跳至

首頁
12345...90

尾頁

大宅

Re: 住係沙田,2003年生左羊仔羊女既媽咪,入黎喇^0^

Hi babyso,

I just consider to let my 19th month son try "Delia Good Time" when he is 2.

大宅

Re: 住係沙田,2003年生左羊仔羊女既媽咪,入黎喇^0^

我今朝去左粵南信義會腓力堂愛鄰幼兒中心參觀過,覺得環境唔錯好乾淨同地方都唔細,佢又n1至n4每級都係得一班,每班有兩個老師同一個嬸嬸,toilet又乾淨,我個時去到剛剛小朋友返學食緊早餐添,等我遲幾日再睇埋其他再報告比大家聽
珍惜眼前人[/url]

大宅

DEAR ALL:

我囝囝 19/9/2003 在威爾斯出生,現 重 28磅, BUT 唔系好識講說話, 講 d (太空話),我現煩緊找 K1,你地有無好介紹 ? THANKS !

禁止訪問

大宅

CathyDannyBB
嘩!!!你個仔仔有成28磅呀 你同我個仔仔同一日出世架,又係威爾斯呀!!但係我仔仔得23磅咋 ?-(

堯堯豬媽
粵南信義會腓力堂愛鄰幼兒中心地址:
新界沙田顯和里顯徑鄰里社區中心三樓
電話﹕2697-9238
傳真﹕2681-4561
電郵﹕[email protected]
珍惜眼前人[/url]

大宅

仙姐

咁橋 !我地仔仔同日生日,佢現一日食兩餐稀飯,兩餐奶奶,你仔仔呢 ? 我仔仔現在很百厭,發皮氣就會睡在地上,又會鬧人,你仔仔有無我仔仔禁百厭呀 !
好啦 ! 下次再講,我現準備收工, Bye !

大宅

我仔仔如果冇乜特別病痛嘅話,早上食一支奶,跟住同老爺奶奶飲茶食一條半蝦米腸、少量义燒包及馬拉糕,到中午就食奶奶煮嘅飯仔,下午茶就跟老爺食包,種之人食乜佢就要食乜,到黃昏個餐就有時食奶(如果奶奶冇時間煮飯仔的話),到八點我地開飯佢又食啲飯加少少餸咁,晚上又食一支奶訓覺。你睇佢好似食好多野咁,但係佢只得23磅咋!!

係呀!!上星期開始發現佢發皮氣就會睡在地上,激死我 :evil:

我仔仔識鬧人好耐啦,有次奶奶入左廚房做野,佢想跟住佢入去,老爺大聲叫奶奶:關門呀))))仔仔調番轉頭"呀"老爺喎,當時睇到覺得好搞笑

你仲記唔記得你個時係威爾斯係幾多號床呀?我係七號床架
珍惜眼前人[/url]

大宅

HI! 仙姐 :

我仔仔 7:00AM 左右食一支奶(8OZ),根住 9

大宅

我地兩個仔仔啲餐幾似喎 :lol:

我仔仔又係呀,一唔順佢意就"升巴"過黎,話極都係咁教唔聽

我都係開刀生架,落床個下我仲記得好清楚呀 鬼死咁痛,行去toilet好似太空慢遊咁呀 :mrgreen:

我而家揾緊n1比佢讀,你有冇諗住比你仔仔讀呀?睇下有冇機會做同學仔先

你住邊頭架?我住嘉田苑架 :-P
珍惜眼前人[/url]

大宅

各位媽咪好!

我仔仔係1/12出世,依家接近30磅,一日食兩湯碗粥三餐奶同一餐生果蓉,我係一個在職媽媽,希望大家同我分亨下心得啦!
講開幼兒園我自己就想入駿景園樂基,但係到9月都未夠兩歲唔知係咪要到12月做插班生呢?

大宅

仙姐,

我直頭身同感受,我仔仔又係呀,一唔順佢意就"升巴"過黎,話極都係咁教唔聽,我已經就快比佢激死.我依家比佢返playgroup一星期返三日,d miss話佢堂堂都唔肯坐定定四圍走又唔鍾意同小朋友玩,如果夾硬要佢坐就發晒皮氣大叫大喊,我真擔心都時返學都唔知點算.

