全民熱投

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

有同感呀
原文章由 DaisyDaisy 於 08-5-5 14:48 發表
一眼見到寶寶真係好感動o架!果一刻感覺係. 好開心, 我做咗阿媽.............

大宅

當我第一次同bb隻手隔住肚皮接髑
(不過都唔知係其實佢隻手仔一或腳仔囉)

男爵府

我睇你地啲留言都睇到好想喊呀... 依家個肚4個幾月大, 暫時最感動係第一次照超聲波見到bb成咗人形, 手仔腳仔郁下郁下咁, 可能因為之前睇仲係得粒米, 無諗過佢會大得咁快同郁來郁去, 所以忍得好辛苦終於都忍唔住係咁喊...

別墅

第一次懂得u起個小咀要同您錫錫 ! 唔 ! 諗起都好冧好甜 !

大宅

之前有D媽咪話小朋友既每個第一次都好感動, 我都好認同, 包括佢第一次駁我咀, 因為佢識駁我咀, 代表佢識得用個腦自己諗野, 有自己既思想, 但當然希望佢第日唔好成日駁我地咀啦 .

不過我自己個囡囡最最最令我感動係佢第一次返學, 雖然係BB班, 但見到佢著住校服, 好似大個左好多, 真係好感動, 感動到我陪佢上堂時都眼濕濕 .

男爵府

好媽媽勳章

半身麻醉生bb時....佢一出世聽到啞~啞~啞~既聲音未見到bb...已經感動到喊

禁止訪問

侯爵府

ME TOO!!!!!!!!
原文章由 小蘅媽媽 於 08-5-5 14:19 發表
第一次成功埋身飲人奶....

男爵府

原文章由 朱朱bb 於 08-5-7 00:17 發表
半身麻醉生bb時....佢一出世聽到啞~啞~啞~既聲音未見到bb...已經感動到喊

我兩個bb都係第一眼見佢哋時, 都感動到喊 , 嗰一刻的情景到家陣都仲記得好清楚

別墅

Me too.

I burst into tears when I saw my son in his uniform with other children on the 1st day of his nursery class. It was kind of feeling that my son is no longer a BB, but has embarked another stage of his life.

原文章由 薳然媽媽 於 08-5-6 23:18 發表
之前有D媽咪話小朋友既每個第一次都好感動, 我都好認同, 包括佢第一次駁我咀, 因為佢識駁我咀, 代表佢識得用個腦自己諗野, 有自己既思想, 但當然希望佢第日唔好成日駁我地咀啦 .

不過我自己個囡囡最最最 ...

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我第一次抱住自己個bb,真係諗唔到咁就生咗個人仔出嚟,果一刻我感覺到生命嘅奇妙....

別墅

我生完亞b, 第二朝係餵奶房, 係姑娘手接過亞b時, 好感動有流出眼淚, 到現在我仍然記得這種感覺, 我想我一生都記得 !

男爵府

囡囡第一次說:媽媽,我好愛妳! 同話以後我老左會照顧我.
原文章由 katchsy 於 08-5-7 00:50 發表
我都係呀!

大宅

我都係呀!

原文章由 C.C.Ho. 於 08-5-7 11:13 AM 發表

我兩個bb都係第一眼見佢哋時, 都感動到喊 , 嗰一刻的情景到家陣都仲記得好清楚
http://hk.myblog.yahoo.com/tammychan-28

複式洋房

Exactly same as me .....

" 佢一出世聽到啞~啞~啞~既聲音未見到bb...已經感動到喊 "

大宅

第一次o係學校聖誕表演, 雖然個個小朋友都有份上台表演, 但係o係o個刻鐘覺得好感動
原文章由 feona 於 08-5-7 18:50 發表
Exactly same as me .....

" 佢一出世聽到啞~啞~啞~既聲音未見到bb...已經感動到喊 "

大宅

兒子尚小, 好多階段都未經歷到

大宅

第一次聽到佢喊聲 (從肚中拉出來時---半麻開刀)

大宅

媽媽最感動的第一次...

生產之前,痛到拿命 .凍到血管閉塞, 但當囡囡一生出來,見到佢嘎時候,所有痛楚已忘記得一干二淨,只挂住忘住囡囡 ,留意住佢每一個動作,當佢仆住我心 口嘎時候,果一刻,感覺好奇妙,深情地忘住囡 囡傻笑,呵呵..好幸啊... ..
九龍區mtr

男爵府

回覆 #1 BK_EDITOR 的文章

我太深近視,又唔俾帶眼鏡,姑娘攞過黎都睇唔清佢地個樣呀

首頁
23456...7

尾頁

跳至