跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 有喜有喜呀! 05年8月媽媽快d入黎報喜啦!

今期親子雜誌baby有講初期的見紅問題,大家不妨參考一下
哲夫睿知始成城,韜光韞玉圖俟奮 19 Jul 05 -- 3.45kg 02 Oct 05 -- 7.1kg 08 Aug 05 -- 4.4k 10 OCT 05 -- 7.25 kg 16 Aug 05 -- 4.8kg 19 OCT 05 -- 7.7 kg 65 cm 19 Aug 05 -- 4.9kg 58 cm 21 Aug 05 -- 5.1kg 28 Aug 05 -- 5.5kg 04 Sep 05 -- 5.8kg 13 Sep 05 -- 6.3kg 19 Sep 05 -- 6.5kg

伯爵府

畀面勳章

mkwok,
我尋日都係公司嘔完黎, 家下一唸到食野就想嘔。好辛苦呀! :-x

AngelPSChan,
我"界"左買孕媽媽啦, 我之前第一胎就有買, 家下買學前教育。之前都有訂媽媽寶寶, 因為我成日都會寄我個仔張相去 :mrgreen:
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

別墅

silvia_ng,我都係因為佢有專題講開先買,我都不是訂戶,不過見到有好東西就叫大家留意下,如果大家見到有咩專題係同大家有關都可以拎上黎分享一下!
哲夫睿知始成城,韜光韞玉圖俟奮 19 Jul 05 -- 3.45kg 02 Oct 05 -- 7.1kg 08 Aug 05 -- 4.4k 10 OCT 05 -- 7.25 kg 16 Aug 05 -- 4.8kg 19 OCT 05 -- 7.7 kg 65 cm 19 Aug 05 -- 4.9kg 58 cm 21 Aug 05 -- 5.1kg 28 Aug 05 -- 5.5kg 04 Sep 05 -- 5.8kg 13 Sep 05 -- 6.3kg 19 Sep 05 -- 6.5kg

大宅

mkwok

同你情況差唔多,有少少唔舒服,多數都係食完野後覺得頂住,少少想嘔感覺 (好彩到依家為止都未嘔過, touch wood),反而我無乜胃口,唔多想食野。 :-|

仲有成日覺得好眼訓 ..... 如果十一點後先訓,第二日就會好辛苦,勁打 "喊路"!

男爵府

vee,

我就食吾落飯,食蛋糕就好D。我剛剛去百佳買左甜酸子

伯爵府

畀面勳章

:cry: 你地咁好呀? 我已經開始嘔啦!
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

大宅

係公司食會唔會太揚,係人都知你/我有左!
都係買返屋企食好 d。。
該用戶已被刪除

男爵府

vee,

我個部門得兩個人,所以可以靜雞雞食。

b&w,

你剛剛睇左醫生,照左照聲波未呀。

該用戶已被刪除

男爵府

b&w,

twin好呀!我都想呀!

男爵府

touchwood到今日都未有好唔舒服既感覺,不過就真係好易累同好眼訓。聽日去照超聲波,希望照到阿B睇下啦。

今次係我第一胎,想問下有無野要介口呢?我平時好鐘意食生冷野,我而家都食少左,不過其他就真係唔太清楚,請各位指教。

大宅

b&w

請問 Dr. Peter Lo 係咪即係盧乃本醫生呀?
我見其它 post 都有讚呢位醫生,你有無睇過 & 有咩意見?
thanks in advance.

Vee:
原本我都諗住去港安生 (跟Dr. Peter Lo), 但同家人商量後決定去廣華生, 所以我幫唔到妳. Sorry!

別墅

shio:諗返起戒口都係幾辛苦,大熱天時嗰陣人人飲凍野食雪糕但係自己冇得食! :-( 我之前嗰胎好聽話所以我見到bb就覺得好值得既。重有好多野人地都話吾食得架eg:太熱氣、太寒涼、生冷野、太燥、蝦蟹蛇羊.......。記住多d飲鮮奶、egg、apple如果飲奶吾舒服可以豆漿代替。
該用戶已被刪除

大宅

thanks b&w

你要26/1先檢查,原來要book咁耐架?
我諗我都係要盡快決定睇邊個醫生?

大宅

Angelpschan:同你一樣,預產期7月尾,有可能变8月媽媽,我都想在法國生,你的醫生好人嗎?多資料給我好嗎?

別墅

maggiechu 寫道:
Angelpschan:同你一樣,預產期7月尾,有可能变8月媽媽,我都想在法國生,你的醫生好人嗎?多資料給我好嗎?

我的醫生是霍麗玲,不在法國掛單的,但會在浸會接生,但係我先生問過一些醫生,都說法國會好一點,所以都打算在法國生!

霍麗玲都幾好,都好詳細話野俾我知,不過睇的人實在太多,她的醫務所又有點侷促

伯爵府

畀面勳章

re: 戒口,
我生第一個都冇特別戒口, 成日食麥當當, 我全程重左28磅, 個仔出世7磅幾。不過塊面仔有6粒油脂粒, 成個月先退。

re:睇醫生,
尋日去左東區見左姑娘, 約左2月2號見醫生。不過1月17號就要返去照超音波, check唐氏。
教育王國個人空間

大宅

angelpschan, 唔該哂,如果法國生,就會有機會遇到你,真熱鬧,因問過幾個人,是這裹識,佢地都有意思會係法國生,好開心

首頁

尾頁

跳至