跳至

首頁
12345...21

尾頁

大宅

原帖由 vivton111 於 11-2-13 21:22 發表

油煙味真係好難頂, 我死敵呀而家

如果係煮肥肉d味更加頂唔順, 想嘔.
依家日日煮飯, 因為唔想出街食, 但其實又唔係好想煮, 怕咗d煙味...好矛盾.

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 siubibu 於 14-2-2011 10:22 PM 發表
仲有一樣特徵呢, 就係成日急v
尤其是下午出外...攪到有時忍住忍住要搵地方...

by the way, 今日搭van仔, 個van仔突然''拋一拋",成個人連pat 都'拋'' 起''登''返落黎... 個下都有d驚...希望冇咩事..唔知大家有冇試過 ...

其實我都驚搭巴士、地鐵刹車或者"dun"車會整親阿b呀!
另外,呢排都會成日發夢,少少作嘔。

大宅

原帖由 laven_manman 於 11-2-14 08:42 發表
各位好啊,岩岩初來報到!今日應該係4w2d掛..十號已經開始暈、由朝到晚都想嘔(實際嘔左一次)、便秘肚谷同胃痛...第一次有bb,老公又勁忙,有d手足無措,以上反應(過早?)係咪正常?睇左個婦科,俾封信我叫我去排隊,禁左我肚兩下,俾左d話係 ...

多d上bk啦, 好多媽媽係度share info 架. 你如果等得, 可以8wks先去照, 因為有時太早照照唔到d乜, 跟住又要再比$$照.

大宅

原帖由 siubibu 於 11-2-14 22:22 發表
仲有一樣特徵呢, 就係成日急v
尤其是下午出外...攪到有時忍住忍住要搵地方...

by the way, 今日搭van仔, 個van仔突然''拋一拋",成個人連pat 都'拋'' 起''登''返落黎... 個下都有d驚...希望冇咩事..唔知大家有冇試過 ...

我都係, 一急就即刻去, 好驚忍唔住.

可能我又唔係成日出街, 所以冇咁驚.

別墅

同第1胎一樣,冇任何徵狀,靜靜咁過每一天

別墅

原帖由 disneyole 於 11-2-15 13:21 發表

如果係煮肥肉d味更加頂唔順, 想嘔.
依家日日煮飯, 因為唔想出街食, 但其實又唔係好想煮, 怕咗d煙味...好矛盾.

你好勁呀, 我由new year到而家都冇煮喇, 因為實在頂唔住呀.....:tongue:

男爵府

畀面勳章

我會無胃口食嘢, 成日有胃氣, 好想訓覺, 個肚好似好漲咁頂住頂住

大宅

原帖由 vivton111 於 11-2-15 15:38 發表

你好勁呀, 我由new year到而家都冇煮喇, 因為實在頂唔住呀.....:tongue:

冇計, 個街太多味精, 食咗唔健康. 我都係呢個禮拜先頂唔順D味, 之前冇問題架.

別墅

原帖由 disneyole 於 11-2-15 16:37 發表

冇計, 個街太多味精, 食咗唔健康. 我都係呢個禮拜先頂唔順D味, 之前冇問題架.

但我真係冇辦法喇....haha....連湯都煲唔到, 係果間''原味家作'買ja.........

大宅

原帖由 Zebrafish 於 11-2-15 13:27 發表

其實我都驚搭巴士、地鐵刹車或者"dun"車會整親阿b呀!
另外,呢排都會成日發夢,少少作嘔。

我都係呀,呢排成日發惡夢,見到啲斷手斷腳或撞車的人,我勁驚呀~~寻晚仲連發兩個tim呀~
唔知點解~~唔知係咪大壓力呢?

大宅

各位jm~我今日一啲感覺都無呀,今天已係5w3d,都未有覺得想嘔喎,雖然係胃口好左,但係唔食都架~
係咪有得嘔會好啲架?

別墅

原帖由 佩夫人 於 11-2-15 19:34 發表
各位jm~我今日一啲感覺都無呀,今天已係5w3d,都未有覺得想嘔喎,雖然係胃口好左,但係唔食都架~
係咪有得嘔會好啲架?

傻人, 有得唔嘔梗係唔嘔好啦, 聽講好得人驚ja, 有d連黃胆水都嘔埋出來呀:tongue:

大宅

原帖由 vivton111 於 11-2-15 20:52 發表

傻人, 有得唔嘔梗係唔嘔好啦, 聽講好得人驚ja, 有d連黃胆水都嘔埋出來呀:tongue:

係咩?但係我連個胸都唔痛喇~沖涼先都痛,沖沖下突然唔痛喎~我好驚突然左無左~

別墅

原帖由 佩夫人 於 11-2-15 21:05 發表

係咩?但係我連個胸都唔痛喇~沖涼先都痛,沖沖下突然唔痛喎~我好驚突然左無左~

唔好諗太多啦, 個個人唔同架ma, 有d媽媽都話由有到生都冇咩唔同o既, 個個人身體狀況都唔同呢

大宅

原帖由 佩夫人 於 11-2-15 19:34 發表
係咪有得嘔會好啲架?

我今日都一樣冇乜感覺, 到而家為止都未有過想嘔感覺,
但我地人人體質唔同嘛, 我有朋友頭三個月都未嘔過呢, 所以 唔好擔心啦~ 唔嘔其實都係好事呀!!!

大宅

原帖由 siubibu 於 11-2-15 21:56 發表

我今日都一樣冇乜感覺, 到而家為止都未有過想嘔感覺,
但我地人人體質唔同嘛, 我有朋友頭三個月都未嘔過呢, 所以 唔好擔心啦~ 唔嘔其實都係好事呀!!! ...

我都覺得自己太緊張喇~有啲驚有抑鬱

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 佩夫人 於 11-2-15 22:19 發表

我都覺得自己太緊張喇~有啲驚有抑鬱

放鬆d,賀爾蒙一定有影響,最緊要有咩都唔好收埋

大宅

原帖由 Small_i 於 11-2-15 23:36 發表

放鬆d,賀爾蒙一定有影響,最緊要有咩都唔好收埋

係呀, 如果一有覺得自己唔開心, 一定要同另一伴或friend share, 唔好否認自己情緒, 如果唔係好易抑鬱架. 一早同定你地個c6講, 如果覺得自己情緒有問題, 要佢出聲話自己知.

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 disneyole 於 11-2-16 14:18 發表

係呀, 如果一有覺得自己唔開心, 一定要同另一伴或friend share, 唔好否認自己情緒, 如果唔係好易抑鬱架. 一早同定你地個c6講, 如果覺得自己情緒有問題, 要佢出聲話自己知. ...

係呀,最緊要放鬆心情,依家先係開始咋,大家都要慢慢適應

複式洋房

我今天開始就成日反胃,無胃口,好似暈船浪咁,有冇乜方法可以舒服D?

首頁
12345...21

尾頁

跳至