跳至

首頁
23456...37

尾頁

複式洋房

你可以睇下以下網址
http://www.obsgyn.net/cgi-bin/myedc.htm

原帖由 小心心 於 10-11-29 00:13 發表
我都好想知點計架? 我last m 係30/10

複式洋房

你可以睇下以下網址
http://www.obsgyn.net/cgi-bin/otherday.asp

原帖由 小心心 於 10-11-29 00:13 發表
我都好想知點計架? 我last m 係30/10

大宅

嘩......好多mami第二胎......哈哈.....我都係呀....阿仔仲有兩個星期就3歲喇~~~~

大宅

回復 61# chungbaby_ 的帖子

THX!!!!

大宅

各位mami, 我問問d 程序︰
step 1 - 搵私家家庭醫生拎証明信
step 2 - 拎信去公立醫院排期
step 3 - 順便book埋公立醫院既oscar 同講座?
step 4 - book婦產科醫生做1st產檢, 是否book 第6w時既日子驗? 即由last m 開始計, 對嘛?
暫時係咪只需做以上既野就得架喇, 仲有冇野要book定架?
多謝指教!!!

大宅

step 1 - 搵私家家庭醫生拎証明信 yes
step 2 - 拎信去公立醫院排期 yes
step 3 - 順便book埋公立醫院既oscar 同講座? yes
step 4 - book婦產科醫生做1st產檢, 是否book 第6w時既日子驗? 即由last m 開始計, 對嘛?
你應該是指私家醫生, 現在book....book week 8 之後....因為一般bb心跳一般會在第8週聽到...另外, 因為預產期可能會錯....book week 9最穩定....唔會去到又聽唔到....waste $$

男爵府

好媽媽勳章

沒上來幾日多了這麼多8月媽咪..哈哈.
我 last m係10月15日, 去診所姑娘幫我計預產期係8月5日, 我自己又唔識計..

大宅

原帖由 mrscow 於 10-11-29 13:04 發表
step 1 - 搵私家家庭醫生拎証明信 yes
step 2 - 拎信去公立醫院排期 yes
step 3 - 順便book埋公立醫院既oscar 同講座? yes
...

原來如此, 我都有諗過會唔會太早, 13/12check 都係得6w, 咁我打去改時間lu, 唔該晒呀!!!!

大宅

原帖由 潼潼囡 於 10-11-29 16:58 發表
沒上來幾日多了這麼多8月媽咪..哈哈.
我 last m係10月15日, 去診所姑娘幫我計預產期係8月5日, 我自己又唔識計..

我家庭醫生寫左証明信比我, 估我係6/8 預產期, 但我last m係30/10

大宅

HI, 大家好, 我LMP係10月11日, 11月17日買佐枝驗孕棒驗到有佐1-2 WEEK, 係11月28日見到有少少血, 就去佐睇醫生, 醫生CHECK過哂, 話子宮個口係"關"埋, 應該冇野, 照佐肚BB應該得5 WK, 因我7月時小產個一次, 所以今次好擔心, 係昨天早上去厠所大時, 又見到有血, 係抹前同後都有D, 但到中午就有D啡色分秘物, 到晚上至今早又沒有, 我約佐今天下午再去CHECK下, 希望沒事啦!

大宅

原帖由 雪晴25 於 10-11-30 11:32 發表
HI, 大家好, 我LMP係10月11日, 11月17日買佐枝驗孕棒驗到有佐1-2 WEEK, 係11月28日見到有少少血, 就去佐睇醫生, 醫生CHECK過哂, 話子宮個口係"關"埋, 應該冇野, 照佐肚BB應該得5 WK, 因我7月時小產個一次, 所以今次 ...

你好呀!!! 咁你要萬事小心喇, take care!!!

大宅

hi, 我黎報到呀!! 我係22/11check到架, 而家等下星期睇e生
想問點樣先知自己0個區係邊間政府e院架

別墅

Hihi, 我又黎報到下先,剛剛尋晚睇e生cfm左,我last m date 係10/26,e生話預產期係8/4,問我去政府定係私家,就比左轉介信我lu,今次第二胎啦!都一樣好期待~ 你地會係邊度生?我想廣華or瑪嘉烈~ 有無媽媽分享下~

大宅

原帖由 subefish 於 10-11-30 18:46 發表
hi, 我黎報到呀!! 我係22/11check到架, 而家等下星期睇e生
想問點樣先知自己0個區係邊間政府e院架

我諗打去你想去既醫院問會清楚好多, 我上網搵唔到......

大宅

原帖由 Yan_bb 於 10-11-30 19:07 發表
Hihi, 我又黎報到下先,剛剛尋晚睇e生cfm左,我last m date 係10/26,e生話預產期係8/4,問我去政府定係私家,就比左轉介信我lu,今次第二胎啦!都一樣好期待~ 你地會係邊度生?我想廣華or瑪嘉烈~ 有無媽媽分享下~ ...

哇, good wor, 第二胎, 恭喜!! 我今日報左qe喇, 1月18見姑娘

複式洋房

hi, 各位你哋好呀, 我都報到先, 我 last period 係 20/10, 於24/11自己check到中咗, 29/11睇醫生confirm咗, 由於老公係工務員, 所以我會去政府生, 應該會去瑪麗.

因為係第一胎而且努力咗幾年先bingo, 所以比較緊張, 唔知我有咩要特別注意架呢?

別墅

hihi,
我今朝CHECK有左呀, 用CLEAR BLUE CHECK, 好清楚兩條線, 出得好快, 快到無朋友呀! 我LAST M 10月28, 我估8月生掛
我第一胎, 咩都唔識, 大家教下我呀
THANKS!

別墅

排左期啦... 今日去排, 要2月17日先第一次檢查~ 吾係掛.. 咁耐既~

別墅

我響醫生度CONFIRM左了..佢話我係8月5喎
but my last period on 28 Oct
好似好多人8月4, 5呢兩日生咁

我等間會去廣華登左先

大宅

大家好, 我黎報到! 4W3D合睇左醫生,比左封信我! 預產期係4/8/2011~ 我5w個陣去左PMH排期,1月做唐氏,2月第一次產檢~因為我係第一胎,又咩都唔識! PMH比左本產前指南我........心諗......大件事!生BB都要讀書!!
TOUCHWOOD 我胃口都好好,又成日訓! 不過成日係度諗,唔知幾時先見到阿B?

首頁
23456...37

尾頁

跳至