跳至

首頁
23456...12

尾頁

大宅

Re: 鑽石山有無好的幼兒園呀 ??

katherine,

咁你係米真係會追多個呀!!你已經有一仔一女,不是好美滿咩。

我其實都想追個女,但係我好驚又係仔,同埋養一個小朋友太貴啦。

侯爵府

早呀咁多位!!

Katherine:
仲想追多個?
不過你地覺唔覺,一係就唔生,生開就好想再生.
我就一早講明一定要生兩個,
所以,一定會實行架!

三年班,相信依家d課程已經深好多
比起我地已經快左好多步呢!!

ida:
我覺得三個acceptable啦!!
不過其實真係一個不望回報的投資
兩公婆都一定要做野先得

侯爵府

katherine, ida, tungtungb:
你地係full time ma 定係要返工架??

大宅

我都想唔使做呀!!你地係邊頭返工架??

大宅

醒目開學勳章

Hi All,

I'm also a working mum and I work in Kwun Tong.

唉! 香港地, 乜都講$$$, 就算唔食, 淨供樓, 燈油火蠟, 養兩邊父母, 每個月都皮幾兩皮, 唔做

大宅

tungtungBB,

E+見到讀書的學費,又乜鬼直資又私校,做少兩份工都唔掂啦。你地仲話生多個喎...

我係九龍灣返工架。

大宅

siubakto

望記和妳說安強英語和國語是由外籍老師教英語、普通話就是土生土長的中國人,所以都比較好
其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

大宅

醒目開學勳章

Hi siubato,

I don't have any planning to have my 2nd baby at this moment.

生一個小朋友唔難, 但教養佢就真係要付出好多心機, 精神及$$. 一個彤彤已令我想 C la, 生多個真係命都唔長呀

大宅

喬頭媽媽,

唔該哂你報料呀,我已攞左報名表,應該下星期會交架啦,希望到時插班有位啦。你個女開學果時有無適應期架,即係第一個星期返一個鐘,第二星期返半日咁呢 ?? 會唔會插班生就無呢 ??

tungtungBB,

我都係咁話,我生左對孖仔之後,情緒時起起落,可能因為長期唔夠訓,所以我成日覺得生仔係令自己攞苦黎辛,令自已命短d架。

大宅

醒目開學勳章

Hi siubato,

其實我覺得多 D 兄弟姊妹會好 D 架, 第一又唔會敢悶, 第二佢地可以有商有量, 始終同輩同長輩的感情是不同的, 雖然你揍兩個會仲辛苦, 不過佢地有個伴, 又 arm 玩, 其實係好好架.

侯爵府

我返荔枝角

ida:
你都返工幾近喎!
就算的士都幾抵!!

大宅

kyleung,

係呀,我陀孖仔去到七個月時,我每日返工放工都搭的士架,因為我行唔郁,搭的士都係$30咋。

公爵府

elizatyy,

保良局何壽南小學都好深同好嚴架...
我一定想入保一啦...連發夢都唸架...
不過要好辛苦囉...佢今年收左何壽南
40個咋...要努力加油...
elizatyy 寫道:
Katherine612: do you have any comment on 保良局何壽南小學? Are you targeting on PLK 1st CWH secondary school?

公爵府

kyleung,

我都係返荔枝角架...
kyleung 寫道:
我返荔枝角

ida:
你都返工幾近喎!
就算的士都幾抵!!

公爵府

kyleung,

我有2個大帝...一定要返工啦...
kyleung 寫道:
katherine, ida, tungtungb:
你地係full time ma 定係要返工架??

子爵府

Katherine612: My husband was the old boy in 保一 and PLK the 4th primary school. I heard that my child could gain an extra 5 marks from 保良局何壽南小學, is that true? He really want our child attend the same school as him...

大宅

siubakto

放心有適應期,就算是插班同樣有,至於開頭是返一個鐘跟住加上去的,不過要睇bb會唔會比較扭又或者不吃,先決定bb幾時返到全日,我囡囡果時是班裡尾三果個返全日的
其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

大宅

喬頭媽媽,

清楚哂啦,真係唔該哂你。

侯爵府

你返邊樹?
我青山道近宇洲西街果頭
就算我Dec 10見唔到你地
都可以約你食lunch 喎!!
katherine612 寫道:
kyleung,

我都係返荔枝角架...[quote]
kyleung 寫道:
我返荔枝角

ida:
你都返工幾近喎!
就算的士都幾抵!!
[/quote]

侯爵府

fion:
搵日你都要教吓我路先得
好耐都冇比你撞到喇!
喬頭媽媽 寫道:
siubakto

放心有適應期,就算是插班同樣有,至於開頭是返一個鐘跟住加上去的,不過要睇bb會唔會比較扭又或者不吃,先決定bb幾時返到全日,我囡囡果時是班裡尾三果個返全日的

首頁
23456...12

尾頁

跳至