跳至

首頁

尾頁

水晶宮

係8月23日呀

原文章由 maggielau0705 於 07-7-11 01:17 發表

7月7你無返到唔緊要,8月13日除左迎新日9點,之後10點都係學前預備班,你可以上啊!

複式洋房

23/8 果日媽咪係咪可以留係小朋友身邊陪住佢架@@?

原文章由 fw5775 於 07-7-11 09:29 發表
係8月23日呀

男爵府

mandy
阮鄭在7月21日有幼兒活動日..當天你有空嗎??
安安上午要學畫畫..我諗緊報唔報下午
http://www.skhycmcps.edu.hk/

cyanel
果日家長唔可以留係度架..佢地開始返學
開頭返個半鐘比小朋友習慣下..到9月開學果陣容易d適應.如果小朋友一開始返3個鐘可能會唔習慣
你可早15min帶小朋友返學..等佢同d小朋友玩或者
玩下玩具..果陣安安玩到我同佢say bye佢都冇反應

[ 本文章最後由 catcatchong 於 07-7-11 10:35 編輯 ]

水晶宮

yes, 因為23/8係迎新日, 家長同小朋友要9:00返到去, 10:00-11:00係最後一次學前預備班

原文章由 cyane17 於 07-7-11 10:09 發表
23/8 果日媽咪係咪可以留係小朋友身邊陪住佢架@@?

水晶宮

cat,

我地係咪唔報得ka?

原文章由 catcatchong 於 07-7-11 10:31 發表
mandy

cyanel
開頭返個半鐘比小朋友習慣下..到9 ...

男爵府

cat 我之前同你講左啦啦隊你唔記得左呀! 之前打去問是否只給k2升k3學生,她們說因為活動是就這年級學生而安排,她沒有直接話唔得,但現在小學多是安排升k3學生去玩,之後選校.
原文章由 catcatchong 於 07-7-11 10:31 發表
mandy

cyanel
開頭返個半鐘比小朋友習慣下..到9 ...

男爵府

BK Milk勳章

咁23/8的頭一個鐘係小朋友自己上課?

水晶宮

應該唔係, 因為當日係迎新日, 個日廖老師講過23/8返黎會入下自己個課室, 識下邊個係自己班主任, 派下通告.....

原文章由 cathin 於 07-7-11 14:04 發表
咁23/8的頭一個鐘係小朋友自己上課?

男爵府

果日你地駛唔駛著校服???

[ 本文章最後由 catcatchong 於 07-7-11 15:07 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 catcatchong 於 07-7-11 15:04 發表
果日你地駛唔駛著校服???

23號唔洗著校服呀!~ 24號就唔知啦!

男爵府

BK Milk勳章

fw5775,
Thank you~

複式洋房

我問過周書記, 開學果日小朋友要著運動衫

原文章由 maggielau0705 於 07-7-11 17:12 發表

23號唔洗著校服呀!~ 24號就唔知啦!

別墅

各位禮腎會媽咪你地好:lol: ..我囡囡出年讀k1我想了解多一d依間學校可唔可以比d意見..thank!

1.正校同分校校舍邊間大d同新d同常會間邊間多..
2.大家學d嘢係咪一樣同校程算唔算深...
3.難唔難入架...

別墅

hi cyane

其實我只係知汀角路個間係正校未入去睇過, 分校正確位置就唔知,間學校真係咁吸引,校舍環境係咪好好架,同埋可以即時報名嘅咩?我囡囡出年讀k1,我仲住好難入..
原文章由 cyane17 於 07-7-10 02:22 發表
mandyfung : 嗯嗯~我都比較過其它學校, 不過我都係鐘意禮賢會多d, 我岩岩係台灣返黎無幾耐, 就立即同阿仔搵學校, 想說報正校個間, 但佢又沒上午班, 咁我咪報分校~我同阿仔上去睇果時, 真係估唔到, 阿仔同d嬸嬸老 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 szenam 於 07-7-12 21:29 發表
hi cyane

其實我只係知汀角路個間係正校未入去睇過, 分校正確位置就唔知,間學校真係咁吸引,校舍環境係咪好好架,同埋可以即時報名嘅咩?我囡囡出年讀k1,我仲住好難入..

其實學校唔難入,如你要選正校上午班的位就會比較滿,一定要於今年留意邊日可以拎表申請,通常咁早申請,in左都收的,我舊年係9月頭去申請,另外汀角路消防局對面係正校,響大埔火車博物館附近的那間是分校,我2間參觀過後選了分校,分校雖然外型唔靚比較舊,不過學校入面課室同活動空間比正校多,所以最後我選左分校,另外一提分校除左上,下午班,仲有全日班的!~ 我囡囡今年k1讀全日!

男爵府

szenam 可以分享下.
1.實際面積是正校,大活動空間就分校大.
2.係一樣.
3.正校學位比較緊張,會有後備出來.

這校比我們有一種好舒服,好親切,好有信心,好開心感覺,所以我們給囡囡選擇這校.如果是08年9月入學,禮賢會在9月份開始報名.
原文章由 szenam 於 07-7-12 21:16 發表
各位禮腎會媽咪你地好:lol: ..我囡囡出年讀k1我想了解多一d依間學校可唔可以比d意見..thank!

1.正校同分校校舍邊間大d同新d同常會間邊間多..
2.大家學d嘢係咪一樣同校程算唔算深...
3.難唔難入架...

男爵府

szenam
正校校舍新d.分校就比較大d,小朋友活動空間多d.
分校位置在 新界大埔墟安富道2-8號金富樓一及二字樓 電話:26574168
分校相片 http://www.rcktp.edu.hk/gallery/thumbnails.php?album=44
你在新街市望向左手邊室外停車場果邊
正校相片http://www.rcktp.edu.hk/gallery/thumbnails.php?album=50
http://www.rcktp.edu.hk/gallery/thumbnails.php?album=49

[ 本文章最後由 catcatchong 於 07-7-12 22:56 編輯 ]

男爵府

flora
今日唔見你????今日上完普通話後
我決定學漢語拼音打字..順便學埋普通話
你有興趣上呢個網睇下
www.coop-edu.com.hk

[ 本文章最後由 catcatchong 於 07-7-12 23:01 編輯 ]

別墅

好多謝你地d資料..thank you..:lol: 係學習或者課程方面係點架?

大宅

各位師弟、師妹既媽咪

我大仔番埋聽日既"高班歡送會",就正式離開禮賢會.準備迎接小一新生活:lol

禮賢會確實係一間好學校校長、老師、嬸嬸等......對小朋友都充滿愛心、耐性.

首頁

尾頁

跳至