跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 jlam 於 08-7-29 18:29 發表
個大仔放一放summer成個人大件左, 個pat pat 都圓左, 睇見佢覺得好好笑

有咩妙方谷肥佢呀?

子爵府

畀面勳章

catmie:
你睇, 今日一開part七, 已經61個post, 啊啊啊

侯爵府

CONGRATUATION!
原文章由 jlam 於 08-7-29 18:23 發表
音小收左我個仔啦, 安落哂, at least 有野響手先

侯爵府

JLAM

我個囡依家就係用緊呢隻沖涼油, 同LOTION搽身, 不過, 買左隻馬油后, 我就暫時用住馬油查身, 都幾好BOR, 係呢個MOMENT, 我囡無再叫痕LA, 不過, 有時都會痕吓, 但只要一查, 又O.K.啦, 所以, 暫時都O.K, 你努力D同囝囝TRY LA
原文章由 jlam 於 08-7-29 18:25 發表
Worry,
我比個細仔用左demaveen, 都好似幾好咁呀, but 都係要食下prition 先得

侯爵府

JLAM

麻煩你出年暑假記住早D提我呀? 因我都想報, 但又大頭蝦
原文章由 jlam 於 08-7-29 18:26 發表
音小d summer course 真係好得, 個仔同個女都上得好開心, 最緊要係平ah ma, 真係arm 哂我! This week 比佢地take a break, august 再黎過

侯爵府

咁你決定左2個囝搭校車定都係自己揍番學呀?
原文章由 jlam 於 08-7-29 18:30 發表
細仔9月都開學啦, 有d緊張, 佢仲係好bb咁, 有少少擔心老師點同佢溝通到

男爵府

唔緊要, 我地要好似長篇劇o甘, 長開長有, 放心 !!

原文章由 grace_xian 於 08-7-29 22:17 發表
catmie:
你睇, 今日一開part七, 已經61個post, 啊啊啊

子爵府

畀面勳章

原文章由 catmiecatmie 於 08-7-30 08:56 發表
唔緊要, 我地要好似長篇劇o甘, 長開長有, 放心 !!

子爵府

畀面勳章

jlam:
可否講多小小, 點解你認為佢哋會覺得interesting?
係咪你從細個就帶佢哋去睇classical music呢, 盡管我認為呢啲活動好有益, 但唔sure小朋友是否中意, 所以都無培養囝囝參加活動。
有一次我帶佢去尖沙咀藝術中心去睇大厅的免費多元化音樂活動, 佢聽一陣就無耐心, 魔術就睇到笑晒口, 真係無藝術細胞
原文章由 jlam 於 08-7-29 18:27 發表
我地會去睇一個classical music au concert, 係葉詠詩crossover mudull, 8月頭開始響city hall, 我估都interesting架

伯爵府

好媽媽勳章

冇架, 冇特別谷佢架, 不過佢一好食好sleep就會肥架啦, 唔洗返學佢sleep 得多左ma
原文章由 Bone-Bone 於 08-7-29 18:38 發表

有咩妙方谷肥佢呀?

伯爵府

好媽媽勳章

Most likely 我都係會自己帶先, until 太辛苦先 give up lor
原文章由 worry 於 08-7-29 23:04 發表
咁你決定左2個囝搭校車定都係自己揍番學呀?

伯爵府

好媽媽勳章

, 下年又早d, but next year, 2個大既都夠年紀enroll 教協果個, 咁我都會比教下既
原文章由 worry 於 08-7-29 23:03 發表
JLAM

麻煩你出年暑假記住早D提我呀? 因我都想報, 但又大頭蝦

伯爵府

好媽媽勳章

馬油真係幾好架, 又唔oily, 不過, 我大仔用就好, 細仔好似有d allergy, 好似出點點, 所以我stop 住先, 細仔用dermaveen, 大仔用馬油 …… 大家都work hard , 大多少少會好d架啦
原文章由 worry 於 08-7-29 23:01 發表
JLAM

我個囡依家就係用緊呢隻沖涼油, 同LOTION搽身, 不過, 買左隻馬油后, 我就暫時用住馬油查身, 都幾好BOR, 係呢個MOMENT, 我囡無再叫痕LA, 不過, 有時都會痕吓, 但只要一查, 又O.K.啦, 所以, 暫時都O.K, 你努力D ...