民房

hi Carmen Ysm,

I also consider the Hong Kong (Ascot) Preschool, I would like to have your comment on this kindergarten. My girl was born on 22 November 2003. 和你的BB接近.

大宅

HI! 仙姐 :

我住作壆坑村(近博康村)架 !

我是在職媽媽,你呢 ? 都好辛苦,又要返工,放工又要湊BB,一D私人時間都無,連睇電視時間,& 去做 GYM都無時間,所以我現有成 12X LBS,(因最近無LBS),我未生時 110 LBS,都唔知幾時可瘦番 :cry: :cry:

我打算同BB報K1(上午班)-聽聞田家炳,聖心,信義,吳多泰都唔差呀! 你有無好介紹呀!

大宅

cathydannybb,

我又答下咀先,妳講o個幾間聽人講話聖心幾好,貪佢有小學同中學一條龍,校風淳樸.但最近hit 個間九龍塘浸信會幼稚園就來勢洶洶,因為佢將會係沙田興建小學同中學亦都係一條龍o既選擇.

大宅

我都係在職媽媽黎架 :-P 阿b平時係比奶奶湊,好彩就係奶奶份人冇乜野,有時我約朋友食飯,佢都幫我湊多一陣等我食完飯先返去湊佢,可能我又同奶奶住得近啦!!咁樣都方便大家。

我都係呀~未生之前我得110lbs,生完之後有成135lbs,減得我幾辛苦呀))) 不過好彩都比我減到hehehe :mrgreen: 但係呢排又放鬆左啦,又新年食左好多野重幾磅lu

我現在都係煩緊n1先,之後先煩k1啦...好煩呀!!我k1心水有民生、培正,呢啲我都貪佢有得一直上小學同中學啫

CarmenYsm
九龍塘浸信會幼稚園幾錢學費一個月呀?如果唔貴都可以諗下喎 :lol:
珍惜眼前人[/url]

大宅

仙姐,

浸會學費$3100, 車費$900.

大宅

cathydannybb

你個926gathering好熱鬧喎,係咩聚會黎架?

浸會學費$3100, 車費$900,對於我黎講好貴lu
珍惜眼前人[/url]

大宅

仙姐:

我都係呀! 同媽咪住得近,其實都可以叫媽咪湊多一陣,但BB實在太百厭,下午只睡個零鐘,其餘時間"攪攪陣",所以我都知媽咪好辛苦,維有自己放工早D番去湊番BB,街街都唔去啦! :-| :-|

你就好啦! :evil: 可以瘦番曬!我因出院後,傷口發炎(紅腫&流水),要番E院洗傷口(好痛,好痛,好痛...)住左成WEEK再連針,果 次經歷我想我一生都不會忘記(以為自己會死)好驚,好驚,好驚... :cry:
我所以一直都唔錦做運動,初時就成日"就住就住"傷 口,連抱BB都就住就住,驚BB踢到
你打算同BB報KLN近學,禁細個會唔會好辛苦呀!

聽說搭學校車要早成粒鐘出門喎!

大宅

原來你仔仔又係咁呀,我以為淨係我仔仔先訓咁少添 佢係十二點到有個小睡(半個鐘至一個鐘話唔定)跟住全四點幾再訓一覺大啲(有時兩三個鐘)。

讀k1時都三歲坐校車應該會好啲掛 ?-( 不過真係要早啲落樓就真。你有冇打算比仔仔讀n1呀?
珍惜眼前人[/url]

大宅

仙姐 :

你仔仔四點幾再睡二三個鐘,咁晚上佢幾點再睡呀!
如我仔仔咁雁都不睡,我就唔比佢睡,就同佢玩囉 :mrgreen: 等佢7,8點早D睡,如果唔係4點幾比佢睡,晚上佢12點都唔睡呀!!我已經試過啦!!成屋識曬燈,佢都唔驚行呢利去,俾佢激死 :evil: :evil:

其實N1同K1有咩分別,我都唔知,我知今年年尾要報K1喎 ?-(
你有咩方法減肥呀!介紹我啦! 我現開始 做 SITUP&食少D囉  :wink:

首頁
12345...90

尾頁

跳至