跳至

首頁
23456...15

尾頁

複式洋房

原帖由 hitomiykk 於 2010-6-3 21:48 發表

唔好意思..雖然我係第2胎...但係我第1胎係12WKS先去照....所以唔知咩叫胎LONG....我想問見到個胎LONG 會唔會見到佢有心跳架?
因為我今日BOOK左呢個星期6去私家產檢....THX ...

見到胎long..基本上係唔會"宮外孕".未見到心跳咖...
我17/6咗照(7wk)..dr.話一定要見到心跳

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 OMbaby 於 10-6-4 11:04 發表

見到胎long..基本上係唔會"宮外孕".未見到心跳咖...
我17/6咗照(7wk)..dr.話一定要見到心跳

TKS~
我擔心唔知咩事...因為呢2-3日,我下腹成日拿住拿住痛...有時連大動作D 都會痛....我上一胎無D咁既事架...所以BOOK左聽日(5W3D)去照下睇下咩事....我明白個個孕婦早期懷孕都會下腹抽下抽下...但係我上胎未試過,所以比較擔心~

大宅

原帖由 hitomiykk 於 10-6-4 11:14 發表

TKS~
我擔心唔知咩事...因為呢2-3日,我下腹成日拿住拿住痛...有時連大動作D 都會痛....我上一胎無D咁既事架...所以BOOK左聽日(5W3D)去照下睇下咩事....我明白個個孕婦早期懷孕都會下腹抽下抽下...但係我上胎未試過 ...

hi hitomiykk,
你係唔係29/4 M day1呀...如果係....你同我一樣呀...我都未去照呀....你預產期幾時呀....

男爵府

原帖由 yukisomiss 於 10-6-4 12:36 發表

hi hitomiykk,
你係唔係29/4 M day1呀...如果係....你同我一樣呀...我都未去照呀....你預產期幾時呀....

HI...
我係28/4 M day1
預產期 2-2-2011啊

大宅

Me too, 29/4 Last Day m, 約了上一胎的醫生, 都要約到2X號先有得睇第一次, 我本來都想約pwh 照oscar, 不過既然加了價, 咁在自己醫生度做仲好, 唔駛走來走去, 都未問她有無加價, 政府都未book, 遲d睇完再book.

別墅

原帖由 hitomiykk 於 10-6-4 11:14 發表

TKS~
我擔心唔知咩事...因為呢2-3日,我下腹成日拿住拿住痛...有時連大動作D 都會痛....我上一胎無D咁既事架...所以BOOK左聽日(5W3D)去照下睇下咩事....我明白個個孕婦早期懷孕都會下腹抽下抽下...但係我上胎未試過 ...

係呀,我都係下腹成扯住痛,唔係話好嚴重,不過有d擔心囉。我第一胎,冇咩經驗,又要15/6先做第一次產檢,真係唔係好安樂咁囉。 而且呢兩日都頭暈暈咁,開始唔係咁有胃口,我之前每朝都飲一杯鮮奶,尋日開始諗起要飲奶都有d想嘔 唉,點算呢,驚bb唔夠營養呀~

大宅

原帖由 bearbee004 於 10-6-4 16:20 發表

係呀,我都係下腹成扯住痛,唔係話好嚴重,不過有d擔心囉。我第一胎,冇咩經驗,又要15/6先做第一次產檢,真係唔係好安樂咁囉。 而且呢兩日都頭暈暈咁,開始唔係咁有胃口,我之前每朝都飲一杯鮮奶,尋日開始諗起要飲奶都有d想嘔 ...

唔怕, 初初有d荷爾蒙唔同先會咁, 同味覺會敏感好多, 害喜是保護胎兒的一種方式, 三個月前食得少d唔怕, 第時追得番架

大宅

我今日5W1D, 仲未有你地講既害喜呀, 食得瞓得, 只係胸有D脹痛..... 點解我冇作嘔同頭暈?

原帖由 ccling69 於 10-6-4 19:43 發表

唔怕, 初初有d荷爾蒙唔同先會咁, 同味覺會敏感好多, 害喜是保護胎兒的一種方式, 三個月前食得少d唔怕, 第時追得番架

大宅

大家好! 我今日用捧check左,正式confirm~ 依家都係得2-3wk
我約左私家week5時照呀~

我近期子宮偏右位間中就會痛,
有時會痛得都幾犀利~
希望冇事啦~

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 ccling69 於 10-6-4 15:33 發表
Me too, 29/4 約了上一胎的醫生, 都要約到2X號先有得睇第一次, 我本來都想約pwh 照oscar, 不過既然加了價, 咁在自己醫生度做仲好, 唔駛走來走去, 都未問她有無加價, 政府都未book, 遲d睇完再book. ...

