興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: 聞相俱樂部- Part II

5洗 :-( , 我立即報到

part 2
軍魁星 寫道:
好明顯, part 2 生意好似比 Part 1 淡薄d wor. :-(

禁止訪問

醒目開學勳章

侯爵府

軍魁星 寫道:
室外唔夠光又要影90mm, 有四個選擇:

1, 買 85mm/1.8 or 1.4;
2, 買 LB5, 有VR;
3, 買SB800, 不過要正面閃你女女一下, 驚你心痛;
4, 轉 Canon or S3pro, 但呢兩部機又有其它方面唔及Nikon, 所以最好各買一部.

各買一部??? 等水兵我劫你個部算啦.....

侯爵府

jacqueline_law 寫道:
stephenietam : 我覺得公園相好難影....天陰小小就好易 c 晒.....
所以我買左 a16....f2.8 好好用.....

連你都放毒.... c梗啦今次, 好快中毒啦... :-( :-( :-( :-( a16好貴呀.... :-( :-(

侯爵府

stepheinetam,

A16 5貴呀, $2,xxx only, 呢度好多人讚

禁止訪問

醒目開學勳章

侯爵府

MomMom 寫道:
stepheinetam,

A16 5貴呀, $2,xxx only, 呢度好多人讚

係咩?? 你地好衰架, 又攪到人地手郁郁....

侯爵府

chloepapa,

canon 24-70L 係咪我妹夫上次話佢個fd 去日本買個支鏡? 減左價個支?

呢d 鏡 ok 嗎, 我見dc home有人放

click here

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

各位大大,

見新版上場, 可唔可以貼多o的相聞下呀??
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

子爵府

舊相得唔得啊?

大宅

MomMom,

Canon 24-70L should be okay... however, the price is not good!! He used more than 6 months... If the price is around $7xxx, then it's better.

Base on the pics in the link, you can find UU0610 in one of the pics... It means
生產地區 - Utsunomiya 宇都宮
年份 - 2006
製造月份 - June
產品編號或內部編號 - 10

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

又放 85mm 1.4 毒
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

子爵府

Nikon 友當然是越sharp越好, 呢支絕對唔會令你失望.

侯爵府

我賣左個piano, 收番15k, 老公話要買個結他 $6,xxx. 我話想用淨番既錢買支鏡, 佢5比, 佢話我仲未識用 & utilize 而家個幾支鏡 :-( :-(

侯爵府

adrian爸爸,

張相send 左比你啦, pls check email.

各位,
仲有, 咁支24-105mm/f4.0L IS 好定支24-70L 好? 24mm 影group photo ok 嗎, 夠wide 嗎?

侯爵府

等我都post番張相賀下part 2 先

日本士多啤利好好味

侯爵府

5知點解我影個strawberry 個時(用17-85mm), 想close up d 影得大d, 但focus 5到, 有乜方法可以影大d 請各位c hing 指教指教

侯爵府

今日有人問我AIS 鏡即係乜 有無人答到我

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

影唔到係因為你支唔係 micro/macro 鏡.....

所以太近呢~~~ 就對唔到焦啦.

侯爵府

你地有無人買過remote control 既 areoplane 黎玩 (log-on 有得賣個隻). 老公係日本買左隻, 但玩5到, 有無人有中文manual 借出

首頁

尾頁

跳至