跳至

首頁

尾頁

子爵府

冇錯, 全對, 正一係賤c6呀

原文章由 Kanko 於 08-4-19 10:04 發表

但唔係個個BOSS都接受到呢套嘛! 都有得你叫------C6一名

侯爵府

原文章由 happyalice 於 08-4-19 10:15 發表
未呀, 佢老公催左佢好多次叫佢快d resign, 不過佢日日都超忙, 跟本冇時間同條c6傾, 佢日日都close the door 掛住睇住個市, 我地邊度敢入去佢房呀, 到個市close左佢先慢慢做自己野, 做得公司d野你話係咪6-7點呀, 唉 . ...

車... 駛鬼講咩... 一休市, 咪敲門入去, 放低封信, 同佢講話 resign 囉... 佢要同你傾, 一有時間傾 ....

子爵府

係條c6既 policy, 唔關邊行事, 我條c6炒樓, 炒股票架, 佢咩都炒係唔炒我lor

原文章由 cubixluk 於 08-4-19 10:12 發表

唉.... 3 mths 真係有 d 難度 .... 你不如 resign 咗先揾會唔會好 d 呀, 唔係熟人介紹, 講真真係好難有公司請人可以等 3 mths 喎

話時話你做邊行, why 要 3 mths, 係關行業 ( 朋友做雜誌真 ...

伯爵府

咁你炒返佢轉頭lor:lol :lol :lol
原文章由 happyalice 於 08-4-19 10:20 發表
係條c6既 policy, 唔關邊行事, 我條c6炒樓, 炒股票架, 佢咩都炒係唔炒我lor

侯爵府

原文章由 happyalice 於 08-4-19 10:17 發表
咪就係lor, 條c6成日話我地他條架, 佢話佢d friend d firm 一個秘書serve 3個boss, 仲要起碼8點先走wor, 我地身在福中不知福wor, 我真係小佢老鼠呀 (唔好意思, 又爆粗添)

...

我覺得你應該考慮食蕉既方案, 仲要加句, 我識衡量 urgent or not, 我覺得可以走先走...... ..
但其實同佢講都係 side gas

侯爵府

原文章由 happyalice 於 08-4-19 10:20 發表

:tongue: :tongue: :tongue:
咁你炒佢啦 :lol :lol :lol

男爵府

原文章由 happyalice 於 08-4-19 10:15 發表
未呀, 佢老公催左佢好多次叫佢快d resign, 不過佢日日都超忙, 跟本冇時間同條c6傾, 佢日日都close the door 掛住睇住個市, 我地邊度敢入去佢房呀, 到個市close左佢先慢慢做自己野, 做得公司d野你話係咪6-7點呀, 唉 . ...

RESIGN都咁難...........
佢都真係好賤,自己睇市唔做野,自己做時又要人地陪佢顛,比我唔會睬佢,學CT咁,1234567收工鬥快出門口,佢9多幾次野就唔會人放工佢開工啦!

子爵府

講開又講, 有一日火柴ba過黎接我放工, 我仲一早應承左叫佢6:45係樓下等, 我會準時走, 點知..... 果日條c6又係咁, 6:30叫我上網幫佢check野, check完print埋比佢, 佢又叫我做第二樣, 終於火柴ba要係留下等到7:15, 佢都等到好嬲, 唉 ...... 我都好嬲, 嬲係嬲條c6日日都係咁

原文章由 Secure 於 08-4-19 10:15 發表
喇~u see,果d人唔理佢照走,結果佢都係無佢符,c6只係自言自語話幾句,所以比我就123唔理人走我又走~
不過你又話佢好賤,佢見你早走,第2日會早d比野你做,hold住你,咁我係你的話,就自己衝量d野urgent or not,urgent就留底 ...

侯爵府

原文章由 happyalice 於 08-4-19 10:25 發表
講開又講, 有一日火柴ba過黎接我放工, 我仲一早應承左叫佢6:45係樓下等, 我會準時走, 點知..... 果日條c6又係咁, 6:30叫我上網幫佢check野, check完print埋比佢, 佢又叫我做第二樣, 終於火柴ba要係留下等到7:15, 佢 ...