侯爵府

jlam

你有無睇我之前既POST姐, 如果有睇, 比D意見我啦, 不過我都唔多講啦, 費事比人話長氣, 見到面先同你申吓!

侯爵府

JLAM

但我朋友講一件野我又唸起你啦, 因都燒到你, 就係我講平時係街見到D FUNNY野或食物, 20元有找既, 如果囡囡叫到我買, 我會毫不猶豫咁買一件比佢, 多就唔得啦.

侯爵府

JLAM

仲有, 係街見到D LAU蛋機, 我都唔太比佢LAU, 太浪費金錢啦, 但LAST SUN去到MEGA BOX, 佢地有個叮噹展, 5樓成層都擺晒D LAU 蛋機, 囡囡好想LAU, 我反對, 但囡囡好堅持, 咁我又唔會咁絕, 就同佢約法三章, 只可LAU一次, 無論LAU到咩公仔都好, 囡囡答認, 仲話呢到隻隻公仔佢都鍾意, 咁就比$10佢LAU, LAU完就走啦, 最后, 囡囡話番比我聽, 好彩比佢LAU到多拉美咋, 因佢最討厭大雄同技安, 頭先佢幾驚真係LAU到佢地, 如果係, 都唔知點算好, 因只係可以LAU得一次. 我覺得咁對囡囡都好正常, 唔係有問題呀.

伯爵府

好媽媽勳章

Classical music 多數都係招待6or 以上既小朋友架, 即係話佢地呢個age 先係arm arm 入門, 你唔洗咁心急, 如果你想培養佢呢方面既興趣, 可以睇d音樂劇, 有唱歌跳舞同對白, 佢地會有興趣d, 今次呢個係crossover mcdull, 會真係有隻mcdull 走出黎, 內容係大約講訓練唔叻既mcdull 做一個古典音樂家, 當中會有d mudull woo lung 野咁 …… sounds interesting, 上年葉詠詩係crossover 詹瑞文, 又係好好笑架, 我暫時係會同佢地去睇d佢地會明, 又有d娛樂性既, 咁佢地先有興趣, 唔會下次一詰去concert 佢地就擰哂頭咁lor
原文章由 grace_xian 於 08-7-30 09:49 發表
jlam:
可否講多小小, 點解你認為佢哋會覺得interesting?
係咪你從細個就帶佢哋去睇classical music呢, 盡管我認為呢啲活動好有益, 但唔sure小朋友是否中意, 所以都無培養囝囝參加活動。
有一次我帶佢去尖沙咀藝術中 ...

侯爵府

JLAM

但我朋友就好堅持話我唔啱, 應該唔比佢LAU, 呢D係好無聊既野, 如果小朋友堅持要LAU, 你唔好比佢, 有佢哭, 叫, 嘈, 自己就走埋一邊, 等佢STOP, 然后同佢解釋, 我朋友到呢刻都唔比個仔LAU蛋, 買街邊D無謂野, 同一年可能只比個仔去一次冒險樂園咁咋, 但我真係唔想同佢ARGUE呢D野, 睇來我同佢個觀點真係有小小唔同, 要ARGUE, 就可能無朋友做啦.

侯爵府

JLAM

我朋友就話呢D係要從小TRAIN佢, 唔可以比佢要咩就咩, 不然害左個小朋友, 我唸比佢地玩呢D野, 係現代社會好NORMAL, 差不多每個小朋友都有TRY過, 如果無TRY過, 反而覺得奇怪.

我知你就成日同D小朋友咁樣玩, 但我又唔覺你教得D小朋友好差, 所以我覺得太嚴係現今就有點那個, 點解唔你TUM吓我, 我又TUM吓你, 大家味開心D, 有咩心事都可交流吓. 咁先似正常母女既関係, 當然太過份既要求緊係唔比, 我都會CONSIDER嫁, 你認為我咁既作風啱唔啱, 呢D是否叫縱容?

侯爵府

我媽對手指頭成日爆裂, 我都同佢搽, 依家滑番LU, 我妹THIS WEEK會過去, 我叫佢如果UNDER YEN2,000, 幫我買5合
原文章由 jlam 於 08-7-30 10:01 發表
馬油真係幾好架, 又唔oily, 不過, 我大仔用就好, 細仔好似有d allergy, 好似出點點, 所以我stop 住先, 細仔用dermaveen, 大仔用馬油 …… 大家都work hard 啦, 大多少少會好d架啦
...

首頁

尾頁

跳至