跳至

首頁
12345...34

尾頁

複式洋房

其實想問下大家 , 知唔知大括幾時先check 到心跳架 ???
因為我book 左下星期私家 ,到時大括係5wks幾 , 唔知會唔會太快未check 到呢....

大宅

我睇書話6week,我都驚太早照唔到,所以6w1d先去照

大宅

HI, 大家好呀。我都係今個月(6月13日 -- 自己用棒棒check)check到有咗。但到17日,先得5.2mm大。E生話我個胎未有心跳,未計到預產期,仲未比E生証明我呀。

我自己就嘗試吓上網計啦,都係計唔到。因為我last m 係4月1日,但我個週期成兩個半月架,而且我自己check 到有排卵係6月1日。我自己估係3月度啦。

我之前有少少作小產呀。我發現我每次便便都會有少少流啡,所以呢幾日都好擔心。唔知有無人有經驗呢?因為我係第一胎呀。 呢兩日個肚成日都扯住扯住,又好快肚餓。

你哋有無嘔呀?我個E生話有嘔好過無嘔架。不過,我就無嘔啦。所以,E生都覺得我馱得唔好。

大宅

Hi,我上次M係24/5,但只係係8/7 BOOK咗婦科睇. 上網CHK預產期係3/3...依家個肚就好似M痛"拿"住"拿"住.好多胃氣.

大宅

我上次因為流啡去了看急症,剛6wk照到心跳.
原帖由 ykm2010 於 10-6-27 00:52 發表
其實想問下大家 , 知唔知大括幾時先check 到心跳架 ???
因為我book 左下星期私家 ,到時大括係5wks幾 , 唔知會唔會太快未check 到呢....

大宅

我上胎有流啡,唔止一次,不過次次去check都無事.份工請唔到假,無學其他人話要bed rest.我最後8week係BB無了心跳而小X,當時無肚痛又無流血,所以我覺得,流啡都唔係好關事
原帖由 shertam 於 10-6-27 08:56 發表
HI, 大家好呀。我都係今個月(6月13日 -- 自己用棒棒check)check到有咗。但到17日,先得5.2mm大。E生話我個胎未有心跳,未計到預產期,仲未比E生証明我呀。

我自己就嘗試吓上網計啦,都係計唔到。因為我last m 係4月1日,但我 ...

大宅

Hi 大家好, 我今朝啱啱check到bingo, last M係30/5, 網上check預產期應該係8/3/11, 多多指教呀...

大宅

我上一胎7weeks都check唔到心跳, 9weeks再照至見到...
5weeks可能早左D, 到時只見到胎囊都唔駛擔心, 再下一次就見心跳架喇...

原帖由 ykm2010 於 10-6-27 00:52 發表

大宅

30/5唔係3月6咩?因為我都係
原帖由 maggie_chung 於 10-6-27 13:24 發表
Hi 大家好, 我今朝啱啱check到bingo, last M係30/5, 網上check預產期應該係8/3/11, 多多指教呀...

大宅

因為我既cycle係30日所以會遲少少囉...

我係呢度check架 http://www.baby-mo.hk/pregnantcal.php

大宅

原帖由 maggie_chung 於 10-6-27 14:19 發表

我係呢度check架 http://www.baby-mo.hk/pregnantcal.php

大宅

不過醫生都只係會問你最後M期...
無所謂啦,因為最終都係要照u/s時由 size來決定
原帖由 maggie_chung 於 10-6-27 14:19 發表

大宅

you're right, 其實預產期只係一個參考, 醫生話只有大概2%既BB會係果日出生...

大宅

我都想加入呀,我都check到bingo..
驗左hcg..醫生話指數偏低..可能係個胎生長偏慢...所以都好擔心
我last m 係20may..但排卵應該係7jun..
照咁計而家都6weeks..(如果用last m第一日開始計)...
我都想去book照b呢,我睇個個普通科醫生叫我過多一個禮拜番去照,但我見呢度d jm都會book婦科醫生照?
係咪應該book番婦科照好d呢..

複式洋房

你好呀......照你禁講 , 我下星期都係照去check 左先啦 , haha....只要見到胎"long" 都安心d嘅 , 因為而家感覺真係好唔實在呀......

原帖由 maggie_chung 於 10-6-27 13:31 發表
我上一胎7weeks都check唔到心跳, 9weeks再照至見到...
5weeks可能早左D, 到時只見到胎囊都唔駛擔心, 再下一次就見心跳架喇...

大宅

你好呀...
而家6weeks, book得黎都要7-8weeks至有得睇, 第一次見到&聽到bb心跳真係好開心架...

原帖由 msyeung 於 10-6-27 15:45 發表
我都想加入呀,我都check到bingo..
驗左hcg..醫生話指數偏低..可能係個胎生長偏慢...所以都好擔心
我last m 係20may..但排卵應該係7jun..
照咁計而家都6weeks..(如果用last m第一日開始計)...
我都想去book照b呢,我睇個 ...

大宅

但我當時既心情就唔多好喇
我係見紅漏夜入威院照架, 個衰人醫生仲冷冷咁同我講:"兩個星期後返黎睇, 到時有就有冇就冇架喇!!"

原帖由 ykm2010 於 10-6-27 16:10 發表
你好呀......照你禁講 , 我下星期都係照去check 左先啦 , haha....只要見到胎"long" 都安心d嘅 , 因為而家感覺真係好唔實在呀......

大宅

乜個醫生咁衰ga
我果陣流啡去浸會睇急症,個醫生好細心,雖然佢都話孕婦小X的機會都幾大,但佢好多講正面的,仲係咁叫我放心
原帖由 maggie_chung 於 10-6-27 16:52 發表
但我當時既心情就唔多好喇
我係見紅漏夜入威院照架, 個衰人醫生仲冷冷咁同我講:"兩個星期後返黎睇, 到時有就有冇就冇架喇!!"

大宅

係呀, 好彩阿囡冇事ja...
不過都要講番句公道說話, so far之後係威院遇到既醫生護士都好nice, 我一路既產檢都係助產士做, 佢地一般都有問必答架

原帖由 釘釘 於 10-6-27 17:24 發表
乜個醫生咁衰ga
我果陣流啡去浸會睇急症,個醫生好細心,雖然佢都話孕婦小X的機會都幾大,但佢好多講正面的,仲係咁叫我放心

複式洋房

我覺得政府就好睇彩數 , 遇到好嘅醫護人員 , 個心都定d , 禁你今次係米都會係威記呢 ?

原帖由 maggie_chung 於 10-6-27 17:41 發表
係呀, 好彩阿囡冇事ja...
不過都要講番句公道說話, so far之後係威院遇到既醫生護士都好nice, 我一路既產檢都係助產士做, 佢地一般都有問必答架

...

首頁
12345...34

尾頁

跳至