跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 2005 K1 黃大仙聖母幼稚園班懶惰媽快d黍傾計

冇, 一個都冇架[quote]
worry 寫道:
貓貓Sharon

Thanks for your information.

你之前同我講無外籍老師教英文, 咁學校有無外籍老師呢, 又或者一個星期都比一次小朋友同外籍老師接觸?

侯爵府

JLAM,

咁你又覺得好唔好?

伯爵府

好媽媽勳章

我覺得好架, 環境又好, 學費又唔貴, 又係一條龍, d 老c都ok架, 功課中等, 唔會好多, 又唔會太淺, 我個女果陣好開心架[quote]
worry 寫道:
JLAM,

咁你又覺得好唔好?

侯爵府

jlam

THANKS!

咁相對,最WEAK個PART, 應該係英文? 因無外籍老師,我見共他屋村學校一個WEEK都有一堂是外籍老師教英文. ANY COMMENT?

男爵府

worry 寫道:
jlam

THANKS!

咁相對,最WEAK個PART, 應該係英文? 因無外籍老師,我見共他屋村學校一個WEEK都有一堂是外籍老師教英文. ANY COMMENT?

無外籍老 NOT EQUAL WEAK- I HEARD MY DAUGHTER'S PRONOUCIATION IS GOOD!

ENG GOOD OR NOT IN THIS STAGE SHOULD BE RELY ON PARENT NOT 外籍老師

CONTACT 外籍老師 IS A CHANCE FOR - NOT AFRAID OF FOREIGNER
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

侯爵府

貓貓Sharon

唔好嬲我呀, 只不過我心大心細, 想了解多D間學校,因囡囡今年要報考幼稚園, 先咁緊張.

男爵府

無嬲, 不過無人talking so no 搭咀!
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

男爵府

貓貓Sharon 寫道:
AA,

Pls see the form I passed to your husband

We joined "Sau Mau Ping" and "O Hoi Shing 10/28"
it is a 2 hours singing course for 2-12 children

I will join "Tseung Kwai O" and "Choi Wan" if I found it is interesting......

How about you?

貓貓Sharon,
sorry呀, 冇覆你, 我同隻佬去左旅行, 31/10晚落機, 所以miss左你28/10, 而家仲有冇架. 另sorry呀, 張form隻佬唔知放左響邊, 要找一找

男爵府

AA,

Very very 好玩 - some DJ play with them...my daughter asked me when she can play/sing again...coming in TKO...

I can email the form to you...pls give me email address

男爵府

貓貓Sharon,
[email protected]
thanks

男爵府

老師上星期叫呀囡星期一帶故事書及講故仔, 昨晚問呀囡有冇講, 好彩都話都比我知佢講左龜兔賽跳, 怕羞b, 都有d返應啦.

sharon,
我問呀囡, 有冇見到晞彤, 佢夠膽死問返我係邊個, 真係

男爵府

AA 寫道:
老師上星期叫呀囡星期一帶故事書及講故仔, 昨晚問呀囡有冇講, 好彩都話都比我知佢講左龜兔賽跳, 怕羞b, 都有d返應啦.

sharon,
我問呀囡, 有冇見到晞彤, 佢夠膽死問返我係邊個, 真係

Did you ask her "Who is her mother?"

check email

男爵府

貓貓Sharon ,
等我又問下佢玩下臭b先.

收到email啦, 你報左邊日, 2:30開始, 好以好趕, 我星期六要返工.

男爵府

AA 寫道:
貓貓Sharon ,
等我又問下佢玩下臭b先.

收到email啦, 你報左邊日, 2:30開始, 好以好趕, 我星期六要返工.

I applied

TKO, Choi Wan and Sau Mau Ping

There is a BK mom, his son is same age/month with Tung Tung (knew almost 4 years lar) will join too.

別墅

hello,

大家好! 我經轉介過來的 , 經一位聖母k3 家長轉介...

我囡叫瑤瑤, 讀K1B 班.

別墅

AA 寫道:
[quote]
貓貓Sharon 寫道:
Why it is only you (AA) and me talk here this year???

可能d媽咪唔得閒, 禁我地多d講, 個talk可以放前d啦,

另我老公話驚22號你認唔到佢, 俾唔到d野你, 我pm佢手電你, 你到時找他. [/quote]

我加入歡迎嗎???!!! 早年可能沙士出生率超低, 我囡今年k1上下午班加埋只得5班, 尼班沙士b 真係好, 黎緊一路讀書都唔洗爭, 舒服好多! 於事媽咪會都比較冷清了...

男爵府

catrickymok,
當然歡迎你啦, 得我同sharon talk, 都好靜, 你個bb適應返學未呀.

sharon,
我發現泳辛而家遇到唔識d字(就其係英文), 就話唔知(唔係唔識), 老師提議報返d興趣班, 我打算幫佢報d英文班及鋼琴班(單對單), 有冇好見議.thanks

別墅

AA 寫道:
catrickymok,
當然歡迎你啦, 得我同sharon talk, 都好靜, 你個bb適應返學未呀.

sharon,
我發現泳辛而家遇到唔識d字(就其係英文), 就話唔知(唔係唔識), 老師提議報返d興趣班, 我打算幫佢報d英文班及鋼琴班(單對單), 有冇好見議.thanks

番左學三個月, 都適應得唔錯, 但課程有d 追唔上, d 中文字認唔到..上星期評估, 老師話佢自理好差, 做野又慢, 下下要人提要人幫....

首頁

尾頁

跳至