跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 2005 11 月媽媽會 part III

禁止訪問

大宅

我上次去贊育姑娘話總之肚痛加宮縮就去左醫院先算, 安全D!

BBron 寫道:
我好似隔一陣隔一陣bb郁,下面有d痛,係未陣痛呀?究竟點先係陣痛呀?

大宅

我而家重心大心細唔知簡邊種好,到時同麻醉師傾左先決定,如冇意外一切順利的話我詁我應該會於31/10出院,到時一定報告比你地知。

labelle 寫道:
evac, 妳會半身定全身麻醉 ? 生完記得上黎報料 !

good luck [/quote]

禁止訪問

男爵府

evac,
我上個星期四返贊育覆診見到你, 不過見你同個朋友一齊所以冇叫你, 瑪麗生應該冇咁驚, 唔駛擔心, 祝你生產順利 !!

大宅

evac,
祝你生產順利! BB出世健健康康!

嵐豬仔,
你開始放假未? 你D相係依個星期尾有得攞, 你要唔要on stage張相, 如果要, 你send pm 你個email俾我, 我send俾你睇to confirm!
Oscar's Studio Portrait影樓相
http://www.babydreamland.com/oscar/main.html

大宅

我都贊同半身麻醉好d, 老公可以陪產又可以見到BB出世 , 果一刻好開心!

labelle 寫道:
我個人認為半身麻醉好d, 老公可以陪產又可以見到BB出世

[quote]
evac 寫道:
我而家重心大心細唔知簡邊種好,到時同麻醉師傾左先決定,如冇意外一切順利的話我詁我應該會於31/10出院,到時一定報告比你地知。

[quote]
labelle 寫道:
evac, 妳會半身定全身麻醉 ? 生完記得上黎報料 !

good luck
[/quote] [/quote]
Oscar's Studio Portrait影樓相
http://www.babydreamland.com/oscar/main.html

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

labelle,
我o係 oscarma 度影畢業相, 如果e+碰o岩畢業典禮唔影, 之後好難叫蝦子餅同我去影, 所以幾肥幾醜樣都要影

labelle 寫道:
嵐豬仔,
妳去咗Oscarma度影大肚相定係幫大B影造型相

禁止訪問

男爵府

oscarma,
我返埋星期三放假, d 相咁快有得 law, 唔該哂
有 on stage o個張就梗係要, pm o左 email 俾你, thanks, o個日我淨係掛住小心d行, 都唔記得望鏡頭添 :-(

oscarkongmama 寫道:
嵐豬仔,
你開始放假未? 你D相係依個星期尾有得攞, 你要唔要on stage張相, 如果要, 你send pm 你個email俾我, 我send俾你睇to confirm!

子爵府

呀~~~
先~~
唔係今晚又唔知瞓唔瞓到呀~~~
一陣再傾~~

伯爵府

evac

唔洗咁驚...瑪麗係數一數二既政府醫院. 仲有佢地 d 醫生
個個都係 HKU 出黎....係有保証既....唔洗怕.

我覺得有 D 內疚...唔好意思咁多位媽媽....好似令妳地產生
左生 BB 恐懼症....SO SORRY !!!

evac 我上次都係開刀....有唔明....妳可以打電話比我.

mandy
準媽媽 寫道:
唔駛驚, 瑪麗生 bb 唔錯架 ..... 係 tuen mun 就 ... ... ...
祝你生個肥肥白白既 bb , 記住比相我吔睇呀 [quote]
evac 寫道:
我咪重驚:-( ,我今個星期四就會入瑪麗,星期五開刀,希望一切順利,琴晚我阿嫂12點昨動入左瑪麗,好快半夜3點就順產生左個女,我奶奶好開心去左醫院探佢,我等佢地今晚返屋企先知實際情形。

伯爵府

今日同 lisa 一樣收到雀巢 2 cans 400 ml 能恩奶粉.

如果, 未有既媽咪....要追下啦 !!!

mandy

大宅

Mandy寫道
[我覺得有 D 內疚...唔好意思咁多位媽媽....好似令妳地產生
左生 BB 恐懼症....SO SORRY !!!

shuimao寫道
mandy
傻啦!我們都想知多d嘢,雖然有d驚,食粒
朱古力就無事,生仔咁辛苦,現在大家要獎勵下
自己啦。

大宅

mandy

I just rec'd 6 cans 雀巢 400 ml Gold 能恩奶粉
(just 5 mins ago)
我只講事實

伯爵府

Sirlam

我今日好似白痴左呀 !!
話說, 美素佳兒打電話比我.
我地既對話係咁 :

美:[朱小姐, 我地係美素佳兒打電話打來. 妳生左 BB 未呀!]
M:[未呀 ! 不過, 就快]
美:[咁..妳會係邊間醫院生 BB 呀!]
M:[法國醫院]
美:[咁..妳可以簡指定既奶粉...妳心目中有無邊隻呀 !]

<<<我當時心林..話簡左妳地隻奶粉可能有 SO 喎 !>>>
M:[上次妳同事 sent 左 D 奶粉比我, 我覺得 OK 都會簡妳地隻奶粉]
美:[呵...原來我地有同事已經 SENT 左奶粉比妳嫁啦 ! 咁
.....打攪曬. 唔該妳 !!]

收線後...先知道呢位人兄可能想安排送奶粉比我.
因為, 我之前用 FAX 投訴佢地, 追左幾次都無人覆.
咁之前果個人就話立即幫我安排. 我估佢會唔會無 mark
record...所以, 今日右有人打電話比我呢 !!]

...咁樣....我係米 "豬" 左呀 !!

mandy

伯爵府

janjet

我問過雀巢...如果係同醫生攪既推廣係有 6 cans.
但如果, 唔係醫生診所介紹既媽咪 = 自己填 forms 入會就
only 得 2 cans.

無法啦 !!! 我之前都唔知....有 2 cans 都好過無....

mandy

首頁

尾頁

跳至