反正你都唔 do, 不如同佢抗衡, 等佢知衰, 睇下大孖 同 食蕉方案 work 唔 work

子爵府

無呀, may be 我寫住要3 months notice la

原文章由 Kanko 於 08-4-19 10:16 發表

單管慢D,不過多數人介紹D工都好D!咁SO FAR有無見過下工?個市話好,我見D後生(全職搵)都成個幾月先搵到mouth:

伯爵府

你點解唔成機博佢話,人地一個秘書serve 3個boss幾多$人工先?我夠識d friend係秘書一個serve 3個boss,不過佢d boss對佢好好,日日仲可以準時收工,仲人工高福利好,又有bonus...

伯爵府

咪係lor,就係佢地呢2個c9仔成日縱貫佢同佢OT lor
原文章由 Kanko 於 08-4-19 10:24 發表

佢都真係好賤,自己睇市唔做野,自己做時又要人地陪佢顛,比我唔會睬佢,學CT咁,1234567收工鬥快出門口,佢9多幾次野就唔會人放工佢開工啦! ...

男爵府

原文章由 happyalice 於 08-4-19 10:17 發表
咪就係lor, 條c6成日話我地他條架, 佢話佢d friend d firm 一個秘書serve 3個boss, 仲要起碼8點先走wor, 我地身在福中不知福wor, 我真係小佢老鼠呀 (唔好意思, 又爆粗添)

...

遲D叫條C6叫個絕版秘書跳槽LAW!

子爵府

yes, 等緊時機呀

原文章由 Secure 於 08-4-19 10:21 發表
咁你炒返佢轉頭lor:lol :lol :lol

伯爵府

唉~點解你咁ah 4,講真如果老公過黎接我放工,咁我最多同佢check完print埋比佢, 佢叫我做第二樣,我就會say no,不過當然唔係咁foolish話老公係樓下等我la,咪求奇話約左dr 要睇一定要走lor,明未ar???我無氣喇
原文章由 happyalice 於 08-4-19 10:25 發表
講開又講, 有一日火柴ba過黎接我放工, 我仲一早應承左叫佢6:45係樓下等, 我會準時走, 點知..... 果日條c6又係咁, 6:30叫我上網幫佢check野, check完print埋比佢, 佢又叫我做第二樣, 終於火柴ba要係留下等到7:15, 佢 ...

[ 本文章最後由 Secure 於 08-4-19 10:33 編輯 ]

子爵府

佢實有藉口叫我地留底做野架, 有次(係一次咁大把)我真係趕住要準時走, 老秘又放左假, 咁我一放工咪同佢講我走先lor, 佢點講呀, 佢話唔識關公司度門, 叫我等埋佢先走wor, 頂, 你唔好玩我啦, 門都唔識關 ? 又一個白痴既藉口, 我最後都係等埋佢先走, 果日好左架喇, 佢7點走左, 唉 .......

原文章由 Kanko 於 08-4-19 10:24 發表

佢都真係好賤,自己睇市唔做野,自己做時又要人地陪佢顛,比我唔會睬佢,學CT咁,1234567收工鬥快出門口,佢9多幾次野就唔會人放工佢開工啦! ...

[ 本文章最後由 happyalice 於 08-4-19 10:39 編輯 ]

伯爵府

其實佢同你真係幾夾,2個都無得救
原文章由 happyalice 於 08-4-19 10:36 發表
佢實有藉口叫我地留底做野架, 有次(係一次咁大把)我真係趕住要準時走, 老秘又放左假, 咁我一放工咪同佢講我走先lor, 佢點講呀, 佢話唔識關公司度門, 叫我等埋佢先走wor, 頂, 你唔好玩我啦, 門都識關 ? 又一個白痴既 ...

男爵府

原文章由 happyalice 於 08-4-19 10:27 發表
無呀, may be 我寫住要3 months notice la

真係睇你自己覺得啦,如果比我會起佢飛腳,度ARM個月份RESIGN左谷行搵工,有多餘$都唔會賠比佢咁走益佢!

子爵府

條c6返左黎喇, 886

男爵府

原文章由 Secure 於 08-4-19 10:32 發表
唉~點解你咁ah 4,講真如果老公過黎接我放工,咁我最多同佢check完print埋比佢, 佢叫我做第二樣,我就會say no,不過當然唔係咁foolish話老公係樓下等我la,咪求奇話約左dr 要睇一定要走lor,明未ar???我無氣喇 :sig ...

小小重未括出去嘛

首頁

尾頁

跳至