跳至

首頁

尾頁

複式洋房

I also checked bingo this morning. Any mama feeling uncomfortable?

別墅

請問有左幾耐先可以CHECK到的???

大宅

暫時除佐個肚成日扯扯下, 仲有谷m feel 之外就冇其他啦, 你呢?

原帖由 kscindy 於 11-3-4 13:29 發表
I also checked bingo this morning. Any mama feeling uncomfortable?

大宅

盧bb,
你而家day幾?一日未黎m, 都仲有希望呀..

原帖由 盧BB 於 11-3-3 23:13 發表
我好似m!!好失望!!

大宅

小白妹妹,

情人b好浪漫呀, 我係老公生日b...哈哈

我 last M 係 26/1. 肚入面既小小白....應該係情人節前後咁上下時間搞出黎既....

大宅

smalltsz,
1. id 正本
2. 住址證明
3, 懷孕證明/醫生轉介信

我想問去醫院登記要什麼文件呀???

複式洋房

回覆 23# Plutoes 的文章

個肚好似脹左些,有些也會扯扯地,但我間中會有些淺啡色的汾秘在 under,雖然只是很少,但一日未看醫生都有些擔心,希望BB健康啦!

大宅

我個肚都好脹, 但應該唔關事, 只係呢排我食多佐好多野, 不過下腹就仲未脹, 呢個我有d擔心, 因為我上年9月小x佐, 記得係呢d時候, 小腹已經脹脹地同實實地架啦, 不過今次分泌物多佐同試過有一晚有少少啡, 我諗唔駛擔心咁多既, 呢d係正常現象, 冇問題架, 你幾時睇e生?

原帖由 kscindy 於 11-3-4 15:53 發表 
個肚好似脹左些,有些也會扯扯地,但我間中會有些淺啡色的汾秘在 under,雖然只是很少,但一日未看醫生都有些擔心,希望BB健康啦!

大宅

Hihi各位, 恭喜晒大家先!!

我都係今個星期自己check到,打算今晚放工去睇普通科醫生,因為有少少傷風,順便睇埋...

我今次是第二胎,由於上次有作小產疑雲,所以今次無論如何都唔會再咁早去照陰超,宜家book咗約8wk睇番之前個幫我接生個醫生!

上次嚟M係28/1,以平時cycle計,預產期約4/11

大宅

我個肚都成日扯扯下, 有谷m feel ,我最後m係4/2/2011, 今日32日,希望中啦!!

別墅

各位你們好啊, 我又來報個到先
其實我都唔知我係咪入錯的, 因為我已經去睇過兩次醫生, 第一次醫生話個SIGNAL好唔明顯, 叫我留早上第一尿尿比佢攞去化驗所驗! 比左SAMPLE之後兩日, 醫生就叫我去睇報告, 話比我知有左啦!

但我現在仲未去BOOK醫院啊! 都唔知點搞好! 你哋覺得公立醫院那間好啊!

唔知明早QE有無人可以答我的呢

我的M LAST DATE係16/1, 咁我有左多久呢, 都唔知!

而且我其實除了胸有小小痛(同平時來M差唔多)之外, 其餘無任何反應!

但只知身邊人都說好多東西都唔食得! 下星期仲去食BUFFET, 都唔知點好!

洋房

各位好.我都係啱啱bingo,但跟住要做d mud真係唔知邊樣打邊樣.請各位分享一下.Tks.

別墅

我都係岩岩用clearblue check 到 =)
今次係我第一胎..乜都唔識呀..
請大家多多指教 ^^

複式洋房

原帖由 pigcat 於 11-3-4 21:29 發表
各位你們好啊, 我又來報個到先
其實我都唔知我係咪入錯的, 因為我已經去睇過兩次醫生, 第一次醫生話個SIGNAL好唔明顯, 叫我留早上第一尿尿比佢攞去化驗所驗! 比左SAMPLE之後兩日, 醫生就叫我去睇報告, 話比我知有左 ...

我lm都係16/1嘅,醫生話應該係十月尾,但因為排卵遲,所以要等下次去照先firm到日期,可能係十一月頭,不過我都打左電話去健康院book,約左愚人節檢查…

別墅

Plutoes, 盧BB:

謝謝~~~本來我想去廣華,不過而家要住址證明,咁即係冇得選擇,唯有跟原區

而家有咗冇耐,除了有時會反胃之外好似冇咩感覺。今日我唔記得自己有咗,走去短跑追巴士。朋友在後面叫我跑快D,我先醒起唔應該跑。到定神之後就開始亂諗野

洋房

我都報到! expected date on 5/11.
有咁多一齊share下, 真係好!
我都有啲谷m feel....

別墅

其實我唔係好明點解有的是去健康院、有的去醫院,有的打電話、有的要親身去~~~

複式洋房

我今日驗都BINGO左喇!
預產期係11月3號
我第一胎所以好緊張呀!
呢幾日個子宮都有D痛又好暈
有冇媽咪有咁既情況呢?

別墅

暈就冇,返而未有之前會,因為有貧血。子宮都有扯住扯住,不過早一星期就厲害D,而家反而少咗。

原帖由 lorettabb 於 11-3-4 23:22 發表
我今日驗都BINGO左喇!
預產期係11月3號
我第一胎所以好緊張呀!
呢幾日個子宮都有D痛又好暈
有冇媽咪有咁既情況呢?

大宅

呢到好多新媽媽呀!

由於我今次唔係第一次,所以已經無上次咁緊張...我上次5wk check到bingo,點知果晚就流啡,於是乎聽咗護士朋友講去睇醫生,因為醫生通常會寫紙放幾日假番屋企瞓...點知好衰唔衰,睇咗個夜診無經驗醫生,叫我去急症室,結果一搞搞咗5、6個鐘,凌晨2-3點先入院,嚇到我死...

不過最驚還是叫我一個星期後覆診,然後暗示bb無大過,嚇到我死,搞到我喊住咁去睇中醫,然後中醫話我照咗兩次陰超,bb應該保唔住,因為陰超會動胎氣...

幸好到最後都係有驚無險,但我就決定今胎無輪如何都唔會再照陰超,所以就book咗8wk先去睇婦科醫生,咁到時就可以唔駛陰超喇!

其實後來諗番,當日流啡可能都唔係作小產,可能只係著床,都是第一胎太張了,所以大家如果有類似情況,記得搵個有經驗嘅婦產科醫生,千祈唔好走去急症室住呀!!

希望大家都順順利利啦!

首頁

尾頁

跳至