2012年媽媽會

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

yipsylvia 發表於 11-9-26 20:11
你就好啦,我0.37CM咋,不過E生話OK就由佢啦。

我可能多你幾日呢,幾日追得好快,
正常就ok 啦

複式洋房

唔好意思呀 我係新手 請問乜野係閃閃呀?我而家5week幾 請問幾時要照呀

別墅

引用:唔好意思呀+我係新手+請問乜野係閃閃呀?我

原帖由 Babyinmay 於 11-09-26 發表
唔好意思呀 我係新手 請問乜野係閃閃呀?我而家5week幾 請問幾時要照呀

? ...
約6-7wks去照就可能照有心跳,不過7wks搵陣啲閃閃=睇到心跳

別墅

我今日去左照,醫生話我BB個size 細左一兩個week...

我唔係好明白點計,因為我最後m係 14/8,咁排卵日期大約係28/8 至30/8 中間...

咁到今日都係大概得 4 week 2 day... 但係醫生話應該係 6 week,BB 個 size 佢話得 4-5 week. 醫生話可能發育得唔好,令我好擔心。

wy_yen  醫生係用last m day 1計幾多wk,但有時D人遲排卵,所以wk數就會跟M期計不乎喇  發表於 11-9-28 14:21
kittykityi  飲奶同食雞蛋, BB 吸收好D 呀  發表於 11-9-27 12:49

大宅

已照到閃閃. (因為之前有流血及流啡很擔心...)

todayissaturday : 你個case同我差不多, 推算比實際少左1-2wk, 但我c+話可能遲受孕先會咁, 都係正常喎. 我唔理咁多, 最緊要係佢grow up

男爵府

我上個星期照到喇, 6W4D, 0.85CM, 我覺得等下一次產檢好漫長咁呀

別墅

juliachoi.choi 發表於 11-9-27 11:07
已照到閃閃. (因為之前有流血及流啡很擔心...)

todayissaturday : 你個case同我差不多, 推算比實際少左1- ...

恭喜你!
照到閃閃會安心好多..

尋日個醫生係咁同我講話,細左,冇理由呀... 可能發育有問題或者唔長大,我地唔會同你BOOK 醫院住,要照到個胎同埋有心跳先算得...

希望佢長大...

大宅

puffer-fish 發表於 11-9-25 18:17
我同你一樣27/9照,又係到時應該有6wks幾,你LAST M幾時?我17/8,cycle 25 days
我LAST M 都係17/8, cycle 30 days, 我仲未book 呀, 一陣試下book 下星期先....

別墅

kittykityi 發表於 11-9-27 12:52
我上個星期照到喇, 6W4D, 0.85CM, 我覺得等下一次產檢好漫長咁呀

我應該係6W1D, 個SIZE 同你差不多,但未照到,我想問你個醫生有冇放大個胎囊俾你睇呀,因為我只係見到粒好似黑豆既野

我會食多D蛋同埋飲多D奶... 我偏瘦的..

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

我未去照約左10月8日

男爵府

todayissaturday 發表於 11-9-27 13:31
我應該係6W1D, 個SIZE 同你差不多,但未照到,我想問你個醫生有冇放大個胎囊俾你睇呀,因為我只係見到粒好 ...

佢有放到好大比我睇呀, 仲度咗幾次size, 話差唔多, 不過都係睇到粒豆咁架ja. 佢仲要照埋我成個子宮&卵巢睇下有無唔正常, 你約咗下次幾時再睇?

別墅

kittykityi 發表於 11-9-27 13:55
佢有放到好大比我睇呀, 仲度咗幾次size, 話差唔多, 不過都係睇到粒豆咁架ja. 佢仲要照埋我成個子宮&卵巢睇 ...

我昨天去睇,佢約左兩個星期後的期俾我,佢話我個BB太細...

佢冇放大俾我睇呀,淨係話唔應該咁細.. 但我見大家都係差不多咁大...

然後又話,可能發育得唔好,要睇埋有心跳先會俾我BOOK 醫院...

搞到我都幾擔心.. 係咁睇下一個 6WEEK BB 應該有幾大...

咁你照到閃閃未呀?

複式洋房

回覆:各位5月媽媽,你地照到閃閃未?

琴日6w2d照到閃閃,胎囊1.5 cm, bb 0.3 cm 咋,但係醫生話size 約6w, ok wo..
但我上網睇好似好細..

不過因為流啡係醫院照,自己睇唔到

男爵府

todayissaturday 發表於 11-9-27 14:02
我昨天去睇,佢約左兩個星期後的期俾我,佢話我個BB太細...

佢冇放大俾我睇呀,淨係話唔應該咁細.. 但我 ...

我第一次私家產檢就係6w4d, 巳經見到閃閃喇, 醫生又無話我呀b太細粒喎... 因為我自己都唔知幾大先算係正常, 不過醫生就無話唔正常囉. 我自己驗到有咗就去普通診所驗孕, 攞信去威院book 位喇. d 人話bb 一兩日都會大得好快, 唔使咁担心啦, 下次佢會閃比你睇架喇, 話唔定而家都閃緊

別墅

我都係第2胎...尋日去醫院照左...8W3D都見到心跳

大宅

todayissaturday 發表於 11-9-27 13:00
恭喜你!
照到閃閃會安心好多..

多謝!

你不要想得太多, 最緊要放鬆心情+開心d, 這樣對阿b 先會好喎 (醫生同我咁講!! ) Relax~~

大宅

頭先去屯門醫院,照到閃閃喇,阿B有2mm,得5w,10/20要再返去照多次

09/20 4w - 胎囊 4mm
09/27 5w - BB 2mm
10/08 7w - BB 1.16cm, 見到閃閃
11/14 13w - BB7.3cm, 頸皮1.6cm
11/25 15w - 照到係B女 ^^

禁止訪問

子爵府

唔係喎, 我C+ 話最初的時候有D BB係好像細D, 但唔怕唔嚴重架, 遲D會追返喎

複式洋房

之前5W只見胎LONG,今日去仁安做第一次產檢(7W)已見到, 同埋聽到BO BO既心跳, 老公好興奮

首頁
12345...18

尾頁

跳至