基督家庭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Re: 主啊! 幫我

承承媽媽, ivman, 開心, tuliphaha,

thanks! 我知道天父與我同在, 我的人生路祂早已為我預備好, 耐何我只是凡人, 總有低落既時候. 放心啦! 主讓我經歷我相信我好快就可以由死陰的丘谷走出來, 不管我身體有時定無事, 因為我知道............
[size=x-large]誰掌管明天 :wink: :wink:

大宅

TszHin媽咪

我番左工,最近好忙呀,冇留意你的update添。無錯我地一定有軟弱的時候,但主必與你同在。有時生命的脆弱令我害怕。阿仔一有乜事或者聽見其他人的事都會令我軟弱害怕,前排陳敏兒個仔病發,或者好似你禁睇報紙d新聞我都會不明的恐懼。

今晚阿仔嘔同發燒我又驚佢生cancer。好無用,好冇信心。我真係好感謝神叫我認識佢,知道誰掌管明天,知道虛空的今生以外還有永生。如果唔係我估我好快有精神病。

在我非常擔心的一日,團契查傳導書7:1-4
名譽強如美好的膏油;人死的日子勝過人生的日子。往遭喪的家去,強如往宴樂的家去;因為死是眾人的結局,活人也必將這事放在心上。憂愁強如喜笑;因為面帶愁容,終必使心喜樂。智慧人的心在遭喪之家;愚昧人的心在快樂之家。
我的心就鬆了下來。死的確是眾人的結局,智慧人的心在遭喪之家因為遭喪之家提醒我們有限的今生,定睛永恆。

姐妹,願你能早日搵到病因,遠離頭痛。主必加添你的力量。
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

珍珠宮

Jen,

thanks!

大宅

tszhinma,

冇事ga!放心la!你仲要得閒陪我食早餐ga ma :-P 你就想咁快返天家享福,你在地上仲有一大件"產業"要帶領他行神的道,就是到老也不偏離,禱告中支持!!!加油!加油!!Fighting!!!

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

珍珠宮

gloria,

咁都比你搵到黎 thanks!

最近唔知點解成日無la la 發燒, 又唔係燒得好高, 過幾日又無事! 真係摸不著頭腦 今日都好地地食完晚飯返黎又燒啦

首頁

尾頁

跳至