2012年媽媽會

跳至

首頁
12345...19

尾頁

別墅

大家好, 我應該係,6月4日

大宅

1206 龍仔龍女媽媽吹水會

你地身體有無開始有咩變化呀?

大宅

回覆:1206 龍仔龍女媽媽吹水會

今日睇左醫生啦,都係要用陰超先睇到,依家4w幾,好彩醫生話個位置好好一切常,個心都舒服d, 預產期6月4號,今日重排埋瑪嘉烈,去健康院排都幾快手喎

cindylok  請問你去瑪嘉烈排係點排家 ?因為我都想去排 ?  發表於 11-10-6 23:00

大宅

回覆 回覆:karus103的帖子

恭喜呀,你咁快去照陰照既? 痛唔痛嫁?

禁止訪問

引用:今日睇左醫生啦,都係要用陰超先睇到,依家

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

dobabydo 發表於 11-9-28 07:19
我都是五月尾六月頭呀!我自己上網睇是五月三十日

我早你一日~~~

大宅

wingyan2011 發表於 11-9-27 22:49
恭喜呀,你咁快去照陰照既? 痛唔痛嫁?
照陰超唔痛架.. 因為我4w幾太細粒. 照左肚都睇唔到..
其實我真係好擔心會宮外孕.. 所以幾大都用陰超睇左個胎long喺邊度先..
好多人講第一次都會照陰照睇下個大細架..

大宅

dobabydo 發表於 11-9-28 07:19
我都是五月尾六月頭呀!我自己上網睇是五月三十日
我上網睇都話我係6月1號架.. 但去到醫生度佢就遲左3日...

別墅

回覆 karus103 的帖子

請問你地係去邊度做產檢呀? 我第一次咩都唔知, last m 28/8 請問最快係幾時可以照?

大宅

babycream2010 發表於 11-9-28 12:26

請問你地係去邊度做產檢呀? 我第一次咩都唔知, last m 28/8 請問最快係幾時可以照? ...
我都係第一次呀. last period 8/26 day 1, 早你2日..
如果你唔介意照陰超.. 你都可以去照架啦.. 因為照肚重未睇到..
如果你唔照陰既就等多2week先去丫.. 6w 應該都睇到心跳架啦..
我諗住10月中再去睇..
產檢呢我政府排左11/4 健康院, 11/14就醫院照 oscar,
但我都會去私家定期check..

別墅

但你照陰超係私家照?
你好勁呀, 咁快就BOOK哂, 我咩都未做, 好迷茫呀

別墅

我應該係6月2日預產期。之前一路都好地地架,但噚晚肚痾呀!雖然唔係痾得好緊要,只係小小肚痛,但已經夠嚇死我

唉,仲要去到半夜,忽然間覺得個胸唔再痛... 我今日請咗sick leave喺屋企,但喺屋企唔帶bra時點都唔痛,咩感覺都冇,係出街睇醫生時,帶住個bra,至有少少覺得sore... 點算好呀,我好驚呀

大宅

babycream2010 發表於 11-9-28 12:56

但你照陰超係私家照?
係呀.. 私家黎架.. 順便叫醫生寫埋信比我.. 公司證明信, 排期信,
我初頭都唔知咁快可以架.. 都係睇番5月媽媽會果面講既..
加埋我個肚有d唔舒服咪去睇下羅..

大宅

a_mom 發表於 11-9-28 14:02
我應該係6月2日預產期。之前一路都好地地架,但噚晚肚痾呀!雖然唔係痾得好緊要,只係小小肚痛,但已經夠嚇 ...
我都係呀.. 呢排成日肚疴.. 我都問過醫生佢話荷爾蒙影響係咁架喎.. 個胸都係呀.. high到都痛..
咁你睇左醫生佢點講呀?

別墅

我是但去聖保祿醫院睇門診,醫生幫我照到胎long,有62mm,佢話輕微偏細,但又話咁早階段唔作得準。其實睇完都唔知BB喺唔喺度,因為未照到BB,但至少佢間屋仔喺度。唯有繼續加油!
醫生話喎,痛下唔痛下都係正常嘅,唔痛都唔代表BB停咗發展。咁樣我至少擔心小一樣囉!

大宅

回覆 回覆:a_mom的帖子

我都係6月2號預產期,但政府第一次都要等到成11月廿幾號,我book左私家10月10號,第一次去check! 到時唔知係唔係要胖陰超呢?

大宅

我2個鐘頭知BINGO,呢個係第2胎;第一個過幾日係1歲生日;
聽日去睇醫生,睇下預產期係幾時~

好興奮~

大宅

引用:回覆+karus103+的帖子 我是但去聖保祿醫院

原帖由 a_mom 於 11-09-28 發表

我是但去聖保祿醫院睇門診,醫生幫我照到胎long,0.62mm,佢話輕微偏細,但又話咁早 ...
E...聖保䘵係咪睇 Dr.Fong呀,我不嬲都睇開佢架,佢幾好架喎,不過次次都要等咁耐,今次急住去睇所以搵左第二個醫生

別墅

karus103 發表於 11-9-28 23:36
E...聖保䘵係咪睇 Dr.Fong呀,我不嬲都睇開佢架,佢幾好架喎,不過次次都要等咁耐,今次急住去睇所以搵左第 ...
方醫生要預早好多BOOK架,噚日臨急臨忙,我真係是但搵咗另外果個婦科睇咋

別墅

大家好!我都係今日驗到bingo,第二胎,我都未去睇醫生!我估大約係6月4日,大家記住要食葉酸呀!

首頁
12345...19

尾頁

跳至