跳至

首頁
12345...33

尾頁

複式洋房

醒目開學勳章

may.bb:
同你一樣喔! 個胸好痛同埋成日作嘔, 但係又嘔唔到嘅! 真係有少少唔實在呀! 身邊d朋友仔又講過話有嘔個胎會穩d! 雖然都知道每個人情況都唔同嘅, 盡量放鬆啦!! ^.^

原帖由 may.bb 於 10-8-5 15:17 發表
想問吓妳哋依家有無咩唔舒服?我都好想快d再去醫生處見吓bb,依家除了胸痛同間中有d想嘔,好似有d唔實在嘅感覺!

複式洋房

醒目開學勳章

一定無問題嘅!! 加油~~

原帖由 NICOLE123 於 10-8-6 12:00 發表
大家好.
我剛check到中左
last m 係4/7
今次係第2個小朋友
大仔係07年4月b
今次都係搵番余啟文.
未去私家e生度拎e生紙
可能明天去啦
今次都會book埋廣華 不過多數都係去仁安生架喇 (如果無意外)
我係高齡....唔知生 ...

男爵府

好媽媽勳章

咦!係0704媽媽會唔見你既?

原帖由 NICOLE123 於 10-8-6 12:00 PM 發表
大家好.
我剛check到中左
last m 係4/7
今次係第2個小朋友
大仔係07年4月b
今次都係搵番余啟文.
未去私家e生度拎e生紙
可能明天去啦
今次都會book埋廣華 不過多數都係去仁安生架喇 (如果無意外)
我係高齡....唔知生 ...

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 pomanc 於 10-8-6 12:26 發表
咦!係0704媽媽會唔見你既?

hi
生完都無去0704媽咪會了
最近活躍於 "談幼稚園"

別墅

大家好呀!!!
我既DAY1 係16/6, 預產期係26/3/2011..但因為經期唔太準, 成37day一個cycle, 我估都係4月媽媽........ 哈哈

我已經登記瑪嘉烈27/9產檢, 8/9 oscar...
30/8去去張智醫生到check check 先..

子爵府

原帖由 HOLONGMAMA 於 10-8-5 23:43 發表

hi all,
我day-1係6月27日,今次係第2胎,大仔已經7歲半,我在舊年12月小x過,抖咗半年一擊即中,中希望今次順順利利啦!不過個心始終有d陰影,我呢2日都feel到個肚有dd痛同好似谷住谷住咁,都有d擔心........
memikoc:我都 ...

我上年12月尾都小x過,今次都會有d陰影,感覺好似有d唔實在,所以好想快d到下星期六見一見bb呢!

子爵府

原帖由 pomanc 於 10-8-6 08:51 發表
我就胸間中痛,夜晚半夜三點幾一定醒,跟住好難瞓得返,然後每個鐘又醒一次,自check bingo開始晚晚都好似無乜點瞓咁,個肚間中痛,所以一路食緊中藥(始終有陰影呀!驚驚呀)都係有時唔係太實在,好想快d見到閃閃呀!

...

pomanc,我都係成日半夜醒,之前都係好難瞓得番,好辛苦,仲有d作嘔feel,不過呢幾日又好似有d,可能實在太攰啦,我都有半夜醒,但可以瞓得番!
KC_baby,平時早上或半夜只有作嘔feel,但我今日有強烈想嘔feel呀!希望唔好唔舒服啦!我16/8同23/8都要考試,真係怕到時會唔舒服影響成績呀!

複式洋房

原帖由 Tungbb56 於 10-8-6 12:44 發表
大家好呀!!!
我既DAY1 係16/6, 預產期係26/3/2011..但因為經期唔太準, 成37day一個cycle, 我估都係4月媽媽........ 哈哈

我已經登記瑪嘉烈27/9產檢, 8/9 oscar...
30/8去去張智醫生到check check 先.. ...

BOOK左OSCAR喇?
唔怕到時唔岩週數照唔到?

我自己未確認到BB週數, 唔敢去BOOK住呢..
不過又怕知道之後又BOOK唔到.. 哈哈

複式洋房

原帖由 may.bb 於 10-8-6 12:57 發表

pomanc,我都係成日半夜醒,之前都係好難瞓得番,好辛苦,仲有d作嘔feel,不過呢幾日又好似有d,可能實在太攰啦,我都有半夜醒,但可以瞓得番!
KC_baby,平時早上或半夜只有作嘔feel,但我今日有強烈想嘔feel呀!希望唔好唔舒服啦!我16/8同 ...

