跳至

首頁
12345...23

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 viviland 於 10-5-11 21:35 發表
hello 大家好呀! 我last m係8/4, 星期日母親節我驗到bingo呀!! 真係一份大禮物啊~ 嘻.
我自己連續2日用棒棒都有, 於是今日自己睇私家醫生, 佢都好求其咁驗尿咋. 佢話仲早,所以佢驗果支棒條線好淺,但佢話都confirm有 ...

恭喜你呀!

別墅

你好viviland,
你指的last m係 4月8日第一天m 來還是最後一天?
我4月9日第一天m,我都自己check到有,但我好慘呀,去到醫生度,都係驗尿,但驗唔到呀,佢話無囉....現在好唔開心又好擔心...

原帖由 viviland 於 10-5-11 21:35 發表
hello 大家好呀! 我last m係8/4, 星期日母親節我驗到bingo呀!! 真係一份大禮物啊~ 嘻.
我自己連續2日用棒棒都有, 於是今日自己睇私家醫生, 佢都好求其咁驗尿咋. 佢話仲早,所以佢驗果支棒條線好淺,但佢話都confirm有 ...

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

halo~今次係第2胎..今日5weeks..大仔兩歲半lu..琴晚網上book左o係phw照oscar..今日姑娘扛黎6月30日照...

大宅

多謝你呀. 大家咁話. 我地要健健康康,一齊做11年1月媽媽呀~
原帖由 Fanta2011 於 10-5-11 21:51 發表

恭喜你呀!

大宅

我8/4 係第一日黎m呀. 我自己用棒棒check 左2次. 都有呀. 醫生度, 佢都係用類似棒棒的野check, 但淺色好多. 反而我自己用街買的棒仲深色呢. 我醫生都話仲早, 過2星期會深色好多咁話.
同埋你m 週期幾耐一次? 我就一向好準, 28-30日. 其實上星期我心急都check過架. 當時用萬0brand的棒棒, 但又未有喎. 點知過幾日再check, 又有啦. 所以可能時間真係太早啫.
你唔使擔心住, 我估街外買果d, 其實好準架啦. 我都見有jm的post 話自己check 到有, 但醫生未check/cfm到. 我估你等多幾日再check, 應該會好d 架啦.

原帖由 joyjoy5354 於 10-5-11 21:53 發表
你好viviland,
你指的last m係 4月8日第一天m 來還是最後一天?
我4月9日第一天m,我都自己check到有,但我好慘呀,去到醫生度,都係驗尿,但驗唔到呀,佢話無囉....現在好唔開心又好擔心...

...

大宅

BK Milk勳章

報到

民房

Hello...大家好,我今日岩岩睇左醫生...醫生話如果用last m day 黎計, 預產期應該係25/12....but 照左後, 佢話個胎比週數細, 有可能係我遲左排卵, 所以將我個預產期推後到1/1....不過咩日子都無所謂啦......醫生叫我唔好食生冷野....週數可以慢慢追番!

禁止訪問

男爵府

我要報到..
4月2 last m(33 days)
5月1 check 到有水印..5月3用clernblue 既電子都 show 我有左~~不過我未去私家到check..因為e生叫我5月20之後先去照會好d..到時應該會已經照到心跳..!!
我大仔係 0907 既b..依家先岩岩9個月..
依家我又中左~~

我應該會同上一次一樣去返威記到生..

子爵府

好媽媽勳章

我都來報到
我有一個大仔,已經5歲幾,呢個細b我期待咗好耐既啦
我都打算在威院生
我到現在都沒有任何妊娠症狀,一切如常,只係個胸脹大咗
係唔係8wk就可以去照心跳?

男爵府

原帖由 wendy_ho 於 10-5-12 12:21 發表
我都來報到
我都打算在威院生
係唔係8wk就可以去照心跳? ...

我等8 WKS 先去私家到照呀..
你知啦..第一次未照到心跳..第二次再去都要比錢架

PS 因為我係諗住只去私家一次..其他我都只係去健康院 check..我個人覺得唔需要成日去私家到照佢..睇佢做梗咩..

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 joyan1228 於 10-5-12 12:57 發表
我個人覺得唔需要成日去私家到照佢..睇佢做梗咩.. ...

咁又唔係
好似有d時間係一定要去照的
起碼2-3次
第一次係去照仔定女,好等自己去預備用品(大約在16wk)
第二次,係去照bb的內臟發育有無問題(大約28wk)
第三次,係去照bb的外貌,看看有沒有出問題(大約32wk)
這是我上一次的經驗,而且,可以留為紀念

大宅

我都黎報到先...

我last m係28/3, 依家6weeks3days, 下個星期六去私家檢查, 已book威院22/6做oscar...

今次我係第二胎, 有個2歲半既仔仔

複式洋房

我都報到
我想問吓大家,我3weeks,要等多12week,book到威記照, 點解要咁耐先check第一次,你地好似好快做照,同埋我有時有d好似唔係好正常既分秘出來,係咪叫排啡,我好擔心,有時個肚有d好似來m痛咁,請問大家有冇d咁既經歷?真係好擔心!仲要等咁耐!

大宅

原帖由 vanessa009 於 12/5/2010 15:18 發表
我都報到
我想問吓大家,我3weeks,要等多12week,book到威記照, 點解要咁耐先check第一次,你地好似好快做照,同埋我有時有d好似唔係好正常既分秘出來,係咪叫排啡,我好擔心,有時個肚有d好似來m痛咁,請問大家有冇d咁既經 ...

3week check到bingo?
有啡都係睇醫生好d.....
我個肚都有谷m咁痛,痛左幾日,今日好d,睇bk d jm話係正常既

別墅

回覆 50# carolbb2011 的文章

如果用last m day 黎計, 我預產期都應該係25/12....不過我cycle 比較長 (around 36日), 我早10日去照都只係照到胎long, 所1我估我好有可能係1月mama...

大宅

BK Milk勳章

我個仔都係5Y重有個女2y
我都打算在威院生
原帖由 wendy_ho 於 10-5-12 12:21 發表
我都來報到
我都打算在威院生
係唔係8wk就可以去照心跳? ...

大宅

好媽媽勳章

我o係產前產後到睇到d媽媽們話...而家東區有得免費幫孕婦做oscar...佢地又係話第一次抽血見姑娘...之後會有個關於一站式唐氏講解...到時問你報唔報...會幫你報名做喎....你可去產前產後睇下
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3089375-2-1.html
原帖由 MaggieYoung 於 10-5-10 15:30 發表
報到~~~~

上次去東區book時間, 佢話第一次去抽血個陣姑娘會幫我book埋時間做oscar.....大家有冇試過同樣case呀??

首頁
12345...23

尾頁

跳至