跳至

首頁
23456...56

尾頁

別墅

Re: 大埔英藝幼兒園超級無敵媽子大聯盟

Sugar,
有個咁乖既女,乎復何求丫
sugarjade 寫道:

尋晚果餐幾OKAY 架, 不過我一家三口食量吾大, 所以平時都好少去食自助餐, 肚窄眼闊. 食少少就飽架啦, 尤其係亞女, 佢夠就吾食架啦, 即使係朱古力同雪榚, 有少少佢就滿足架啦, 尋晚佢食完雪榚, 半匙甘多啦, 我就問佢想吾想要多少少? 佢話我夠架啦, 因為我仲有少少咳, 吾食啦. 我當時心諗, 呢個女真係乖, 吾駛我粗心. 臨走既時候, 離開左張台架啦, 我叫佢回頭望下佢將椅既地下度有兩張用完既紙巾, 都吾知幾時跌既, 我話你睇係幾 "烏糟", 佢即刻行返轉頭拾起佢, 我都無叫拾架, 呢個女有時真係好抵錫, 有時激到你對住佢咸呀.

大宅

鎬媽,
英雄所見略同! 咪鬼理C9甘多, 仲吾閃人咩.

大宅

SIUMAN,
好易架咋, 加水落去就會有煙出黎, 烚2粒鐘包掂.

別墅

Siuman,
攞左夏季校服咁
咁瞳瞳就可以涼爽爽咁返學啦
我聽其他媽媽講,都係未有件藍色褸仔,
可能真係細碼比較缺貨啦
咁老師有無講可唔可以著其它外套呀?

大宅

你地d小朋友著校服係咩碼?我本來訂
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

企鵝,
係得架, 我用左呢個牌子四年架啦, 有時都買吾到tim, 不過真係焀完要清潔間房一次, 我次次都叫個工人用床單舖係d 書架上面, 費事整烏糟d 書. 全部衣櫃打開佢, 一年大約焀四次囉, 甘就吾會有野咬架啦.

6碼有無甘誇呀! 好大播, 同埋著到出年都好殘架啦, 大多數都要買多一套, 你咪買甘大啦.

大宅

zucca,
雨季黎架啦, 放多一對係公司啦! 濕左都有得換丫馬!c 野

大宅

我都話siuman 好可愛架啦, 上夏下冬....好野. 係佢先諗得出架咋.

大宅

鎬媽,
亞女大部份時間都好生性既, 不過當佢吾聽話果陣真係激到我咸架, 有一次我比佢激到咸左出黎, 佢又跟住我咸, 攪到我即刻擦乾d 眼淚, 甘耐都係得一次, 不過我都好後悔, 仲嚇到個工人死死下!

別墅

Sugar,
放煙個陣係咪唔可以有人留係屋企架

sugarjade 寫道:
SIUMAN,
好易架咋, 加水落去就會有煙出黎, 烚2粒鐘包掂.

大宅

問過彭主任啦~ 佢話唔得喎! 我都係同阿女著冷衫咋~

鎬鎬媽媽 寫道:
Siuman,
攞左夏季校服咁
咁瞳瞳就可以涼爽爽咁返學啦
我聽其他媽媽講,都係未有件藍色褸仔,
可能真係細碼比較缺貨啦
咁老師有無講可唔可以著其它外套呀?

別墅

企鵝仔,
鎬鎬著緊6號,因為爸爸話大件d舒服d喎
件裇衫都ok,不過件褸就 (幾乎長到膝頭哥 )爸爸既意見就係∼大d可以著多年

大宅

其實我情願佢係薄薄地嘅長褲, 因為好多時d 小朋友會坐地架麻, 錦對大脾仔咪掂晒地下, 好似有d 污漕

我見過有小朋友係錦著架~ 都幾好呀

阿女著4號, 條裙到膝下, 我覺得睇落去大左d

別墅

Siuman,
我都好似你咁諗喎,係未攞校服之前,我一直以為d褲全部係長既,只係d料薄d架咋(我係一個矇豬媽媽
其實我覺得除左有小小污漕之外,d bb果條肥美既小腿仲好容易會俾蚊咬咯
siuman 寫道:
其實我情願佢係薄薄地嘅長褲, 因為好多時d 小朋友會坐地架麻, 錦對大脾仔咪掂晒地下, 好似有d 污漕

我見過有小朋友係錦著架~ 都幾好呀

阿女著4號, 條裙到膝下, 我覺得睇落去大左d

別墅

Sugar,
我諗無乜邊個阿媽未試過為自己既子女喊。
‘咁耐都係得一次’其實真係幾乎係「奇蹟」,
當然家長既教導同個小朋友既天性都好緊要。
我覺得小朋友唔識得專登‘激嬲’大人既,
係佢地有樣學樣架啫∼我好阿Q架,成日都
幫個仔解釋佢點解會做錯事,點解會唔聽話,
不過我只會對住我自己講同埋對住鎬鎬爸爸講

珍珠宮

Kwan 寫道:
PROFESSOR,
咩你幾時開了個個名咁有趣的topic呀 - 超級無敵媽子大聯盟

而家係唔洗湊返學呀, 好似少見了你喎, 記得閑時幫我笈下工人同囡

個名係 sugarjade 作 ga

笈下工人同囡 ==> will surely help la

珍珠宮

I am busy today ar :-( so no time to chat here :-(

大宅

[quote]
鎬鎬媽媽 寫道:
企鵝仔,
鎬鎬著緊6號,因為爸爸話大件d舒服d喎
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

吾得有人架, 寵物都吾得架. 今日返到黎亞女間房感覺好乾淨, 無野咬啦.

鎬鎬媽媽 寫道:
Sugar,
放煙個陣係咪唔可以有人留係屋企架

洋房

唔好意思,

我個小朋友8月讀n1
想請教各位英藝媽媽?
- 有無學生著二手校服
- 有無讀幾個月唔讀
- 我可能讀一年係米買二手會好d

請幫忙