跳至

首頁
12345...22

尾頁

複式洋房

好呀, 有時間出來見下面, 傾下計丫!
咁我試下提議時間, 大家睇下就唔就到丫!

日期: 9月12日(星期五)
地點: 鑽石山荷里活廣場仙跡岩 (係1樓, 係馬拉松運動舖頭隔離)
時間: 約下午2點半(飲野)
出席者 : 小孖寶(匡仔媽媽 + 匡仔)
小QB(沛君媽媽 + 沛君)
JWING (子舜媽媽+子舜)

複式洋房

地點: 鑽石山荷里活廣場仙跡岩 (係1樓, 係馬拉松運動舖頭隔離)
JWING (子舜媽媽+子舜)+子舜)
Suky

大宅

日期:9月12日(星期五)
JWING (子舜媽媽+子舜)+子舜)
Suky
請問大家,我們是否先到先等呢?需要交換電話號碼嗎? 

複式洋房

原文章由 小孖寶 於 08-9-11 00:43 發表
JWING (子舜媽媽+子舜)+ ...

無所謂, 可以係門口等又得, 咁多BB我都好易認你地, 不過我一個人, 你地就可能難認d

大宅

好吧, 不如我們先到先等. 明天下午見!

原文章由 sukywan 於 08-9-11 10:42 發表

無所謂, 可以係門口等又得, 咁多BB我都好易認你地, 不過我一個人, 你地就可能難認d

大宅

原文章由 小孖寶 於 08-9-11 11:29 發表
好吧, 不如我們先到先等. 明天下午見!

ok 無問題啦

大宅

我住A座,會所有個 Playroom可以俾BB玩。
原文章由 sukywan 於 08-9-8 11:04 發表

hello, 祝阿B一歲生日快樂! 咁你住星河明居邊座? 我遲d搬入B座, 想問下會所有冇咩適合BB玩?

大宅

阿B今日打完針,医生話要出少D街,我下次先join la!

原文章由 小孖寶 於 08-9-11 00:43 發表
JWING (子舜媽媽+子舜)+ ...

大宅

好呀, 下次再約過丫! 阿b要多些休息呀!

原文章由 amysome 於 08-9-11 16:13 發表

複式洋房

原文章由 amysome 於 08-9-11 16:10 發表
我住A座,會所有個 Playroom可以俾BB玩。

A座比較近馬路會唔會嘈d呢? 咁你有無帶BB去會所玩水? d游泳池好似都幾靚, 唔知游水駛唔駛俾錢?

複式洋房

原文章由 amysome 於 08-9-11 16:13 發表

我阿仔次次打完針都會發燒又扭計, 所以我好怕同佢打針, 不過預防針又無辦法唔打, 咁惟有希望佢一歲果時, 大個左d會好d啦mouth:

大宅

我向住天橋有時都幾嘈,今年同阿B落過2次水,不過係人哋會所,自己個以前去過,要收$12。
原文章由 sukywan 於 08-9-12 09:55 發表

A座比較近馬路會唔會嘈d呢? 咁你有無帶BB去會所玩水? d游泳池好似都幾靚, 唔知游水駛唔駛俾錢?

大宅

1歲支針原來頭4日冇反應,5至12曰10個有3個會發燒,之前D朋友話1個星期前煲定D竹蔗芧根俾佢清熱就冇咁易發燒同扭計, 不過我卒之都帶咗佢睇中医,飲咗2劑药,呢2曰都冇扭計,不過中医話阿仔氣管敏感,唔啱飲竹蔗芧根。
原文章由 sukywan 於 08-9-12 10:01 發表

我阿仔次次打完針都會發燒又扭計, 所以我好怕同佢打針, 不過預防針又無辦法唔打, 咁惟有希望佢一歲果時, 大個左d會好d啦mouth:

複式洋房

原文章由 amysome 於 08-9-12 10:45 發表
1歲支針原來頭4日冇反應,5至12曰10個有3個會發燒,之前D朋友話1個星期前煲定D竹蔗芧根俾佢清熱就冇咁易發燒同扭計, 不過我卒之都帶咗佢睇中医,飲咗2劑药,呢2曰都冇扭計,不過中医話阿仔氣管敏感,唔啱飲竹蔗芧根。
...

你仔仔肯飲中葯咁叻仔, 我未試過帶阿仔睇中醫, 唔知幾大先睇得呢? 附近有無好中醫呀?

複式洋房

今朝阿仔三點醒, 扭計要抱哄佢 "訓", 終於到四點幾先再 "訓", 都唔知係噚晚同d親戚玩得太興奮, 定係出牙辛苦, 因為今朝我見佢好似有d白色牙仔突出黎, 應該似係出牙仔, 而且今日都比較黏身, 唔知大家有無咁既經驗?

大宅

係牙肉看到白色就應該係牙仔黎架, 過多幾天會更加明顯. 你可以用紗巾濕一些水(可飲用既食水)包著食指, 試下同佢摸下牙肉, 可以舒緩佢出牙仔既痕癢, 同時你會摸到佢既牙仔(鞋鞋地)!

原文章由 sukywan 於 08-9-13 14:35 發表
今朝阿仔三點醒, 扭計要抱哄佢 "訓", 終於到四點幾先再 "訓", 都唔知係噚晚同d親戚玩得太興奮, 定係出牙辛苦, 因為今朝我見佢好似有d白色牙仔突出黎, 應該似係出牙仔, 而且今日都比較黏身, 唔知大家有無咁既 ...

複式洋房

祝 大家今日追月日:loveliness: 快快樂樂! 大大小小都玩得開開心心! 身體健康!

大宅

我每次+20 - 30 ml 去D奶到俾佢飲,要飲幾日先飲哂,同埋煲嗰時落粒蜜棗。阿仔七個幾月我就帶佢睇中醫,不過睇我睇開嗰個,喺銅鑼灣,今次阿仔到今日touch wood都未發燒。
原文章由 sukywan 於 08-9-13 14:17 發表

你仔仔肯飲中葯咁叻仔, 我未試過帶阿仔睇中醫, 唔知幾大先睇得呢? 附近有無好中醫呀?

複式洋房

我阿仔剩係飲過蕃茄薯仔湯同埋木瓜水, 其他野好少飲, 竹蔗芧根等我試下先

大宅

各位媽媽, 不如我們多些分享與bb的成長體驗, 如有網誌的話, 多些交流吧! 以下是我和匡仔的網誌, 有時間去看看!

http://hk.myblog.yahoo.com/puikilauren

首頁
12345...22

尾頁

跳至