跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 天富苑媽咪入「黎」chat啦!

kubi,

我04年去既,5天,應該3千有找.算好經濟,無附加費.......團費2500左右,加埋導遊費,3千鬆d.

莎莉,

你又開始諗呢個問題呀?我禽晚將床仔拆左,費事阻地方.
我身邊同期生左第一胎個d人都已經陀第二胎,9月10月就生喇......我老公話如果生就呢一兩年內生,否則唔生喎....

唉,我都15/16,唔知點好.依家生既話,無人湊,我唔想請工人..d問題都係甘上下.........唔生,又驚阿囡悶.....

伯爵府

好媽媽勳章

伯爵府

好媽媽勳章

伯爵府

好媽媽勳章

莎莉,
我諗你一定會好掛好掛住仔仔....我舊年年尾去左5日泰國(第三次去),諗住生左bb都未去過旅行,所以是但揀.點知,去到第一日已經好掛住個囡,日日幾個長途..........唉,唔去好過lu.

[quote]
莎莎莉莉 寫道:
我想八月去內蒙古
唔知會唔會好貴
本來唔想peak season去
但係我九月又唔得閒...
生左仔仔成年幾, 都未出過門, 好想坐飛機....
唔知會唔會好掛住個仔....

大宅

莎莎莉莉 :
我唔係全識mami.一年多前都仲係.我囡囡都快兩歲la.佢係流感突然抽筋,發燒.診所咪立即送佢入院.仲要係將軍澳,因為佢係我亞媽處.晚晚放工元朗-將軍澳兩邊走,幾辛苦.又要趕住入伙.整呢整路.這處全識mami or 返工mami 多?

大宅

我返工都掛住個囡,仲話去旅行.希望遲啲可以一家人去la!遠近都沒所謂.

[quote]
雲妮彭 寫道:
莎莉,
我諗你一定會好掛好掛住仔仔....我舊年年尾去左5日泰國(第三次去),諗住生左bb都未去過旅行,所以是但揀.點知,去到第一日已經好掛住個囡,日日幾個長途..........唉,唔去好過lu.

伯爵府

好媽媽勳章

嘩, 呢度變晒樣添...

我都好大機會生第二個, 老公想快啲添...但係我又唔想咁快喎...可能佢見佢個妹出年又生, 所以又恨自己快啲有第二個啦...

但我啲 fd佢地啲小朋友都未夠一歲, 所以, 都未諗第二個住了...

有啲呢, 話生話生, 生到家陣都未生....有啲係身體問題, 以為一心諗住settle down晒, 就準備生小朋友, 誰知工作過勞, 搞到身體唔好..又唔可以生住...

所以, 有時生仔真係睇天俾唔俾你...只係唔知點解有啲父母生完都唔愛惜自己的仔女...早幾日有個bb女因為父母疏忽照顧而死~~都唔知係咪有心整死個女!~!! 睇到呢啲人, 真係好激氣!

原文章由 Kubi 於 07-6-29 12:05 發表
莎莎莉莉,
我之前都有諗過生第二個,又係因為身邊幾個同年既fd同時有

大宅

警告:: 大家千奇唔好去[[天恩街市]]買車仔面食,食到我腸胃炎肚痛又

男爵府

大家早

換左個新版, 睇到有D眼花

首頁

尾頁

跳至