跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有無住海濱/海灣媽咪呢?

Shan,

卓 b好叻喎, 爬吓爬吓就會爬得好好架啦, 仲會爬得好快周圍攪野tim, 到時就要睇實佢啦!!

子爵府

Mrswong,
佢四個月開始已經有食糊仔, 六個月之後就食粥仔, 到依家都只係一日一餐粥, 因為我放工返去無煲粥比佢食呀, 佢爬得唔快, 係好慢o個隻, 不過我諗o岩o岩學爬係咁架喇....好似mandymfl 咁講到佢爬得快就真係要睇實佢咯~~~

我依家搵緊工人呀, 我都唔知請菲定印好, 因為我黎緊二月會返新工, 時間好長, 假期又少, 所以一定要請返個人黎睇住卓 b 喇...真係好擔心會請到個唔好o既, 就有排煩~~~

男爵府

SHAN

PM 0左D資料比你.

其實請印/菲都是一樣, 睇你好唔好彩. 我請0左菲. 是朋友個工人介紹, 未來過香港打工及沒有家庸經驗. 好彩有呀媽及奶奶來幫忙, 唔係我一定傻 ?-(
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

子爵府

Mrswong,
真係唔該晒你~~~

係呢, 你個菲咁快到左喇??? 其實我依家都幾煩, 二月頭返新工, 一定要快手請到工人, 我依家都仲未知請印定菲好, d 人又話印乖 d 純 d, 但蠢 d, 菲精 d, 醒 d, 但又怕佢會出古惑, 所以真係好擔心, 今日都去間 agent 度拎左 d 資料, 真係好難揀, 所以真係好頭痛~~~

男爵府

SHAN

工人未到, 要一月才到. 現等緊人民入境事務處批. 你現在是否請正價工人呀? 你格離屋有無工人呀? 如有就請相反的, 因如是同鄉你不在的時間, 佢地就會時常傾計.
印庸不用每星期日或勞工假都要放假, 所以比較方便, 菲庸就唔得. 我格離屋之前是用菲激到佢死, 現時用印, 她說比效聽話. 我之前都諗住請印, 但朋友個工人的妹妹想來港打工, 我見佢家姐幾好, 佢又應誠會教, 所以就請.
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

子爵府

Mrswong,
我諗應該會係正價, 因為轉左新工, 人工高 d, 應該勉強都可以應付到, 我只希望請到個好o既工人, 我可以專心做野, 搵多 d 錢, 咁就會好 d, 如果唔係都會好辛苦~~~
我就係煩呢樣, 好多人都話印聽話 d, 純 d, 菲就醒, 鍚 bb, 所以我都唔知點好呀, 好煩呀~~~去 agent 度睇過 d 相又唔知點揀, 不過我諗我首先都係要搞清楚到底請菲定請印好~

男爵府

Shan,

請左工人你同你老公咪唔洗咁辛苦, 希望你請到個好工人, 愛錫bb!!

子爵府

mandymfl,
係呀, 希望真係請到個好工人啦, 因為我轉左新工, 時間長左, 無依家咁多時間架喇, 所以真係靠個工人咋~~

男爵府

Shan ,
你請工人 ... 你又二月返新工作 , 真係要快快搵啦 !
申請fresh 工人要三個月呀 ! 除非你請 hk 現醒就可以快 d !

男爵府

mandymfl ,

呀 ! 盈盈真係又幾靚女wor !

子爵府

lala1125,
bk 有媽咪介紹左間比我, 佢可以一個月到, 但只係得菲揀, 我依家都揀緊, 自己真係擔心得太多喇, 諗前諗後猶豫不決......

男爵府

Shan ,

我想搵印印 ..... 菲.... 我而家唔會考慮住 . & 好多人話菲會後台勁.

男爵府

Shan, lala,

我無請工人, 暫時都唔諗著請, 所以唔識搭咀!! :mrgreen:
盈盈真人唔靚架! 幾時可以大家見吓面呢? 大家幾時得閒去公園一齊玩呀?

男爵府

Shan & Lala1125

如果你們的agents 費不包括勞保的話, 我格過最平是道亨保險約$600幾蚊兩年. BK主版都有得登記.

菲的勢力在港比印強好多, 我hubby的同事, 工人到港後才知道她的手指尾有缺陷, 又要照顧個bb. 個同事就炒左個工人.
點知比個工人知道為咩事炒佢, 就告佢殘疾歧視 , 最後連她在港逗留等侯判決的住宿+所有倍償共十幾萬元.
所以要小心, 要睇清楚問多幾間agents.

男爵府

mandymfl, shan, lala

等埋我孖b呀!!!!!! 盈盈仲話唔靚!!! ?-(
你要求真高.

子爵府

lala,
你所講o既野我都擔心左好耐, 但因為我無乜時間睇住佢同埋教佢, 所以都係請個醒 d o既, 請個未黎過香港希望好 d 啦~~

Mrswong,
係呀, 我都覺得呢間係最平, 你朋友個 case 都好慘呀, 最衰都係間 agent, 點都應該話比人知嘛~~

mandymfl,
係囉, 幾時約埋一齊落去吹吹水呢?? 我多數星期六都會落去, 但聽日約左人, 下星期又聖誕喇~~

男爵府

Shan ,

我搵左個 yan yan ..... 因為 fresh .... 都真係要三個月先到 . 如果你搵d ... 好似現醒快唔快 d 呢 ?

男爵府

lala & shan

你地記得唔好比工人自己落街, 我隔離的印印沒有許可下帶bb到公園(平台), 個主人打電話返家沒有人聽 (已一小時), 就返家仍然沒人, 到平台公園見到個工人掛住同d同鄉傾唔理bb (bb約兩歲多d). 個主人激到死. 所以佢提我叫小心.

男爵府

有機會 , 我地 gathering .... 千奇唔好比佢地見面呀 !
始終 , 第一次同外人相處 .... 真係要學習 ...唉 !

mrswong ,
呀 ! 係呀 ! 你新請o既工人乜野 backgroup 呀 ! 幾歲呀 ? 結婚未呀 ?

男爵府

lala

無特別呀! 朋友個工人介紹, 27歲, married, 有兩個小朋友.
因她未來過香港打工, 估計會比較馴良.

首頁

尾頁

跳至