跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 大埔媽咪俱樂部 (Part 11)

貓貓Sharon 寫道:
[quote]
mama1210 寫道:
衰婆...小龍而家係300先開.....再等下先.....hehe.......

細佬好番d未....講開又講...細妹又係好細就病..唔通第二名身子係差d既 你有無試我上次比卡片你個個e生呀, 佢真係好細心架, 早幾日烙彤肚仔唔舒服, 睇完佢, 過左3日姑娘仲主動打黎問烙彤情況點, 又問我幫烙彤去e院排期排成點, 都唔錯! 考慮下啦!

why 烙彤去e院排期???[/quote]

烙彤呢排成日都娥公喉, e生話佢可能聲帶有問題, 所以要transfer 佢係專科check :-(

男爵府

[quote]
貓貓Sharon 寫道:
[quote]
衰婆...小龍而家係300先開.....再等下先.....hehe.......

細佬好番d未....講開又講...細妹又係好細就病..唔通第二名身子係差d既 你有無試我上次比卡片你個個e生呀, 佢真係好細心架, 早幾日烙彤肚仔唔舒服, 睇完佢, 過左3日姑娘仲主動打黎問烙彤情況點, 又問我幫烙彤去e院排期排成點, 都唔錯! 考慮下啦!

why 烙彤去e院排期???[/quote]

烙彤呢排成日都娥公喉, e生話佢可能聲帶有問題, 所以要transfer 佢係專科check :-( [/quote]

o.i.c
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

男爵府

烙彤呢排成日都娥公喉, e生話佢可能聲帶有問題, 所以要transfer 佢係專科check :-(

唔係嘛,個日烙彤仲好好聲架喎。

子爵府

大頭蝦 寫道:
我又黎報到先....

大口 >> 你大女同你好似餅印敢呀 ! 真人係咪都係咁似架 ??

好耐無見你啦....你呢排忙緊咩呀??? 蝦仔仲係安基司??? 番學番成點呀??

hehe....係呀...大女真係好似我.....係咪一樣咁[size=medium]

子爵府

HP 寫道:
買唔到鑽石﹐我又要飲吓啲鑽石水﹗ 等我可以高貴吓﹗

安安係咪買jet...係既話...我都有機會變貴婦

大宅

安安 寫道:

咩唔咩咪即係咩唔咩囉. 佢唔咩咩丫嗎。

hinhinmum

大宅

安安 寫道:
那天我無去喎, 咁我交得過嗎? 哈哈

好在你無去炸......如果唔係佢會話咩咩咩咩囉
hinhinmum

子爵府

HP 寫道:
大口和個女 are the same, 樣貌、聲如洪鐘、可愛之處‥‥ 包無認錯﹗

[quote]
大頭蝦 寫道:

大口 >> 你大女同你好似餅印敢呀 ! 真人係咪都係咁似架 ??
[/quote]

可愛之處----> 你好似讚緊我也可 wakkaakkakaa

大宅

GRCCFAMILY
小朋友乖就恭喜你啦, 唔係有排辛苦啦

小豬
你呀痛呀, 我地何以安慰你呀...咁你現係唔係好d呢
hinhinmum

子爵府

EdmundMaMa 寫道:
[quote]

唔係嘛,個日烙彤仲好好聲架喎。 [/quote]

佢把聲係任何時候都咁大, 只係大得黎成個張柏芝咁之麻 :cry: :cry:

子爵府

hinhinmum 寫道:
[quote]
HP 寫道:
大口和個女 are the same, 樣貌、聲如洪鐘、可愛之處‥‥ 包無認錯﹗

[quote]
大頭蝦 寫道:

[/quote]

agree, 一聽洛彤講野就唔話佢唔係大口個女都無人信呀[/quote]

所以連細妹大家都好容易認得佢 hohoho

子爵府

GRCCFAMILY 寫道:
今日好特別.
我個女特別乖.
我老公特別合作.
我個仔特別靜.
今日係我生左個仔之後第一日無工人幫手,但一切都比我想像中順利,7:20am起身,竟然可以7:40am一家4口出車去火車站,個女唔使8:40am就番到學校,仲有時間同佢溫一溫書先離開學校番工.令我不得不讚下對仔女,無佢地既幫忙,我估無8:00am都出唔倒屋企門口,今次令我更有信心捱到個仔2歲先再請工人.

難得小朋友咁生性肯同媽咪合作, 但點解等到2歲又再請呀?

大宅

mama1210

我都成日話瑤瑤個喉嚨唔知係咪裝左個喇叭,講野成日大大聲聲,我都驚佢個喉嚨遲早出事.gary話佢唔參加朗誦班side散wow.

hinhinmum,
個女今日又真係幾乖既,但今朝同佢滴眼藥水好似攞佢命敢,大家有無方法可以令小朋友無禁驚滴眼藥水呢?

子爵府

cheukwing媽咪 寫道:
[quote]
hinhinmum 寫道:
前兩天我老公同我地一齊bbq之後同我講.......佢話你呢班朋友呀...................................................................都好好交得過, 你同佢地一齊我都好放心喎

當然啦! 不過...佢宜家先覺得我地好?! [/quote]

咪係囉.....

子爵府

GRCCFAMILY 寫道:
mama1210

我都成日話瑤瑤個喉嚨唔知係咪裝左個喇叭,講野成日大大聲聲,我都驚佢個喉嚨遲早出事.gary話佢唔參加朗誦班side散wow.

你個日有無令教個我個女把聲呀, 佢真係隨時可以震破你耳模架....wkakakakaak 話時話你講野都唔係好大聲jet, 你個女真傳左邊位既聲線呀

大宅

mama1210

我想我個仔2歲既時候,瑤瑤差唔多上小學,到時番全日既話,可能放3:30pm左右,到時如果唔請工人,我又唔知點湊佢放學,另外,gary話等細佬2歲既時候再請工人唔怕工人蝦佢,因為多多少少識d講野wow.

都係果句啦,如果我阿姨可以落黎幫我湊就perfect.唔使提心吊膽之餘,$又可以慳番d.但結果要下個星期先知,都好心急下呀!

男爵府

[quote]
HP 寫道:
買唔到鑽石﹐我又要飲吓啲鑽石水﹗ 等我可以高貴吓﹗

安安係咪買jet...係既話...我都有機會變貴婦 [/quote]

why

大宅

mama1210

我講野唔大聲(唔發火既時候嘛),我個女由細到大都係敢,一叫就成車都聽倒,我姑仔話上次同佢搭巴士,佢一唱歌,成車都聽倒,仲望住佢佢都照唱,我地成家包括我99屋企都要成日remind佢叫佢細聲d.真係你都無佢禁好氣呀!

大宅

近排志熙把聲也出現沙聲現象﹐但他又沒有不適﹐我估計他只是有時興奮﹐叫得很大聲﹐所以拆了吧﹗ Still under observation.
熙熙&樂樂媽咪

男爵府

HP 寫道:
近排志熙把聲也出現沙聲現象﹐但他又沒有不適﹐我估計他只是有時興奮﹐叫得很大聲﹐所以拆了吧﹗ Still under observation.

但係細仔把聲就勁響喎。

edmund 有一期把聲又係沙沙地。不過得尾又冇事。

首頁

尾頁

跳至