跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

原帖由 siubobo1507 於 10-12-19 22:56 發表
請問大肚底底同平時的底底有咩唔同呢?

我一直以為懷孕後期先要着添!

我在總統買的那款底底係高腰包住個肚,褲頭好似d大肚褲咁,條橡筋可以調校,唔會cool住個肚,好舒服!

複式洋房

畀面勳章

原帖由 SS0512 於 2010-12-19 20:11 發表
仲有呀,報吓料先...
銅鑼灣總統d底底真係好舒服,同好抵着!
之前在始創買左兩條,每條$69,但着左兩,三星期已經覺得着得唔舒服,或者個肚漲得快;但在總統買果d,6條$100,勁舒服同好平! ...
原帖由 SS0512 於 2010-12-20 00:47 發表
我在總統買的那款底底係高腰包住個肚,褲頭好似d大肚褲咁,條橡筋可以調校,唔會cool住個肚,好舒服!

好抵喎 ~ $100有6條!
但要過海, 車$ & 時間都唔少 ~
等我有機會過海嘅時候, 去買埋先!
thanks for share ^^

大宅

原帖由 SS0512 於 10-12-20 00:47 發表

looks good with good price wor!! I want to go there to buy some!! What is the name of the shop??

子爵府

Cherry,

thank you ar!! 睇下有無機會去BOOK 先..!!
原帖由 cherrydamon 於 10-12-18 12:19 發表

我 14-Dec 睇完第一次, $430 唔包藥費!

子爵府

其實旺中2樓都有間賣孕婦衫o既, 好似係叫龍珠, 佢地o個d 都好好著, 我第一胎都係著佢ga~ 著左o個d 底底, 都唔想著返平時o個d..haha!! 佢地賣$50/2條呀!!

原帖由 cherrydamon 於 10-12-20 09:38 發表

好抵喎 ~ $100有6條!
但要過海, 車$ & 時間都唔少 ~
等我有機會過海嘅時候, 去買埋先!
thanks for share ^^

大宅

原帖由 Mabel1218 於 10-12-20 19:52 發表

looks good with good price wor!! I want to go there to buy some!! What is the name of the shop??
哎呀!我只知在總統地庫果陣,應該佢得一間係賣孕婦嘢!

子爵府

各位mami 們,

大家如何呢...!?
呢幾日我個肚都不斷有扯住扯住呢...你地扯得密嗎? 我個fd 已話:「你今胎個肚真係大得快左好多...!!! 一睇就知你係大肚lor...」

你地呢....呢排點呀!?

別墅

原帖由 寶寶熊 於 10-12-22 15:07 發表
各位mami 們,

大家如何呢...!?
呢幾日我個肚都不斷有扯住扯住呢...你地扯得密嗎? 我個fd 已話:「你今胎個肚真係大得快左好多...!!! 一睇就知你係大肚lor...」

你地呢....呢排點呀!? ...

寶寶熊,你而家幾多 wk 呀?

我8wk5d,仍然係作嘔、口淡淡咁。不過好似今日起有啲暈暈地,好似暈浪咁,未肯定係咪新花款,睇吓聽日重有冇暈先確認到。

子爵府

聖誕快樂呀!!

我依家應該係11wks 幾lor...
我今日搭完bus, 我都想嘔, 但係不嘔到, 但係感覺到好唔舒服咁呀!!
我12月31日先第一次去產檢...你地係唔係已經去左好多次檢查啦..!?

原帖由 Shirley89 於 10-12-22 16:03 發表

寶寶熊,你而家幾多 wk 呀?

我8wk5d,仍然係作嘔、口淡淡咁。不過好似今日起有啲暈暈地,好似暈浪咁,未肯定係咪新花款,睇吓聽日重有冇暈先確認到。 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 寶寶熊 於 10-12-24 21:39 發表
聖誕快樂呀!!

我依家應該係11wks 幾lor...
我今日搭完bus, 我都想嘔, 但係不嘔到, 但係感覺到好唔舒服咁呀!!
我12月31日先第一次去產檢...你地係唔係已經去左好多次檢查啦..!?

...

