興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:katietam1231+發表於+13-10-11+23:51

原帖由 wayso 於 13-12-07 發表
我隻女18歲,視力差左好多但應該仲望到dd野嘅
近呢年成日行黎行去,但又無乜腳力,見到都登佢辛苦: ...
狗都會有老狗痴呆嫁(腦退化症)!我個隻都要小小啦 醫生話老狗十隻9隻都會有 只係程度唔同

瑪瑙宮

環保接龍勳章

katietam1231 發表於 13-12-7 16:08
咩事丫

我出左一陣街返到走廊就聽到佢哀鳴,開門先知佢响廳大便,個地又線,無力企起身就大字型趴左好耐
因為見到腳仔有個位紅晒之後行唔到又流晒口水唔食野
所以好怕有下次佢會失救辛苦咁去囉
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

瑪瑙宮

環保接龍勳章

katietam1231 發表於 13-12-7 16:11
狗都會有老狗痴呆嫁(腦退化症)!我個隻都要小小啦 醫生話老狗十隻9隻都會有 只係程度唔同

...

就係咁
堅覺亞女由開始一年前到而家,程度變化好大
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

瑪瑙宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+wayso+於+13-12-07+發表我隻

原帖由 katietam1231 於 13-12-07 發表

...
係呀,留意吓個地線唔線,你隻仔行路時會唔會吃力,我差唔多成個廳舖晒膠墊等佢好街d,係大門口仲未搵到薄墊舖,咁就領左野

子爵府

引用:Quote:原帖由+katietam1231+於+13-12-07+發

原帖由 wayso 於 13-12-07 發表
係呀,留意吓個地線唔線,你隻仔行路時會唔會吃力,我差唔多成個廳舖晒膠墊等佢好街d,係大門口仲未搵到薄 ...
唔緊要啦!盡左力狗狗知你錫佢嫁

大宅

回覆:交流一下養老狗心得

我仔仔15歲,個口好大味,應該係牙齒問題,你哋會點做?我都唔敢擦牙,佢會痛,只係用紗布清水抹下。另外,我仔仔手腳皮膚內臟都唔好,曾經要每日食藥每月針灸,後來食咗bb奶粉,精神好咗,所有嘢都好咗,而家唔洗食藥針灸!當然,我好愛錫佢,成日讚佢同提佢我有幾愛佢,佢要長命健康!

禁止訪問

子爵府

引用:Quote:doraemi+發表於+13-10-12+10:38+我家

原帖由 superrich 於 13-12-14 發表
會唔會係怕嚇到狗狗所以走開? 唔好唔開心!狗狗跟你之嘛 佢都無在意人地眼光

禁止訪問

瑪瑙宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+wayso+於+13-12-07+發表係呀

原帖由 katietam1231 於 13-12-07 發表
唔緊要啦!盡左力狗狗知你錫佢嫁
自從嗰日cc吓之後睇完e生返黎就唔食9糧啦又要食藥唔食飽點得呢激c家陣咀刁要食雞肉飯咁我見有人話落d蕃薯紅蘿蔔碎會好d咪加囉大大口咁食:lol不過唔知食左e生開嘅保健藥定雞飯,4日無便便本約琴晚睇e生好在之前一晚停左藥,第朝即有得痾囉食藥仲好貴添架,堅覺有d呃

瑪瑙宮

環保接龍勳章

回覆:wayso 的帖子

不過都會再觀察吓係咪雞飯問題但如果有問題咁就R頭啦唔知整咩比佢食好

瑪瑙宮

環保接龍勳章

引用:我隻大帝今年十五歲啦+身體還算唔錯+行得食

原帖由 katietam1231 於 13-10-11 發表
我隻大帝今年十五歲啦 身體還算唔錯 行得食得睇得聽得訓得屙得 仲好吠得 係皮膚反反覆覆成日敏感 後腳開始 ...
見你話比左靈芝寶貝食喎我都想試吓呀咁怕唔怕撞心臟藥呀因為我隻女食同打緊關節針藥

子爵府

引用:Quote:原帖由+katietam1231+於+13-10-11+發

原帖由 wayso 於 13-12-16 發表
見你話比左靈芝寶貝食喎我都想試吓呀咁怕唔怕撞心臟藥呀因為我隻女食同打緊關 ...
依家食左一星期 唔錯丫無不良反應
我問過獸醫佢話可以試試 我先敢俾佢食炸 醫生仲話同心臟藥一齊食都得!不過我都係穩陣啲隔開時間食

瑪瑙宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+wayso+於+13-12-16+發表見你

原帖由 katietam1231 於 13-12-17 發表
依家食左一星期 唔錯丫無不良反應
我問過獸醫佢話可以試試 我先敢俾佢食炸 醫生仲話同心臟藥一齊食都得!不 ...
我都買左盒細嘅比佢食希望減低不適症狀等佢舒服d
啱啱食左兩日未知效果

子爵府

wayso 發表於 13-12-17 13:03
我都買左盒細嘅比佢食希望減低不適症狀等佢舒服d
啱啱食左兩日未知效果
你買邊隻俾佢呀

瑪瑙宮

環保接龍勳章

引用:Quote:wayso+發表於+13-12-17+13:03+我都買

原帖由 katietam1231 於 13-12-17 發表
你買邊隻俾佢呀
買你嗰隻我好日唔去隔離場一去就昅到你講不過我唔like嗰邊開聲所以無比反應

子爵府

wayso 發表於 13-12-17 14:02
買你嗰隻我好日唔去隔離場一去就昅到你講不過我唔like嗰邊開聲所以無比反應: ...
靈芝蟲草重口味. 記得一開始食住半粒適應下先, 我有諗過食完可能轉人食個D,平好多呀

瑪瑙宮

環保接龍勳章

katietam1231 發表於 13-12-17 14:10
靈芝蟲草重口味. 記得一開始食住半粒適應下先, 我有諗過食完可能轉人食個D,平好多呀
...

我比一粒呀,因為佢有老9症狀呀
琴日買完想比半粒,但好難分
人食好咩
我希望食得好可以唔駛食獸e d嘅藥
同埋發現獸e d關節藥,寵物度都有售,平好多添噃

瑪瑙宮

環保接龍勳章

katietam1231 發表於 13-12-17 14:10
...

啱啱上佢網站睇,話保健就食一粒,好似我隻女咁就可以每日兩粒,但我都係比一粒佢食穩陣d

子爵府

引用:Quote:katietam1231+發表於+13-12-17+14:10

原帖由 wayso 於 13-12-17 發表
啱啱上佢網站睇,話保健就食一粒,好似我隻女咁就可以每日兩粒,但我都係比一粒佢食穩陣d ...
呢兩日凍 我俾左一粒

因為佢有心臟病 保暖方面搞到好頭痛 我鋪好哂床仔 開暖风機 但我番工呀媽又唔係成日係屋企 成日怕佢凍

首頁

尾頁

跳至