跳至

首頁
23456...17

尾頁

大宅

原帖由 雪晴25 於 10-12-29 13:14 發表
我7W5D照過之後, 要等1月4日先再去照, 依家成日都好擔心, 因我到而家都冇嘔, 同害喜過呀...:(

我依家11+週,都無嘔過,無害喜呀。。。。所以一直都好擔心。。。
明天去私家照,希望見到亞B健健康康喇。。。。

大宅

畀面勳章 陪月勳章

BB而家9WK幾,12月17日做左第一次產檢,下次要等到2月11日了!
好想快啲返去產檢,見吓BB!

大宅

今日去左C+照,11週2,見到亞B在跳舞呀,4.5CM大,好開心!!!

大宅

happy new year!!! 新黎報到, 祝各位媽媽開開心心, 健健康康, 快樂小兔7月面世!!!!

大宅

原帖由 abibo 於 10-12-29 14:34 發表
大家好
我都係11年7月預產媽媽
預產期: 7月20日
今星期去廣華做Oscar,希望順利

我都係廣華做唐氏普查,預產期係7月17日, 我想問唐氏普查係咪即係oscar?? 我好似舊雲咁...... 我下個week 做

大宅

回覆 1# popeyemuimui 的文章

oscar係照頸皮厚度,因唐氏bb頸皮係會比正常厚d
但係係米叫唐氏普查,就唔係好sure.
不過如果係第一次照(around11wk-12wk),就應該係oscar

大宅

大家好吖...
我都係第二任媽媽吖...
其實好耐冇上來... 自從大仔出咗世之後就已經鬼咁忙冇上來...
你哋傾緊咩吖????

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

今朝岩岩照完oscar, 多口問下醫生係仔定女﹐醫生話95%係仔wor.... OH~~又係仔~~我真係暈喇﹗

大宅

我而要報到,大家媽咪好七月BB好

我係第一胎,所以有D緊張!咩都唔知點做要做D咩,所以E後請大家多多指教!!!

預產期: 24/07/2011, 現在12W4D
打算係瑪麗醫院生
而家睇私家係-梁詩慧醫生
診金=$500 照超聲加200 藥另計

只12月15號(8W)照陰超之後就要等1月14號先去政府到做唐士.(係政府度做慳返仟幾蚊)
我之前好擔心架,因無作嘔,只係好多胃氣(同埋無咩胃口)及成日好想訓覺,就成日怕亞B係唔係度.自從有咗亞B之後就瘦咗2kg la...

但11W開始胃口好返好多..仲無成日覺得眼訓!

大宅

原帖由 Fullstop 於 11-1-12 14:22 發表
今朝岩岩照完oscar, 多口問下醫生係仔定女﹐醫生話95%係仔wor.... OH~~又係仔~~我真係暈喇﹗

要幾多週先知男定囡?
我同老公都喜歡囡...但唔知點解我成日覺得亞B係仔黎????

大宅

聽朋友講法國醫院婦科門診只需$350(包埋照超聲)

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Bo^.^Bo 於 11-1-12 15:39 發表

要幾多週先知男定囡?
我同老公都喜歡囡...但唔知點解我成日覺得亞B係仔黎????

我都係岩岩12周多D 咋﹐我醫生照到有JJ,所以都幾肯定係仔﹐你下次都可以多口問下﹐不過通常仔可以快D照到﹐女就難D.

你住南區定中西區架﹖

大宅

叻叻勳章 睛靈勳章

hihi~各位7月媽咪, 大家好!!

我係第一胎,咩都唔識, 所以要多d上來睇大家既分享

我既預產期: 26/7/2011, 現在應該係12W3D
book左係沙田威爾斯生, 仲未諗到順產定開刀
(開刀係咪一定要搵定私家e生???)

我想問有無好既私家e生介紹~?

