家庭理財

跳至

首頁
23456...21

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

tictactoe 發表於 20-10-28 10:01
我以指紋入螞蟻OK

等佢主動打嚟唔知要等幾耐, 你打電話去客服度核對資料啦, 會快啲架

伯爵府

bmuimami 發表於 20-10-28 10:17
開咗四間
覺得mox最好用
我都覺得 MOX 幾好

伯爵府

呢個帖好好呀多謝樓主分享

一直心思思想開虛擬銀行,但又覺得好複雜,又有啲擔心安全問題,睇完呢個帖即刻攞手機開咗Mox,好快開到戶口,感覺幾好幾易用 仲有,我一take過影到身分證估唔到咁順利

伯爵府

uglytwins 發表於 20-10-29 06:02
呢個帖好好呀多謝樓主分享

一直心思思想開虛擬銀行,但又覺得好複雜,又有 ...

伯爵府

tictactoe 發表於 20-10-28 10:01
我以指紋入螞蟻OK

啱啱見到有新嘢,通過 ZA bank 賬戶完成 陸金所香港 開戶入金,抽 ibond 有多1500 Aisa Miles 優惠,ZA bank 都好進取

伯爵府

bmuimami 發表於 20-10-28 10:17
開咗四間
覺得mox最好用

ZA bank 都好進取 ,依家用 ZA bank 嗰張消費卡簽 $1 以上就可以抽 iphone

水晶宮

catcat@cat 發表於 20-10-29 10:28
ZA bank 都好進取 ,依家用 ZA bank 嗰張消費卡簽 $1 以上就可以抽 iphone

...

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

elderberry 發表於 20-10-12 21:41
講真虛擬銀行你地够膽放錢落去做定期嗎?我最多放5萬,冇乜信心

50萬內 有安全線 50萬以上就 有咩事最多賠返50萬。。 所以放50萬當定期 拿下息 平時又可當消費用

大宅

回覆樓主:

想問樓主。。 手機有冇安裝防毒 定信得過個app的安全

伯爵府

希陳 發表於 20-10-30 09:57
想問樓主。。 手機有冇安裝防毒 定信得過個app的安全
我手機有安防毒呀, 不過唔知手機嘅防毒實際有冇用...

所以都係要自己多加小心,
- 唔好用公眾 wifi 登入手機銀行 app
- 最好綁定手機用生物認證登入, 減少被人盜用密碼嘅機會
- 開咗提示功能, 確保一有錢轉出/轉入就即刻收到通知

大宅

catcat@cat 發表於 20-10-30 11:22
我手機有安防毒呀, 不過唔知手機嘅防毒實際有冇用...

所以都係要自己多加小心,

一係唔用,如果用防毒就最好要比錢果d 之前睇新聞話免費果d其實都會唔安全

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

catcat@cat 發表於 20-10-12 19:13
全部上星期開嘅 , 同大家分享吓用後感:

開戶:

哈哈! 你勁d! 我開左4間! 之前覺得livi廢, 後來用佢張virtual銀聯咭比錢有獎抽, 好過alipay! 不過只係部分舖頭用到
我都覺得開戶影id最辛苦
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 20-10-30 14:53
哈哈! 你勁d! 我開左4間! 之前覺得livi廢, 後來用佢張virtual銀聯咭比錢有獎抽, 好過alipay! 不過只係部分 ...

ZA 張卡最近都好抵用,網上簽賬 6% 回贈

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

catcat@cat 發表於 20-10-30 15:48
ZA 張卡最近都好抵用,網上簽賬 6% 回贈

未用過
放下自在

大宅

回覆樓主:

請問有冇人開左中信?

大宅

請問ant 是否每月1號月結? 我上個月廿幾號存入20,000, 到今日都睇唔到有息

伯爵府

johnwooo 發表於 20-11-2 08:38
請問ant 是否每月1號月結? 我上個月廿幾號存入20,000, 到今日都睇唔到有息

多謝樓下JM提醒, ANT 存款寶係每日派息, 但佢啲錢要放存款寶先至高息, 活期好低息, 所以如果你只放兩萬就算日日派息可能派咗都唔覺, 你睇清楚你放咗邊喎, 所以我成日話 ANT 樣樣都麻麻地

2. 客戶如何查閱活期儲蓄賬戶或「存款寶」賬戶月結單?

本行會為所有客户提供電子月結單,客户可以通過本行的應用程式查閱。 電子月結單週期為每月一號至每月最後一日。 每個月的電子月結單會在下個月的五號提供,本行向客戶提供電子月結單後,會有短訊通知作出提示。電子月結單格式為PDF檔。 客戶若有需要,可下載相關軟件以便閱覽或列印PDF格式電子月結單。

水晶宮

johnwooo 發表於 20-11-2 08:38

Ant係每日派息架

伯爵府

DonnieBB 發表於 20-11-2 09:18
Ant係每日派息架

係喎 ANT 存款寶每日派息, 但放活期好就低息架, 要放存款寶先至高息

update 返先:-
ANT(存款寶) 每日派息
MOX 每日派息
ZA 1號派息
airstar 1號派息
PAO 2號派息

大宅

catcat@cat 發表於 20-11-2 09:01
多謝樓下JM提醒, ANT 存款寶係每日派息, 但佢啲錢要放存款寶先至高息, 活期好低息, 所以如果你只放兩萬就 ...
乜咁架, 其他都係一入就入左saving, 佢又要再轉,多謝提醒, 我真係去左活期, 請問點轉過去存款寶?

首頁
23456...21

尾頁

跳至