跳至

首頁
12345...12

尾頁

複式洋房

Re: 黃大仙區-采頤花園媽咪

himbb,

我想問這間學校"張祝珊幼兒園" 在那裏? 學費和是全日or半日? thank you.

別墅

hi, 好開心見到同屋村的同胞, 大家好!
我bb剛出生, 而家坐月期間, 請多多指教!
我都係7座媽咪!

複式洋房

WingMAMA,

恭喜恭喜, 我同妳同一座. 唔知道我有冇同妳有過一面之緣呢?

子爵府

OLIVIA1997 寫道:
himbb,

我想問這間學校"張祝珊幼兒園" 在那裏? 學費和是全日or半日? thank you.

係龍蟠苑呀(全日)! :-P
mon-fri 8:00am-6:00pm
sat 8:00-1:00pm
學費:HK$2306/month (唔記得交11/12個月)

複式洋房

himbb :

找天一起落公園好嗎?
我聽個朋友說,張祝珊幼兒園的環境一般,我自己就末去過,
妳覺得呢?我知他有N1-K3班,
鑽石山靈糧堂我覺得學費貴D!
我想找D一般的幼稚園,
有無聽過九龍塘劍鳴幼稚園,我仔仔的姑媽是那裡的老師,
幾好,不過學費很貴,怕怕!!!

複式洋房

WingMAMA :

恭喜妳!采頤花園又多了一位媽咪了

複式洋房

OLIVIA1997:

妳現在的大囡在那裡讀書,為什麼轉校?

複式洋房

RLB,

好啊! 找個星期六下午一起去公園玩. 我大囡K.2的時候轉

子爵府

RLB 寫道:
himbb :

找天一起落公園好嗎?
我聽個朋友說,張祝珊幼兒園的環境一般,我自己就末去過,
妳覺得呢?我知他有N1-K3班,
鑽石山靈糧堂我覺得學費貴D!
我想找D一般的幼稚園,
有無聽過九龍塘劍鳴幼稚園,我仔仔的姑媽是那裡的老師,
幾好,不過學費很貴,怕怕!!!

RLB,
其實你夜晚落公園 :-P ,多數都見到我
日頭好鬼多人,我唔敢比Andrew落去玩......好驚d大d ge小朋友.....好4活潑 :-x 撞都撞4....

張祝珊幼兒園的環境一般,唔太大,亦無室外playgroud :-( ,好處-- 近、平、乾淨
老師都好有禮貌,佢地有電腦,唔知N1有無份用! :-P

鑽石山靈糧堂--我記得學費$26xx甘上下 :-P ......乜係好貴呀?? :-P

別墅

OLIVIA1997,

我同BB呢期都少係彩頤浦, 因為去左阿媽度座月, 遲D返工BB又要俾奶奶湊, 所以都可能會少返. 當你WEEKEND見一位少婦湊住BB返屋企,就好大機會係我啦!!!
希望有機會同你相認啦, 街坊......

複式洋房

各位媽咪 :

有事請教!謝謝!
我的仔仔D牙齒不知道為什麼有一點點黑色????

複式洋房

RLB,

我大囡以前都有這個情形.

子爵府

RLB,
你決定幫仔仔報邊間幼兒園未呀?? :-P

子爵府

OLIVIA1997, RLB & other mami......

得閒post你地仔仔囡囡d相上黎啦!
我好想見下呀........ :-P .....其實係8

複式洋房

himbb :

我應該唔會比他讀幼兒園,會直接上k1,
幼稚園還在選擇中,
我試過很多次,多沒有方法將圖片存上網?請教你!

別墅

嘩! 原來有咁多采頤花園媽咪...我住 blk 7.

我囡囡都報了張祝珊N1, 我想在幼兒園學到的東西比在家多, 讀一年後又可以考其他較好的幼稚園...

子爵府

2024年龍年勳章

Hihi,

Besides 張祝珊, there are some other Nuseries in Choi Hung/Choi Wan, e.g. Po Leung Kuk Ping Shek Nursery, you may also check and compare.

I applied 張祝珊 for my elder son before when he was 2, 張祝珊 admitted him, but we didn't go because I prefer to have a larger areas (especially open areas) for kids.

子爵府

彥彥媽咪,
Thanks for your information! :-P

我都希望Nursery/Kindergarten 有d 室外可以運動ge地方,張祝珊地方真係比較細。
我會問下你講呢間 Po Leung Kuk Ping Shek Nursery,唔該晒!

子爵府

2024年龍年勳章

himbb:

保良局仲有一間響彩雲架..又係叫保良局xx托兒園(佢地係叫托兒園),呢間有個大天台俾小朋友玩..仲好,不過就會遠dd喇...你可以一齊問埋,我之前都又有申請過,亦都收左,不過又係冇去,去左第二間.

複式洋房

各位媽咪 :

介紹一個網站給妳們,它是介紹全港的托兒所,幼兒園,幼稚園,小學.....,全面性資料
www.y28kids.com

首頁
12345...12

尾頁

跳至