跳至

首頁
12345...14

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

民房

回覆 16# oh08yeah08 的文章

你就好啦,咁快變滑左﹗我得反胃呢個徵狀咋,皮膚無異狀﹗

別墅

原帖由 oranie 於 11-1-7 14:33 發表

我就咩徵狀都無丫!係覺得依家個肚仔大左,我上一胎5個月先見肚架!今次應該唔得啦!

大宅

原帖由 cksw 於 11-1-6 14:38 發表
各位..我未到來m日子, 但己經check到驗孕棒有條很淺色的線, 我諗住過多兩天去普通診所到check..如bingo就可以去排期...我也希望成功...因為之前駄到五個月小產了, 希望今次一切順利啦:-P ...

咞你要小心d...盡量休息多d啦, 唔好咁粗勞呀

大宅

原帖由 fannystanley 於 11-1-6 18:03 發表
你幾週去照??
我諗住6週去照...會唔會見到??

我上個星期去醫生到check就5w..咩都見唔到架, 醫生叫我隔兩個星期再去, 7w就應該會見到心跳

你好肯定自己幾時6w? 因為醫生話我用period第一日計就應該係6w, 不過size就得5w, 佢話我可能遲排卵呀

我之前見有d post話6w幾都可以照到..

大宅

原帖由 oranie 於 11-1-7 14:33 發表

我自己覺得好左, 不過我老公唔覺...hahaha
我都係呀..呢幾日成日想作嘔咁呀, 個人好唔舒服, 不過我搵到樣野食左個人會舒服d, 就係apple呀, 唔知係咪呀b鍾意食呢..hahahah

大宅

原帖由 kobe1913 於 11-1-7 14:56 發表

我就咩徵狀都無丫!係覺得依家個肚仔大左,我上一胎5個月先見肚架!今次應該唔得啦!

我本身好肥...所以不嬲都見到個肚(腩)...

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

原帖由 kelok 於 11-1-7 13:26 發表

引用~間字-揀色~post

今日開始谷住痛...呢D時間快D過啦~唔舒服!

thx^^

你邊到谷住痛,肚定胸?我2到都有!!
你唔舒服,記得休息多D,飲多D水!!保重

複式洋房

我昨天去了診所到驗孕, 佢話好淺色...唔可以當我係懷孕,所以不能寫醫生紙給我...究竟我有沒有懷孕呢???? 溫度又跌了喎...突然好心煩tim

別墅

原帖由 cksw 於 11-1-8 10:13 發表
我昨天去了診所到驗孕, 佢話好淺色...唔可以當我係懷孕,所以不能寫醫生紙給我...究竟我有沒有懷孕呢???? 溫度又跌了喎...突然好心煩tim

禁你有無問過醫生,如果唔係有左,點解會係好淺色呢?
你會唔會係遲排卵所以禁淺色呢?

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

我開頭有左,驗都係好淺色,唔好心煩住,放鬆,過多幾日自己再驗,可能會深色!!我都係咁

大宅

我3/9, 第1胎...^^多多指教

別墅

原帖由 Sara1221 於 11-1-8 13:45 發表

Welcome to 0911 ar^^

子爵府

我星期六去照左啦~~[但要用陰超><]
見到心跳啦~好開心~^^
而且醫生說BB SIZE同我預產期都正常..
6週 0.62CM...唔知算唔算細呢~~><

原帖由 oh08yeah08 於 11-1-7 17:42 發表

我上個星期去醫生到check就5w..咩都見唔到架, 醫生叫我隔兩個星期再去, 7w就應該會見到心跳

你好肯定自己幾時6w? 因為醫生話我用period第一日計就應該係6w, 不過size就得5w, 佢話我可能遲排卵呀

我之前見有d pos ...

子爵府

我去驗孕確定果陣醫生話2/9...
但我星期六去左婦科超BB~~~
醫生話預產期1/9~~~好開心耶...哈哈^^
但未照到其他..只係照到胎囊..但已經有心跳^^

你係邊區住?邊度生??

原帖由 Sara1221 於 11-1-8 13:45 發表

子爵府

你係咪未到經期來果日丫??
你過幾日自己再驗下...應該會深色D架...
放鬆D....

子爵府

呢一個星期比較辛苦...
每天坐車去返工好想嘔~~[[反胃]]
心口又頂住頂住咁~~
媽咪話係正常...起碼都要到懷孕4個月先會好D...><

複式洋房

早兩日check左...剛剛6week!超聲波睇到心跳..感覺實在好多..呢個係第二胎..肚腩不嬲都大...未有特別!!不過就已經嘔到七彩..餐餐都中..非常嚴重!!個肚又成日都有d痛..希望可以平平安安啦!!

民房

我又報到先~~~2/1check到bingo,(第2胎喇,但好似失憶咁d程序唔記得晒)8/9預產期,去左醫院登記,2月照oscar,3月尾先有得產檢,所以都要出去私家check.但都要等到月尾先check.
恭喜咁多位準媽媽,大家一齊加油,做個開心靚媽媽!!!

別墅

hihi~~我又報到先
我未去私家check,不過我打去book時佢同我講個預產期係9月﹗
聽日下晝會去公立醫院照u/s,下個月尾先第一次產檢,好耐呢﹗
各位jm,成日聽人講6w可以照到心跳,究竟呢個6w係由last m計定係排卵之後計呀?

首頁
12345...14

尾頁

跳至