跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 mama1210 於 07-7-16 12:50 發表

知唔知個泳池係咪正校同分校一齊比錢起架?? 唔知第日會點分配呢?? 而家Standford 好似都係沙呂教, 口啤真係一半一半咋

點分!? 好似史丹福咁間幾格分左佢囉:lol:lol (講笑咋)

其實教得唔好係一件事, 但果邊好似因為慳水, 所以攪到d水質好差下架

子爵府

原文章由 VENUSSUM 於 07-7-16 12:51 發表

你都得喇:lol:lol 你女同cherry 下年同班嗎?

另e-mail 張相給我可以嗎? e-mail: [email protected]

thank you:loveliness:

hehe....唔同lu....我個女去左E班, Cherry 去左A班. 係呢, 你知唔知佢地係點分班架?? 今年佢地都幾多人去左E班, 不過最好成績個D就去左B 同 C班, 真係唔知佢點排.....係喎, 你個女今年都係E班喎, 唔知個班主任會唔會一樣呢

你個女升左咩班呀??

ok no problem 一陣貓比你

子爵府

原文章由 VENUSSUM 於 07-7-16 12:55 發表

點分!? 好似史丹福咁間幾格分左佢囉:lol:lol (講笑咋)

其實教得唔好係一件事, 但果邊好似因為慳水, 所以攪到d水質好差下架

係??? 有咁既事?? 我朋友個女女都係沙呂學緊, 又無聽過話d水質有問題喎

伯爵府

原文章由 mama1210 於 07-7-16 12:51 發表

haha 你跟個佢學咩??? 做咩咁驚呀

本來有諗過架, 因為有專車出沙田上, 所以上網睇過d評價, 但睇完唔多敢報囉........
如果學校有池, 我好想d細路可以係度學架, 因感覺上好d, 但如果攪得唔好, 可惜d囉~~

伯爵府

原文章由 mama1210 於 07-7-16 12:55 發表

hehe....唔同lu....我個女去左E班, Cherry 去左A班. 係呢, 你知唔知佢地係點分班架?? 今年佢地都幾多人去左E班, 不過最好成績個D就去左B 同 C班, 真係唔知佢點排.....係喎, 你個女今年都係E班喎, 唔知個班 ...

佢地一至三年班會係用佢地級名次, "Z" 咁排, 大約 = 第一A班, 第五E班, 第六 E班, 第十A班咁 (聽聞係咁咋), 總之會平均分佈.
我女今年就黃老師做班主任, 教數學體育, 你開學睇下係咪佢啦!
我女下年D班呀

伯爵府

原文章由 mama1210 於 07-7-16 12:56 發表

係??? 有咁既事?? 我朋友個女女都係沙呂學緊, 又無聽過話d水質有問題喎

之前紅虫池沙呂好似有份架, 另我見話D教練浸到皮膚敏感, 因為D水落得太多消毒, 好"拿", 不過我又無親眼見過, 唔知係咪真, 但都已經唔想報啦......

別墅

原文章由 mama1210 於 07-7-16 12:50 發表

知唔知個泳池係咪正校同分校一齊比錢起架?? 唔知第日會點分配呢?? 而家Standford 好似都係沙呂教, 口啤真係一半一半咋

係呀, 係共同使用, 共同承擔, 原校仲有個家長捐左一百萬, 我都希望唔係standford 啦, 不過可能舊墟泳隊唔出名, 比較難搵d勁既泳隊執教

伯爵府

原文章由 neighbour931 於 07-7-16 13:10 發表

係呀, 係共同使用, 共同承擔, 原校仲有個家長捐左一百萬, 我都希望唔係standford 啦, 不過可能舊墟泳隊唔出名, 比較難搵d勁既泳隊執教

係唔係大埔原居民捐架? 一百萬喎............勁呀

別墅

原文章由 VENUSSUM 於 07-7-16 13:05 發表

佢地一至三年班會係用佢地級名次, "Z" 咁排, 大約 = 第一A班, 第五E班, 第六 E班, 第十A班咁 (聽聞係咁咋), 總之會平均分佈.
我女今年就黃老師做班主任, 教數學體育, 你開學睇下係咪佢啦!
我女下年D班呀

係呀, 如果無改就係咁排架

別墅

原文章由 安安 於 07-7-16 13:12 發表

係唔係大埔原居民捐架? 一百萬喎............勁呀

佢不'樓'都係舊墟既米飯班主, 原校全部d 42"plasma都係佢捐架, 不過好低調

子爵府

原文章由 VENUSSUM 於 07-7-16 13:08 發表

之前紅虫池沙呂好似有份架, 另我見話D教練浸到皮膚敏感, 因為D水落得太多消毒, 好"拿", 不過我又無親眼見過, 唔知係咪真, 但都已經唔想報啦......

乜有D咁既事呀?? 咁希望學校揾間好既承包商啦

子爵府

原文章由 neighbour931 於 07-7-16 13:13 發表

係呀, 如果無改就係咁排架

又唔係喎, 今年我地個班考第一既小朋友去左B班呀!

子爵府

原文章由 neighbour931 於 07-7-16 13:18 發表

佢不'樓'都係舊墟既米飯班主, 原校全部d 42"plasma都係佢捐架, 不過好低調

嘩....真係好勁......咁佢有無睇埋分校架:lol

伯爵府

原文章由 mama1210 於 07-7-16 13:27 發表

級名次同班名次不同的而

子爵府

原文章由 VENUSSUM 於 07-7-16 13:31 發表

級名次同班名次不同的而

係喎.....你講緊級名次喎.....hahahaaa

別墅

原文章由 mama1210 於 07-7-16 13:27 發表

用級名次排架

子爵府

原文章由 neighbour931 於 07-7-16 13:35 發表

用級名次排架

:mrgreen: 我頭先眼大睇過頭, hehe...咁唔怪得打得咁散....

別墅

原文章由 mama1210 於 07-7-16 13:46 發表

:mrgreen: 我頭先眼大睇過頭, hehe...咁唔怪得打得咁散....

不過, 其實每個名次既平均分只係相差dd, 而家考試唔係鬥識幾多, 而係鬥錯得少

伯爵府

原文章由 neighbour931 於 07-7-16 14:04 發表

不過, 其實每個名次既平均分只係相差dd, 而家考試唔係鬥識幾多, 而係鬥錯得少

都講得無錯:mrgreen:

子爵府

原文章由 VENUSSUM 於 07-7-16 12:51 發表

另e-mail 張相給我可以嗎? e-mail: [email protected]

thank you:loveliness:

收貓

首頁

尾頁

跳至