我早幾日都訓得唔好, 訓下醒左, 好辛苦
如果你作嘔個陣, 試下含D話梅肉個D, 睇下會唔會好D..
我上一胎都有作嘔(無真係嘔), 一作既時候就含住佢..
就會舒服好多架喇..

別墅

hehe...我見瑪嘉烈話free oscar咪book咗先, 同時我又book咗張智醫生, confirmBB週數, 兩手準備, 週數唔岩可以改期...

大宅

醒目開學勳章

大家好呀~

我今日去醫生度 confirm 咗 bingo.
我係第一胎哎,零經驗。見大家係第二/三胎,請多多指教呀!

複式洋房

原帖由 Tungbb56 於 10-8-6 14:15 發表
hehe...我見瑪嘉烈話free oscar咪book咗先, 同時我又book咗張智醫生, confirmBB週數, 兩手準備, 週數唔岩可以改期...

咁你係咪閒日去BOOK? 星期六婦產科係咪唔開?

別墅

原帖由 memikoc 於 10-8-6 14:41 發表

咁你係咪閒日去BOOK? 星期六婦產科係咪唔開?

係呀~! 我星期一去登記...
k 座 9樓, bring介紹信 + 身份證...
唔知婦產科星期六開唔開呀, 你試吓打29903892問吓..
我見你又係book Dr.張智, 你係唔係葵青人???^.^

禁止訪問

複式洋房

原帖由 Tungbb56 於 10-8-6 15:28 發表

係呀~! 我星期一去登記...
k 座 9樓, bring介紹信 + 身份證...
唔知婦產科星期六開唔開呀, 你試吓打29903892問吓..
我見你又係book Dr.張智, 你係唔係葵青人???^.^ ...

係呀係呀! 我住葵涌, 你呢?
不過我打算係威爾斯生.. 因為上胎都係..

別墅

我都係住葵涌呀~!上一胎又係威爾斯生, 今胎轉返去瑪嘉烈, 一來我簡自然分娩, 怕趕唔到去威爾斯生, 二來好多朋友話依家瑪嘉烈好過威爾斯...

複式洋房

原帖由 Tungbb56 於 10-8-6 16:35 發表
我都係住葵涌呀~!上一胎又係威爾斯生, 今胎轉返去瑪嘉烈, 一來我簡自然分娩, 怕趕唔到去威爾斯生, 二來好多朋友話依家瑪嘉烈好過威爾斯...

瑪嘉烈好d呀? 不過算啦, 我又唔識去葵涌荃灣個d健康院,
我book左九月中去粉嶺健康院做第一次產檢..
不過, 應該都唔會趕唔切既, 上次我穿水再搭的士去都ok

大宅

醒目開學勳章

Hello ar~~

多謝妳先
我暫時的預產期係 4月5日

原帖由 CherylMomMom 於 10-8-6 15:48 發表
Hello! Congratulations! =)

Just ask if you have any questions, I'm sure we all would love to help! When's ur due date ar?

別墅

原帖由 memikoc 於 10-8-6 17:49 發表

瑪嘉烈好d呀? 不過算啦, 我又唔識去葵涌荃灣個d健康院,
我book左九月中去粉嶺健康院做第一次產檢..
不過, 應該都唔會趕唔切既, 上次我穿水再搭的士去都ok ...

我唔係去健康院做產檢, 我係去瑪嘉烈婦產專科做產檢喎...

你好叻呀, 穿水再搭的士去..我上一胎係威爾斯待產穿水,之後已經痛到行唔到喇...

啲生完第二胎啲朋友話,第二胎由作動至生,比第一胎仲快,所以我驚我會係屋企穿水趕唔切去醫院...

別墅

原帖由 sai_sai 於 10-8-6 14:22 發表
大家好呀~

我今日去醫生度 confirm 咗 bingo.
我係第一胎哎,零經驗。見大家係第二/三胎,請多多指教呀!

恭喜恭喜~~!!
有問題就問啦, 大家互相交流吓陀B喜與憂...hehe

首頁
12345...33

尾頁

跳至