我今胎同上一胎一樣都係無嘔過﹐上一胎試過聞花香味既洗頭水好似想作嘔咁﹐今胎起都無再用果隻洗頭水喇。

我第一次做產檢係7w6d,即係12月9號﹐下次約左1月12號做oscar喇。

大宅

我7W5D照過之後, 要等1月4日先再去照, 依家成日都好擔心, 因我到而家都冇嘔, 同害喜過呀...:(

侯爵府

畀面勳章

我今個星期五(31/12)會去照oscar啦,上次照已經係11月尾時,成個月前既事囉~~

個肚一d都唔明顯,我上胎要成十幾週先明顯見到少少肚,我諗今胎都係差唔多啦~~

除左易攰同成日訓唔夠,so far我都無咩唔舒服,只係嘔左1次,間唔中作下嘔,胃口仲好好添啦,希望之後都係咁舒服就好啦~~

今朝陪阿女去廁所時,佢話我個肚係女仔,咁我問妳想要細佬定要細妹呀,佢依然答我要「哥哥」(幾個星期前問佢都係咁答我....),我話只可以係細佬或者細妹喎,佢就答我要妹妹,唔知佢估唔估得岩啦~~

大宅

大家好
我都係11年7月預產媽媽
預產期: 7月20日
今星期去廣華做Oscar,希望順利

複式洋房

我o既last m O既day 1 係10月10日!!
預產期: 7月16日
小小B : 11w3d
第一胎

Nice to meet all of you

子爵府

我聽日12月31日先做第一次檢呀!! 所以都唔知有無得排照Oscar!!!!

我依家都無嘔, 我上胎同今胎都無咩話唔舒服..真係好感恩!! 我估係上次我搭bus 有d暈車浪呀!!!!

原帖由 Fullstop 於 10-12-29 12:00 發表

我今胎同上一胎一樣都係無嘔過﹐上一胎試過聞花香味既洗頭水好似想作嘔咁﹐今胎起都無再用果隻洗頭水喇。

我第一次做產檢係7w6d,即係12月9號﹐下次約左1月12號做oscar喇。 ...

子爵府

yeah~ o者係你聽日就會再見到小B la...
不過d人唔係話第二胎會快見肚d 咩..!? 依家你個肚圍大左幾多呀!?

我都未去檢查過and 照過一次..!! 希望有得照Oscar 時見到小小B la!!

你個女好攪笑..話要「哥哥」haha!!!

原帖由 skylydorothy 於 10-12-29 14:22 發表
我今個星期五(31/12)會去照oscar啦,上次照已經係11月尾時,成個月前既事囉~~

個肚一d都唔明顯,我上胎要成十幾週先明顯見到少少肚,我諗今胎都係差唔多啦~~

除左易攰同成日訓唔夠,so far我都無咩唔舒服,只係嘔左1次,間唔中作 ...

子爵府

我個電腦個上網有d 問題, 一時上到一時上唔到, 所以都無好定時上黎同大家chat tim!!!

不過我一有機會就會上黎同大家傾下計...share 下..hee!!!! 大家繼續努力呀!!! 我地o係度彼此鼓勵同支持!!! yeah!!!!

子爵府

我o岩o岩打左去張醫生到book 照, 不過要等到1月28日啦...!!!!

子爵府

雪晴,
無害喜咪好lor..如果唔係真係好辛苦ga!! 最緊要你知道BB 無事就ok ga la!! 唔洗擔心太多!!

原帖由 雪晴25 於 10-12-29 13:14 發表
我7W5D照過之後, 要等1月4日先再去照, 依家成日都好擔心, 因我到而家都冇嘔, 同害喜過呀...:(

侯爵府

畀面勳章

原帖由 寶寶熊 於 10-12-30 12:31 發表
yeah~ o者係你聽日就會再見到小B la...
不過d人唔係話第二胎會快見肚d 咩..!? 依家你個肚圍大左幾多呀!?

我都未去檢查過and 照過一次..!! 希望有得照Oscar 時見到小小B la!!

你個女好攪笑..話要「哥哥」haha!!!
...

係呀,聽日可以見下細b啦,好期待呀!!~~
我個肚圍又唔係大左好多,無特別去度過,不過條腰係圓左d囉,個肚就無凸出黎喎~~

首頁
12345...17

尾頁

跳至