我都是29/4 LAST M,我上星期用棒棒CHECK有,醫生話無,今天去醫生度CONFIRM了有,令我擔心了一星期
我想問而家沙田區產檢是點攪?是不是要去PWH?一至五?時間?有人可答我嗎?

男爵府

hi..我岩岩星期6 去左照喇..見到胎long, 不過仲未見到心跳, 醫生話通常6wks 打後先會見到心跳, 所以佢叫我下星期再返去照過......

大宅

hihi~~ 我同你一樣呀, 28/4 M day1 , 上網check 預產期2月2日呢!! 明日去照ultra sound, 希望聽到心跳啦~

原帖由 hitomiykk 於 10-6-4 12:43 發表

HI...
我係28/4 M day1
預產期 2-2-2011啊

男爵府

原帖由 Carden 於 10-6-7 10:38 發表
hihi~~ 我同你一樣呀, 28/4 M day1 , 上網check 預產期2月2日呢!! 明日去照ultra sound, 希望聽到心跳啦~

你係第1胎定係第2胎呀? 我岩岩星期6去左照ultrasound, 照到胎long,仲未有心跳..醫生話下星期叫我再去照~

大宅

我係第一胎呀, 所以好緊張呢!!

大家都加油呢!!

原帖由 hitomiykk 於 10-6-7 11:10 發表

你係第1胎定係第2胎呀? 我岩岩星期6去左照ultrasound, 照到胎long,仲未有心跳..醫生話下星期叫我再去照~

大宅

原帖由 annafifi 於 10-6-4 23:47 發表
我今日5W1D, 仲未有你地講既害喜呀, 食得瞓得, 只係胸有D脹痛..... 點解我冇作嘔同頭暈?

人人都唔同, 有D人敏感D,

個胸脹都是害喜啦

男爵府

請問我上次 period Day 1 你29/4, 7/6用驗孕棒見2條紅線,是否代表有左 and 幾時要去醫生CONFIRM。 thanks!!!

男爵府

原帖由 tracyssbaby 於 10-6-7 16:05 發表
請問我上次 period Day 1 你29/4, 7/6用驗孕棒見2條紅線,是否代表有左 and 幾時要去醫生CONFIRM。 thanks!!!

嘩..好明顯你都係有左啦...你快d 去睇醫生confirm啦..等你返黎呀~

大宅

Hello, 各位, 我Last M 都係4月29日, 星期六買佐2枝棒驗都有2條紅線, 所以星期日走佐去睇普通醫生, confirm有佐, 佢仲寫佐醫生信比我, 我預產期係2月4日, 今日打去book埋C+, 6月19日睇, 因我係第一胎咩都唔識, 所以想問下大家, 如我想去廣華生, 是否需住址證明呢? 同有冇分星期幾同時間登記新症既呢?

男爵府

原帖由 雪晴25 於 10-6-7 22:52 發表
Hello, 各位, 我Last M 都係4月29日, 星期六買佐2枝棒驗都有2條紅線, 所以星期日走佐去睇普通醫生, confirm有佐, 佢仲寫佐醫生信比我, 我預產期係2月4日, 今日打去book埋C+, 6月19日睇, 因我係第一胎咩都唔識, 所以 ...

hi...~

你要帶住址証明,id card (如果你老公唔同你去,帶埋你老公id card copy去隱陣d), 醫生証明

大宅

原帖由 雪晴25 於 10-6-7 22:52 發表
Hello, 各位, 我Last M 都係4月29日, 星期六買佐2枝棒驗都有2條紅線, 所以星期日走佐去睇普通醫生, confirm有佐, 佢仲寫佐醫生信比我, 我預產期係2月4日, 今日打去book埋C+, 6月19日睇, 因我係第一胎咩都唔識, 所以 ...

HIHI....你要快D 去BOOK 了....我同你LAST M 一樣....預產期都係4/2呀.....第一次政府產檢要係12/8....我都係係廣華生啊.....

首頁
23456...15

尾頁

跳至