2012年媽媽會

跳至

首頁
12345...70

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

carmen1107 發表於 12-2-3 18:10
加咗你喇~~ 歡迎你呀~~ ^^
你係有經驗人士喎~~ 一齊分享吓啦~~ 哈哈~~
哈哈...我邊有經驗,上胎渾渾噩噩就過咗成個懷孕期,因為上胎無今胎咁辛苦~

別墅

回覆:carmen1107 的帖子

我EDD係9月7日今次係第二胎,我上一胎已經係十三年前

洋房

Carmen, QE唔比我book,佢話唔啱區,但掟左我去聯合或瑪嘉烈囉!而家book左瑪嘉烈,三月開始檢查,你照到心跳未呀,我上次未照到,二月中再照

大宅

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

dongyue 發表於 12-2-1 18:14
我黎報到啦!大家好!
我預產期係 8/9 呀!!

你去左QE見姑娘, 感覺OK嗎? BOOK唔BOOK到OSCAR呀?

大宅

各位jm.. 我剛check 到bingo.. 因為係第一胎.. 咩都唔識.. 我想問下是否係診所拎到確定信就去QE 登記? 有冇電話查詢.. 因我唔知要帶咩文件去架?
但我見其他JM 去廣華時.. 即刻book 到oscar 的時間.. 係唔係早期oscar 好些架? 咁QE 一般係俾咩期多?
同埋係qe 生過的JM .. 覺得QE 好唔子呀? 是否可以無痛分娩..?

大宅

回覆 回覆:carmen1107的帖子

我次次食dinner 後都嘔,都唔知阿b 係唔係唔想吃晚飯

大宅

回覆 回覆:august2000的帖子

政府的無痛唔等於私家的無痛,政府到最後係會停藥等你藥力過後,要自己用力生的,你要考慮清楚

大宅

謝謝.. hksugar..
我打算聽日去QE 登記, 請問大家知唔知那邊的電話或地址? 應該直接去婦產科??
有咩文件要帶去呀? 除了地址証明及証明信外.?

lymandy  你老公會唔會陪你去呀?
好似要帶埋老公正本 id 架~~  發表於 12-2-6 11:51

大宅

我今次第2胎,上一次無咁辛苦,用日子計應該9月19日,BOOK左23/2第一次產檢,仲未照閃閃,私+OSCAR已經BOOK左,希望可以慳返...上一次OSCAR&結構都無我份希望今次會LUCKY~~

大宅

回覆 august2000 的帖子

你去一座日間護理中心4/F的登記處,好像COUNTER 8 OR 9
要帶ID CARD,ADDRESS證明,DR轉介信

大宅

報到!!

別墅

回覆 suiwo910 的帖子

4/2見了姑娘,BOOK到OSCAR,俾少少時間我,一陣寫個詳情同大家報告情況,我打字好慢!

大宅

畀面勳章

crashkiki 發表於 12-2-3 19:44
哈哈...我邊有經驗,上胎渾渾噩噩就過咗成個懷孕期,因為上胎無今胎咁辛苦~

哦~~ 即係你上胎冇嘔一啲都唔辛苦?~~ 勁喎~~
                             *~ Little CarCar 小車車 ~*

大宅

畀面勳章

Puipui818 發表於 12-2-4 14:35
我EDD係9月7日今次係第二胎,我上一胎已經係十三年前

哦哦~~ 我加咗你喇~~ ^^
但點解你第一次要成15號先見姑娘嘅??
你幾week去book? 我見hksugar都係7號~ 但佢今個月9號就有得見~~

大宅

畀面勳章

Mooncakedog 發表於 12-2-5 07:46
Carmen, QE唔比我book,佢話唔啱區,但掟左我去聯合或瑪嘉烈囉!而家book左瑪嘉烈,三月開始檢查,你照到心 ...

吓~~~ 唔俾呀~~~
你EDD幾時呀?? 你咁快就改到地址嘅~~~ 勁喎!
我未照呀~~ 下個星期六(9weeks)先去照~

大宅

畀面勳章

hksugar 發表於 12-2-5 18:45
我次次食dinner 後都嘔,都唔知阿b 係唔係唔想吃晚飯

我而家都好少食晚飯喇~~ 淨係夾硬食兩啖白飯同少少菜... 再加個橙就算喇~~
唉~~ 我星期五嗰晚都嘔咗第一次喇.... 辛苦到我呢.....

大宅

畀面勳章

hksugar 發表於 12-2-5 18:48
政府的無痛唔等於私家的無痛,政府到最後係會停藥等你藥力過後,要自己用力生的,你要考慮清楚

...
咁私家嘅無痛係點架??

大宅

畀面勳章

kat120908 發表於 12-2-5 23:18
我今次第2胎,上一次無咁辛苦,用日子計應該9月19日,BOOK左23/2第一次產檢,仲未照閃閃,私+OSCAR已經BOOK左,希 ...

Hi~~~ 你好呀~~ 加咗你喇~~ ^^
哈哈~~ 我哋呢個9月QE好多第2胎嘅媽媽呀~~ 多多指教~~~~
係啦~~ 希望人人都BOOK到早期Oscar同結構啦~~ ^^

大宅

畀面勳章

dongyue 發表於 12-2-6 11:26
回覆 suiwo910 的帖子

4/2見了姑娘,BOOK到OSCAR,俾少少時間我,一陣寫個詳情同大家報告情況,我打字好慢! ...

哈哈~~ 好呀好呀~~ 等你~~

大宅

carmen1107 發表於 12-2-6 11:47
我而家都好少食晚飯喇~~ 淨係夾硬食兩啖白飯同少少菜... 再加個橙就算喇~~
唉~~ 我星期五嗰晚都嘔咗:sick ...

我無嘔,所以現在有點擔心.......要去到星期六先去c+睇 (7 weeks),都唔知bb是否成長中!!

dongyue  唔好太擔心,放鬆D~個個人反應都唔同...我都想唔嘔!  發表於 12-2-7 13:54

首頁
12345...70

尾頁

跳至