跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 慈雲山媽媽會續續集 (Part 3)

april_mouse & eat

你吔會報上午/下午/全日班? 我想報上午. 因為我有人喺屋企睇住.

複式洋房

大B_mama_小B:

我多數會讀全日, 因唔想佢在99家, 又學唔到野, 又種壞。
我唸佢在學校時間長一些, 會學得更多。

我問過沙崙堂, 如果返全日, 便會方便上課餘興趣班, 因唔需要放學返到家後又要再回校上興趣班。

侯爵府

小b&媽媽,
真係好耐無傾啦, 小b囡好嗎? 滿月未? 你身體好嗎? 幾時番工?

侯爵府

april_mouse,

唔怪之得啦, 我2:00就到, 4:00走左啦.你對間學校印象如何?
april_mouse 寫道:
worry:

我昨天不見到你, 你幾時到呀? 我約4點才同我囡囡到。

侯爵府

ALL,

我見大家揀選的幼稚園,有區內區外,但區內都會選沙崙堂,個個都話沙崙堂好, 但點解每級只開得一班,每班人數都很少呢? 有無人可以解答我. THANKS!

大宅

worry,
你好!點解每級只開得一班?如果你有參觀過沙崙堂,你會見學校其實不算細,每一間課室都很大,小朋友有足夠活動空間,但課室數量約6間,剛好每班一間課室.

至於每班人數都很少呢?相信是因TWS幼稚園多,家長多選擇LA.

雖然每班人數不太多,但另一個角度:師生比例理想,好像我囡囡全日班現約有7個小朋友,師生比例=1:7,甘咪仲好.

worry 寫道:
ALL,
個個都話沙崙堂好, 但點解每級只開得一班,每班人數都很少呢? 有無人可以解答我. THANKS!

複式洋房

WORRY:

我囡囡話鍾意, 但我覺得課室比"安強"細。

侯爵府

connie,

多謝你解答我! 請問你有無去過恩恩樂趣參觀? 同沙崙堂比, 邊間大呢? 另沙崙堂有否外籍老師教英文? 不過, 我4�11都會去多d了解呢間學校, 到時你會否出現?
connielam 寫道:
worry,
你好!點解每級只開得一班?如果你有參觀過沙崙堂,你會見學校其實不算細,每一間課室都很大,小朋友有足夠活動空間,但課室數量約6間,剛好每班一間課室.

至於每班人數都很少呢?相信是因TWS幼稚園多,家長多選擇LA.

雖然每班人數不太多,但另一個角度:師生比例理想,好像我囡囡全日班現約有7個小朋友,師生比例=1:7,甘咪仲好.

[quote]
worry 寫道:
ALL,
個個都話沙崙堂好, 但點解每級只開得一班,每班人數都很少呢? 有無人可以解答我. THANKS!

[/quote]

侯爵府

april_mouse

我囡囡又係話鍾意, 因佢見到亞占同亞笨.

不過, 我就唔覺得有咩特別令我會報呢間,在open day, 我只係睇到個校舍環境, 至於功課或其他, 我都一概睇唔到.
該用戶已被刪除

男爵府

worry,

可立拎form既事, 我已經拜託左囡囡既同學仔媽咪, 因為我平時日間都去唔到可立既!! 唔該晒你先!!

catmiecatmie,

你終於變到色喇! 恭喜晒~!! 好簡單係咪!!

男爵府

小B&媽媽,
你要休息多d, 訓多d床~ 唔好企咁好~!
襯呢段日子要進補多d, 食多d鹿尾巴果d, 對條腰都好架!

侯爵府

小B&媽媽,

咁你都算生得好舒服BOR.  你不如飲多D水睇下有無好轉,我個時又係咁開始,根住就發燒入院, 原來我係因缺水引致腎發炎,所以腰骨痛,再引申發燒.

你公司咩事地震呀, 我公司又係呀, 后天會有一批人離開, 下個月又有人要走, 我都唔知自己可以做幾耐. :-( :-(

侯爵府

hI_baby,

洗咩唔該, 我都幫唔到你.
hi_baby 寫道:

worry,

可立拎form既事, 我已經拜託左囡囡既同學仔媽咪, 因為我平時日間都去唔到可立既!! 唔該晒你先!!

大宅

大B_MAMA_小B
請問你去邊間禮賢,我早兩星期去過樂富禮賢,覺得嗰間唔係咁好,
28/10我都會去可立,大約9:30會去到

男爵府

簡直估唔到o甘簡單 lor

hi_baby 寫道:

男爵府

worry~
點解你公司會大地震? 咁點算? 呢家你公司剩番幾多人?
不過通常a/c係最遲果批走既~!
你有冇諗過呢家搵過份? 你響呢間公司做左好多年咩?
有冇一大畢拎番~?

大宅

worry
不同客氣! 你去過恩恩樂趣參觀過下,去年因校車的安排不好而放棄恩恩創意,故沒有去開放日,同沙崙堂比,邊間大呢?好似差不多,不好意思,我都不太清楚. 你要問清楚恩恩創意的免費校車能否到你家樓下及大概上下車的時間.

沙崙堂有外籍老師教英文,同正校share,一星期教1日左右,其餘時間本地老師用英文光碟教材教小朋友英文.又有1個普通話老師教普通話.

我正考慮緊4�11可能都會去開放日,到時希望見到你la.
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至