之前睇左個朋友介紹, 但睇第2次時, e生問我會5會係佢度做test果d, 我話5知, 佢又話你都可以唔使專程test(我唔算高齡), 之後又話我都無咩特別, 都可以唔使再睇........就咁我之後都未睇過私家e生.

我想問係咪一定要keep住睇私家e生會好d, 我都有少少想睇私家e生, 因我之前有兩次作小產(分別係流血同下腹痛)!

頭2個月個人勁唔舒服(兩次作小產), 個人勁累(係正常既), 但又無作嘔(之後9-10w嘔左3次,勁辛苦, 好佩服果d成日嘔既sis, 真係辛苦你們!),反而個胃好脹, 成日無咩胃口, 仲唔多想食, 同食得好少, 仲有1個week係失眠(:-( ); 成日會諗會5會呀B經已唔係度..........就算係度又會5會唔夠營養.........總之就係擔心...........

好彩由10w開始好返d, 呢兩個week都食到野(回復我以前正常食量), 真係好開心~

希望大家媽媽同bb都健健康康~快d到8月,可以抱b~~~

ps: 我由第一日知道有左, 都仲係好怕生b果一刻

洋房

Hello, 大家好,
今次係第一胎...心情好緊張.

預產期係7月20日

大宅

原帖由 Fullstop 於 11-1-12 17:53 發表

我都係岩岩12周多D 咋﹐我醫生照到有JJ,所以都幾肯定係仔﹐你下次都可以多口問下﹐不過通常仔可以快D照到﹐女就難D.

你住南區定中西區架﹖

我住中西區.
我明天去贊育照,唔知佢會唔會同我講呢??

大宅

原帖由 jocberry 於 11-1-13 13:01 發表
hihi~各位7月媽咪, 大家好!!

我係第一胎,咩都唔識, 所以要多d上來睇大家既分享

我既預產期: 26/7/2011, 現在應該係12W3D
book左係沙田威爾斯生, 仲未諗到順產定開刀
(開刀係咪一定要搵定私家e生???)

我想問有 ...

jocberry..唔好咁緊張啦,如果想安心D未私家政府兩面睇,
我而家都係12W多D,之前只睇左一次私家醫生咋(初次見到亞B)到而家都未睇過,我都搵緊一個好醫生!!!

大宅

叻叻勳章 睛靈勳章

原帖由 Bo^.^Bo 於 11-1-13 17:42 發表

jocberry..唔好咁緊張啦,如果想安心D未私家政府兩面睇,
我而家都係12W多D,之前只睇左一次私家醫生咋(初次見到亞B)到而家都未睇過,我都搵緊一個好醫生!!! ...

Thx~多謝你既回應~!!
我呢排好左好多, 個人都無之前咁唔舒服, 食得訓得~hehe, 但因之前有作小產, 唔多唔少都會想緊張d(一開始我就係太有自信, 覺得身體唔差唔會好在意, 直到作小產)
今日放工我都問左我同事, 佢上年9月生, 都無睇私家e生, 佢個b女仲好健康, 好cute, 佢都同我講話無咩可以唔使睇私家e生~:loveliness:

別墅

新來報到~我第二胎,7月18日預產期

大宅

上次睇醫生個陣(13wk),阿b arm arm 大開兩隻腳仔,我啦,老公啦同醫生都立即聚精會神望著個個位置,睇左一陣,醫生話"仲細睇唔倒"
哈哈!我覺得好攪笑^^

複式洋房

今天我的豆豉b13w啦,我就是種種害喜都中既媽媽......一日嘔最少3-4次、便祕、胃氣超多、肚漲、食唔落野、仲輕磅左d、成日wingwing地、睏得唔好、仲要返工讀書考試。豆豉b係我宜家唯一既動力希望佢健健康康啦
係咪頭一胎係咁ga,攬到唔想有第二個...原來做亞媽真係要好偉大。

我book左st paul,預產期係7月22日,唔知下星期五(wk14)去c+再照照到男b定女b未呢?好期待o

首頁
23456...17

尾頁

跳至