔警,是他迫警察在別無他選下開槍。全世界人應放眼於他只有18歲已經咁狠毒,再大D晤知點算?教育是否出了大問題?

大宅

普世價值 發表於 19-10-5 20:33
宜家D警察開槍開上癮, 又有警察開槍

抵Q死,你有冇叫你啲細路親戚朋友去衝啊!有你就係殺人兇手!唔好晌度貓哭老鼠假慈悲!最睇唔起你呢啲垃圾人渣

首頁

尾頁

跳至