2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 kinkochu 的帖子

恭喜晒呀^^咁岩既都係差唔多!!
我都係咩都唔識第一次,咩都有D緊張...!!
我聽日去健康院呀諗住!!

子爵府

引用:回覆+kinkochu+的帖子 恭喜晒呀^^咁岩既都

原帖由 T-M-Y 於 11-08-01 發表

恭喜晒呀^^咁岩既都係差唔多!!
我都會聽日下晝去登記

別墅

kinkochu 發表於 11-8-1 21:51
我乜都未BOOK呀, D朋友話唔駛咁急BOOK私家婦科照, 因為咁早乜都未照倒反而仲驚, 話7-8WEEK先照都未遲~ 而 ...
大件事, 我個住址証明仲係娘家葵興,咁咪唔可以book廣華law ~.~

禁止訪問

大宅

早晨呀各位^^
等我報告一下今日去健康院登記既情況先!
今朝8點45分已經去到,職員叫等到9點鐘
就去3號窗登記,今日得我一個...!所以好快
攪掂左手績,佢叫我5/8 去屯門醫院聽唐氏講座,
之後就會再BOOK期做唐氏檢查!!
至於再去健康院檢查就要等到9月尾 呀!
唔知算唔算耐呢?臨走時佢仲會比個袋仔你,
入面有好多關於懷孕既資料!仲有隻光碟!
走左之後,我就再去私家醫生到問下可唔可以BOOK期
產前檢查,佢話要預早兩星期BOOK,我就約左12號CHECK!
完畢了^^

子爵府

引用:早晨呀各位^^等我報告一下今日去健康院登記

原帖由 T-M-Y 於 11-08-02 發表
早晨呀各位^^
你搵邊個私家e生!?

T-M-Y  我搵馮樹明呀!!  發表於 11-8-2 22:25

子爵府

引用:早晨呀各位^^等我報告一下今日去健康院登記

原帖由 T-M-Y 於 11-08-02 發表
早晨呀各位^^
唔知我會唔會都係安排5號去tmh呢

T-M-Y  如果你都係5號既,咁我地就真係好有緣呀^^  發表於 11-8-2 22:26

大宅

剛才打了電話去沙田個邊健康院, book 左9/22返去檢查, 到時叫我帶 ID, 信, 住址証明, 咁想問下各位OSCAR & 結構幾時book ga????? 因為想問多句都收左線.

別墅

回覆 jaysonyu 的帖子

大家好,我又黎報到先。我呢胎係第一胎,都係乜都NG識。 今日去BOOK廣華,排到九月尾早期唐氏,剛好12W3D。但產檢要去到十月尾。所以都有BOOK C+,下星期一去照US。希望啊B乖乖安全著陸。

別墅

回覆 LIME_BABY 的帖子

LIME_BABY:我個胸都有痛啊,正常掛?

T-M-Y  我都有呀...另外兩邊都有d扯住痛..!  發表於 11-8-2 22:27

別墅

Kinkochu: 係到見番你!!我今日Book左喇,Book位個啊姐講野好大聲,見到有對couples番轉頭俾左銀行過底紙gei password信俾佢寸番轉頭。仲有一位準mama, 佢拎住個封係地產地址證明信,結果......都係比啊姐趕番轉頭.......
所以你一定要記得帶齊文件:ID, Address proof (Bank, water supply, CLP, PCCW都得)﹠醫生信,費事白行啦

別墅

回覆 bilibala113 的帖子

bilibala113: 就算今日bookKWH第一次產檢都要到十月尾,都係快d book 好 d 喇

別墅

回覆 T-M-Y 的帖子

T-M-Y: 屯門醫院d service 好好多wor.

KWH無唐氏講座,無福袋(懷孕既資料﹠光碟), 檢查仲要等到10月尾。大家都係公立醫院,但係個standard 爭gam遠gei?

T-M-Y  我今日去容鳳書健康院呀,要5號先去屯門醫院!希望到時屯門都係咁好服務啦  發表於 11-8-2 22:28

別墅

回覆 甜豆 的帖子

甜豆:我問左KWH,佢地淨係得OSCAR,無結構check 架

別墅

bilibala113 發表於 11-8-1 23:10
大件事, 我個住址証明仲係娘家葵興,咁咪唔可以book廣華law ~.~

要GA.. 你快D搞啦, 我就係未搞好個住址證明, 搞到而家都未去得廣華登記呀.. 超慘~

別墅

babyBenz 發表於 11-8-2 19:12

Kinkochu: 係到見番你!!我今日Book左喇,Book位個啊姐講野好大聲,見到有對couple ...

唔係嘛~ 咁嚴.. 咁我老公如果用信用咭銀行信得唔得呀? 真係好坦心.. 點解好似廣華特別嚴咁既? 其實我有諗過, 我住TKO, 好唔好去聯合? 大家有冇咩建議呀? 一心諗住去廣華, 而家轉聯合, 好唔好呢?

別墅

babyBenz 發表於 11-8-2 18:57
回覆 jaysonyu 的帖子

大家好,我又黎報到先。我呢胎係第一胎,都係乜都NG識。 今日去BOO ...
我都想BOOK廣華呀, 但我未搞好個住址, 聽聞好嚴厲.. 點解廣華好似特別FULL咁既?

男爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

purplekk 發表於 11-8-1 11:19
大家好呀
我呢 2 朝都 check 到綠 D 80%, 好開心

照成點丫?

別墅

老公銀行statement應該得,但好似要bring結婚證書
btw,我都係住TKO,娘家WTS

別墅

babyBenz 發表於 11-8-2 21:16

老公銀行statement應該得,但好似要bring結婚證書
原來你都係住TKO, 咁岩既又會^^, 我都好想快D BOOK 廣華, 但間銀行話出信出到而家都未出>.<, 心急到我呢~ 最衰我未BOOK倒, 如果唔係時間又岩既話可以約埋一齊做產檢.. WAHAHAH

首頁

尾頁

跳至