2012年媽媽會

跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

petitega 發表於 12-4-23 15:56
Haha, 好多第二胎mama, 8w喇,2/12 edd, 約左16/5 做T21, 法國留左位,好似無上胎咁作嘔喎

...
請問T21 係咪去私家醫生度做架?

大宅

回覆 CFNgai 的帖子

多謝你~~佢都有,不過一時時啦~~

大宅

回覆 coyi_lam 的帖子

咁你老公肯主動幫你都好~

大宅

回覆 cakoleung 的帖子

我都係25/12~我諗住呢個星期四,五先去BOOKING~重有位嗎?

禁止訪問

畀面勳章

引用:回覆 coyi_lam 的帖子 咁你老公肯主動幫你

大宅

11816 發表於 12-4-23 14:47
報到!edd 02/12! 8w2d la! 仲係成日想嘔,宜家夜晚嘅sickness 嚴重過朝早,好奇怪!大家有無頭暈頭疼?有 ...

me too, edd 5/12

同你一樣..嘔到七彩..., 你嘔吾嘔得出呀

子爵府

kf520 發表於 12-4-23 15:47
我都係!噚晚同c6嘈完喊左成晚!今曰返工成曰都想喊!但唔想嚇親同事,所以忍住呢段曰子真係辛苦!又 ...

同病相憐,有苦自己知,我同你CASE 一樣~!
c6 仲怕我有大肚公主病,所以乜都唔幫我做,
你放心,做到既我一定做,
不過撫心自問,我的脾氣真的差過做女時....
唯有自己警惕

禁止訪問

引用:回覆+cakoleung+的帖子 我都係25/12~我諗

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+cakoleung+於+12-04-23+發表

男爵府

回覆:預產期十二月嘅準媽咪

已經book左5/22去聯合做第一次檢查,因為阿姨喺婦產科度做,佢幫我安排好晒,佢話呢段期間唔需要去見醫生,但如果想令自己放心d,想睇心跳都可以自己喺出面照超聲波,因為醫院唔會咁早幫我照喎!而家仲考慮緊5/10照唔照好,因為我驚嗰日仲未有心跳!

複式洋房

報到~edc: 3/12/2012, 剛剛8wk....

男爵府

kf520 發表於 12-4-23 15:38
報到!預產期24/12!新手請多多指教!我發覺呢幾曰開始有d情緒病!成曰都唔開心,諗諗下就無端端喊!c6又唔 ...

呢個B係咪你地PLAN咗預期的?唔係點解成日唔開心呀, 你擔心D乜?

負面情感真係好影響你同個胎家, 放鬆D先, 有乜嘢上嚟一齊分享下, 傾下分担下呀!

男爵府

HIHI, 現在才知有呢版, 報到先
我預產期都是12月, 但實際日期要等照到閃閃才知道
我計劃在QM生, 但還未決定是公家, 還是私家, 也未決定做產檢會不會只在公家做
總之, 我現在是一舊雲, 大把野擔心

男爵府

都係等唔切下星期返政苦E院到CHECKING, 同老公決定咗明天去返私家E生到再照, 拎埋証明, 星期五再返東區排檢前檢查

明天又見到BB啦, 超開心

男爵府

引用:我3/30先排卵,所以今日先係4w咋,我將會排

原帖由 CFNgai 於 12-04-23 發表
我3/30先排卵,所以今日先係4w咋,我將會排聯合
報到先, 我都係十二月新手媽媽, 你終於決定左聯合生喇?會返外家待產嘛? 我地差唔多,可能到時會見到, 咁你上左聯合排期未呀?

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我呢個第三胎喇

別墅

Hihi, 各位12月媽媽,我EDD係3/12,so far都無嘔,不過勁攰勁眼瞓,成日都吾想番工,公司又安排出trip, 無奈!

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:macmacmaggie 的帖子

我都就5 week, 第二胎,暫時無嘔,但我成日都有少少絞m痛咁,之前夜晚仲有一兩次好似好絞肚痛咁,好驚呀

男爵府

引用:Quote:原帖由+CFNgai+於+12-04-23+發表我3/

原帖由 edsfamily 於 12-04-23 發表
報到先, 我都係十二月新手媽媽, 你終於決定左聯合生喇?會返外家待產嘛? 我地差唔多,可能到時會見到, ...
我應該唔會返外家待產啊!因為地方細,同埋無舒適嘅床位俾我休息啊!我都未知預產期係幾時,可能會去到十二月尾都未定呢!

男爵府

引用:Quote:原帖由 edsfamily 於 12-04-23 發表

原帖由 CFNgai 於 12-04-23 發表
我應該唔會返外家待產啊!因為地方細,同埋無舒適嘅床位俾我休息啊!我都未知預產期係幾時,可能會去到十二 ...
我都未知, 依家都係自已計, 可能同你差唔多, 我五月四先去睇醫生, 到時就知 分分鐘係一月tim ar

首頁
12345...17

尾頁

跳至