跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 1月媽媽新聊天室~~

m琳琳 寫道:
我出街食野喇~~
晏d先再上黎啦~~
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

侯爵府

我又入黎先...
琳琳:
我出得門口喇!!

大宅

隻藥名係:CHLORPHENERAMINE
我BB出世時都係得5.5磅咋,佢係ICU訓左七日先出院,
因為細菌感染.所以我一直都好怕見到佢病. :-( :-(
shirleyauhc 寫道:
係呀政府會話你沒野都俾bb住醫院家,我都試過,你知唔知bb食咩藥名呀,知話我知俾我睇下ok唔ok,我幫下你,佢唔舒服好慘要住醫院你好心痛家,我winky一出生醫院沒同佢住箱仔,佢低溫証住醫院我都訓唔到,一味喊呀

大宅

版主

我唔係住屯門架.. 不過我睇你大頭相個樣...
都唔似好人喎...
m琳琳 寫道:
[quote]
yoko(蕃薯媽媽) 寫道:
Glady 果個係仔黎架

男女不分,你地好人有限..

唔好意思囉
我係一個好人黎架~~成個屯門都知架,乜妳唔知咩??
[/quote]

大宅

版主

Glady,

希望嵐嵐快d好啦. 而家咳得勁唔勁呀?

大宅

版主

個個都去晒街呀?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你個隻只係收NOSE水,咁咳呢佢唔會唔有細菌感染左你唔知呀,小心咳到氣管有事喎

大宅

yoko,佢咳起上來都好辛苦,所以僧嘔番之前食過o既藥/奶.我公司同事提我,佢鼻塞,所以唔肯用奶樽食奶.
我即訓打比我老公,佢就出去買支大針筒返來,諗住用此方法餵佢飲多D水份.如果開葡萄糖,應該開幾多份量呀,妳試過未呀?
Glady,

希望嵐嵐快d好啦. 而家咳得勁唔勁呀?

男爵府

[size=x-large]我返黎啦...........好鬼C眼訓[size=large]
又好鬼c肚餓
[img align=left]http://fanny.fujinets.com/food22.gif[/img]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

GLADY,
唔可以立亂俾葡萄糖佢飲家,佢得一隻藥食咩,喂你使唔使帶佢睇多次醫生呀

男爵府

今日我又煲粟米甘苟水.............

男爵府

GLADY
你可以叫dr.開D滴鼻....通鼻塞藥水.....仲有開支(開胃藥水)
梓逸.......上次都係咁先.........食好D.....奶

男爵府

個個都去晒街呀?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀,同埋叫醫生開d電解粉俾佢仲水飲保糖份啦
etyan 寫道:
[quote]
個個都去晒街呀?
[/quote]

男爵府

施晴媽咪 寫道:
[size=x-large]洗版?!
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

男爵府

係呀.......仲有開左支幫去大大藥水....
不過唔可以成日用呢支藥....怕佢唔識自己大大[quote]
係呀,同埋叫醫生開d電解粉俾佢仲水飲保糖份啦[quote]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我真係好想叫你來我度睇一次,我覺得你醫生開既藥未必幫到嵐嵐,攪到我都好擔心佢,你放心返去快d睇下佢須唔須要睇多次醫生啦,因為佢一隻藥只妖nose水同抗敏沒其他作用,沒錯你個醫生講都好,bb唔可以用太多藥,問題你咁講嵐嵐既情況,應該仲有藥可以幫佢

男爵府

做乜我返黎...就冇晒人架.... :tongue: :tongue: :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

應同
我真係好想叫你來我度睇一次,我覺得你醫生開既藥未必幫到嵐嵐,攪到我都好擔心佢,你放心返去快d睇下佢須唔須要睇多次醫生啦,因為佢一隻藥只妖nose水同抗敏沒其他作用,沒錯你個醫生講都好,bb唔可以用太多藥,問題你咁講嵐嵐既情況,應該仲有藥可以幫佢

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

一睇到人地d bb唔舒服自己都好心痛,d 病人來到我都覺得唔開心,何況你係我朋友呢~

首頁

尾頁

跳至